Adana'da Ulaşım Zammına Tepki - Son Dakika
Yerel

Adana'da Ulaşım Zammına Tepki

Adana\'da Ulaşım Zammına Tepki

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğü’nün (UKOME) aldığı kararla ulaştırma ücretlerine yapılan yüzde 30 ile 35 arasındaki zam tepkilere neden oldu.

09.09.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğü'nün (UKOME) aldığı kararla ulaştırma ücretlerine yapılan yüzde 30 ile 35 arasındaki zam tepkilere neden oldu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ve öğrenciler yapılan zammı fahiş bularak, geri alınmasını istedi.

UKOME tarafından yapılan zamla 50 kuruş artan tam biniş 1,75 TL'den 2,25 TL'ye, öğrenci binişi ise 1.60 TL'den 1,85 TL'ye yükseldi. Evden işe gitmek için bir kişinin harcayacağı ulaşım ücreti aylık 120 lira oldu.

Emek Partisi Adana İl Örgütü'nden zamlarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ulaşıma yapılan zamların derhal geri alınmasını istiyoruz. Halkı gözetmeyen belediyecilik anlayışının varacağı yer siyaset çöplüğüdür. Emek Partisi olarak Adanalılarla hiç kimsenin alay etmesine izin vermeyeceğiz. Ulaşım zamlarının geri alınması için tüm halkımızı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."

Zamlara tepki gösteren Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek ise büyük bir şok yaşadıklarını ifade ederek, zammın geri çekilip uygun bir seviyeye getirilmesini istediklerini söyledi.

İyiyürek, seçimlerden önce belediye başkanlarının kendilerine yaptığı ziyaretlerde bir çok vaatler sıraladığını, bunlar arasında ulaşım konusunun da yer aldığını, ancak bugün gelinen noktada yaşanan zam furyasından ötürü büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdi.

Dar gelirli 65 yaş altı emeklilerin çok zor durumda olmasından ötürü ücretsiz ulaşımda yaşın 60'a indirilmesini istediklerini ifade eden İyiyürek, "Yapılan zam, günlük yaşamını rahat geçirmek için didinen 40 bin civarındaki emeklimize büyük kayıplar uğratacaktır" şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi Kampüs Cadıları Kolektifi adına konuşan Deniz Uslu ise, ulaşım ücretlerinin zaten halihazırda pahalıyken üzerine bir de zam yapılmasını 'Dalga geçmek' olarak nitelendirdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Volkan Konak'ın da katıldığı Proje Tanıtım Toplantısı'nda verdiği "Öğrenciler için konuk evleri ve çok ucuz ulaşım, hatta imkanlar dahilinde ücretsiz ulaşım. Yaşlılarımız için erinç ve şükran evleri, çocuklar için bilim ve sanat merkezleri, bebekler için belediye kreşleri ve ücretsiz süt desteği, kadınlar için kadın evleri, inşa etmek için hizmete talibim" vaadinde bulunduğunu anımsatan Uslu, "Öğrencilerle ilgili temel ihtiyaçlar konusunda iyileştirme yapacağını söylemişti ancak her nedense bu iş tersine çevrildi. Öğrenciler için zaten fahiş olan ücret daha da zamlandı üstelik indirimli Kent Kart da sadece belediye ve halk otobüslerinde geçerli olduğundan, yarım saat-bir saat bekleme süresi olan güzergahlarda pek bir işe yaramıyor" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Ulaşım Zammına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement