Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı - Son Dakika
Yerel

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı

Adana\'da Portakal Çiçeği Karnavalı

Vali Coş: "Bu karnaval, Adana'nın kültür ve sanat merkezi olma konusundaki iddiasını güçlendiren ve önemli katkı koyan büyük bir etkinliktir"

12.04.2014 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Portakal Çiçeği Karnavalı'nın başlaması nedeniyle bir çok ünlü sanatçının da katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, karnavalın fikir babası Ali Haydar Bozkurt ile Adanalı ses ve sinema sanatçıları katıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş toplantıda yaptığı açıklamada, karnavalı tüm Adanalılar, kalbi Adana için çarpan, barış ve dostluk için ele ele veren vatandaşlarla birlikte kutlayacaklarını dile getirdi.

Adana'nın bölgenin kültür ve sanat merkezi olduğunu ifade eden Coş, şöyle konuştu:

"Bu karnaval, Adana'nın kültür ve sanat merkezi olma konusundaki iddiasını güçlendiren ve önemli katkı koyan büyük bir etkinliktir. Bu etkinliğin başlatılması ve giderek güçlü bir halde gelenekselleştirilmesi için yardım ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bugün karnavalı başlatıyoruz. Yeni seçilen başkanlarımızın katkılarıyla, Adana'nın, bölgenin hatta Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en önemli kültür ve sanat merkezi olma konusunda önemli adımlar atacağımıza, başaracağımıza inanıyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'nın bereketli topraklara sahip olduğunu ancak tohumun yeşerdiği ve meyveye durduğu bir yerden öte bereketin, bu bölgenin yetiştirdiği değerler bütünüyle ifade edilebileceğini kaydetti. Sözlü, "İkincisi yapılan bu karnavalın önümüzdeki dönemlerde Adana'nın bütün ilçelerine ve daha da ileride bütün Çukurova'ya yayılması ve kabul görmesini diliyorum" dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da festivali düzenleyenlere teşekkür ederken, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise geçen yıl yapılan karnavalın mayasının tuttuğunu dile getirdi. Festivalin, Adana'nın geleceği için çok önemli olduğunun altını çizen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise buradaki herkesin Adana sevdalısı olduğunu ve Adana için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Ali Haydar Bozkurt ise geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri festivalin umduklarından daha iyi bir etki bıraktığını aktardı. Bu yıl, geçen yılkine göre daha geniş katılımlı bir karnaval düzenlediklerini vurgulayan Bozkurt, "Şehrin 87 noktasında 87 etkinlik yapılacak. Bugün yapacağımız kortej yürüyüşüne binlerce Adanalının katılımını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından basın toplantısına katılan protokol üyeleri el ele fotoğraf çektirdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement