Adana'da "Portakal Çiçeği Karnavalı" Sevinci - Son Dakika
Yerel

Adana'da "Portakal Çiçeği Karnavalı" Sevinci

Bahar aylarında, sokakların portakal çiçeği kokmaya başlamasının karnaval havasında kutlanması amacıyla ilki bu yıl düzenlenen "Nisan'da Adana'da; Portakal Çiçeği Karnavalı" başladı.

13.04.2013 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahar aylarında, sokakların portakal çiçeği kokmaya başlamasının karnaval havasında kutlanması amacıyla ilki bu yıl düzenlenen "Nisan'da Adana'da; Portakal Çiçeği Karnavalı" başladı.

Merkez Seyhan ilçesi Vali Yolu Caddesi'nde yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla düzenlenen karnaval korteji, Gazipaşa Caddesi'nden yürüyüşe geçti.

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Proje Koordinatörü Ali Haydar Bozkurt, yazar Ayşe Arman, oyuncular Menderes Samancılar, Melike Güner ve İpek Tuzcuoğlu'nun da yer aldığı kortej, Sular mevkisinden ilerleyerek Uğur Mumcu Meydanı'na geldi.

Vali Hüseyin Avni Coş, burada yaptığı konuşmada, karnavalın sivil inisiyatifle başlatılan sosyal bir etkinlik olduğunu belirtti.

Karnavalın geleneksel hale getirileceğini ifade eden Coş, şunları söyledi:

"Bugün burada sizlerin katkısıyla, varlığıyla, desteğiyle bu etkinlik gerçekleştirildi. Bireylerin kişisel girişimleriyle başlatılan ve geliştirilen proje olması nedeniyle de en özgün projelerden biri, hatta ilki. Sivil inisiyatifle böyle sosyal etkinlikler yapma konusunda da Adana tüm Türkiye'ye örnek oluyor. İnşallah yine sizlerin katkısıyla bu karnaval kurumsallaşarak devam edecektir. Adana her şeyin en iyisine layıktır."

Konuşmaların ardından, Vali Coş, Ali Haydar Bozkurt ve Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk karnaval gongunu çaldı. Etkinliğe destek veren sanatçı, yazar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine plaket verildi.

Karnavalın açılış programı, şarkıcı Keremcem'in konseriyle devam etti. - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da 'Portakal Çiçeği Karnavalı' Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement