Adana'da Yatırmın Önü Açılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Adana'da Yatırmın Önü Açılıyor

Adana\'da Yatırmın Önü Açılıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, Adana'nın yatırımlarla ilgili psikolojik eşiği aşması durumunda çok büyük yatırımların geleceğinden emin olduğunu kaydetti.

06.09.2014 11:17  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bürokratları, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Adana sanayi, ticaret odaları ve ticaret borsası yöneticileri, AOSB yöneticileri, iş dünyası derneklerinin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda kentin geleceği adına önemli mesajlar veren Başkan Hüseyin Sözlü, şehirdeki nitelikli turizm yatırımlarına baktığımızda, Adanalı ailelerinin şehirlerine olan derin muhabbetlerinin ön plana çıktığını görürüz. Bu tür yatırımları, dışarıdan başka yatırımcılar istikbal görüp hayata geçirdiğinde psikolojik eşiği aşma yönünde adım attığımız dile getirilebilir" dedi.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Adana'nın geleceğiyle ilgili kimsenin karamsar olmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: Adana'nın geleceğinden ümitli bir belediye başkanı var. Yine Adana'nın geleceğinden ümitli, gayretli Sayın Valimiz var. Yeni kabinede yeniden görev alan değerli bakanımız var. Bu konudaki heyecanı hiç bitmeyen ve ümitlerini asla kaybetmeyen meslek odalarımız, ticaret, sanayi odalarımız, borsamız, sivil toplum örgütlerimiz ve yöneticileri mevcut. Değerli bilim adamlarını bünyelerinde barındıran üniversitelerimiz var. Bütün bu kurumların arasında yeni dönemde müthiş bir işbirliği ve dayanışma var. Bugünkü Adana'nın atmosferi, zemini budur. İşbirliği zemininde Adana'nın bir problem yok. İMC ruhuyla Adana'da önemli işlere imza atabileceğimizi, başarılı işler hayata geçirebileceğimizi ümit ediyorum."

TUR OPERATÖRLERİ, KARDEŞLERİMİZİN YAŞADIĞI COĞRAFYALARI UNUTMASIN

Tur firmalarının ve acentelerinin faaliyetlerini farklı noktalara da gerçekleştirmesi konusunda bazı önerilerde bulunan Başkan Sözlü, "

TÜRSAB'a bağlı tur firmalar, operatörler Batı Trakya ve Balkanlar'a geziler düzenliyor. Son dönemde Hırvatistan parladı, Dubrovnik'in adı sıkça geçiyor. O bölgede, Hükümet'in de Balkanlar'da var olma konusunda emek sarf ettiği bir noktada farklı işlere imza atılabilir. Dubrovnik'e defalarca gidenler, Priznen'i, Kosova'nın diğer bölgelerini, Üsküp'ü, Gümülcüne'yi, İskeçe'yi az biliyorlar. Tur operatörleri kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı, Türklerin, Arnavutların, Boşnakların, Müslümünların yoğun olarak hayatını devam ettirdiği, dış siyasetlerinde Türkiye'yle işbirliğine muhtaç bölgelerin, sivil inisiyatif tarafından desteklenmesi olumlu olur. Oralara gidip geldikçe ekonomik ve kültürel bağlantılar artacak. Böylelikle Hükümetin de dış siyasetinde yükünü hafifletme noktasında önemli bir rol üstlenilecek ve oraların ekonomisinin canlanmasına olanak tanınacaktır. Özellikle Üsküp ve Balkanlar'da yeni dönemde yeni fırsatlar sunuluyor. Bunların da desteklenmesi, oralarla bağımızı artırıcaktır. O bağ Adana turizmine de yansıyacaktır" diye konuştu.

SANAYİ ÜRETİMİ İKİ KATINA, İHRACAT 20 MİLYAR DOLARA…

Sheraton Oteli'ni Adana'ya kazandıran Adalı Ailesi'ne teşekkür eden Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adalı Ailesi'nin Adana'ya olan inancını biliyorum. Adanalı ya da dışarıdan gelmiş olsun, her kim Adana'ya bir çivi çakacaksa, onların tek yürek olarak hizmetindeyiz. Biraz önce saydığım ve Adana'da tek yürek olmuş, Sayın Valim başta olmak üzere, yönetim ve sivil toplum kadrosuyla, Sayın Bakanımızın bu konudaki heyecanından yararlanarak, yatırımcılarımıza hizmet etmek isteyen Adana'da güçlü, inançlı, samimi bir kadro var. Biz Adana'da yatırımcıların hizmetindeyiz. Belediye Başkanı olarak seçim çalışmalarında da Adana ekonomisini hep ileriye taşıyacağımızı, sanayi üretimini ilk 5 yılda iki katına çıkaracağımızı, orta vadede de Adana'yı, 20 milyar dolarlık bir ihracatı zorlayan şehir haline getirmeyi hedeflediğimizi dile getirdik. Bunlar Adana için ütopik, gerçekleştirilmesi zor hayaller değil. Adana bereketli toprakların şehri. İnşallah bunları birlikte, dayanışma içinde başaracağız. O zamana kadar elbette bizlere çok önemli görevler düşüyor. Adana'da yatırımcının önünü açmak, kenti kolay yatırım yapılabilir bir yer haline getirmek, kimsenin gözünü korkutmamak ve bu şehrin de pazarlamasını, tanıtımını iyi yapabilmek, bizim üzerimize düşen yegane görevdir. Adana için önemli bir gün ve Sheraton gibi bir tesisin Adana'ya kazandırılıyor olması hepimizi sevindiriyor."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Adana'da Yatırmın Önü Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement