Adana'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Adana'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Adana\'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Adana'da Kutlu Doğum Haftası kapsamında müftülük tarafından etkinlik düzenlendi.

15.04.2014 15:18  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Kutlu Doğum Haftası kapsamında müftülük tarafından etkinlik düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleşen programda İl Müftüsü Arif Gökçe, Hz. Muhammed'in ashabına ve bütün ümmetine nezaket, zarafet, yardımlaşma, hoşgörü, affedicilik, birlik, beraberlik, sevgi, samimiyet ve kardeşlik öğrettiğini söyledi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her sene kutlu doğum haftasını farklı temalarla kutladığına dikkat çekerek, "Bu seneki tema Din ve Samimiyet. Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene toplumda eksikliği hissedilen konulara vurgu yaparak, Peygamber Efendimizin o yöndeki özelliklerine davranışlarına, tavsiyelerine, talimatlarına vurgu yaparak, toplum olarak bu husustaki eksikliğimizin giderilmesi hususunda bizlere uyarılarda, tavsiyelerde ve yönlendirmelerde bulunduğuna temas etti. Bu seneki Kutlu Doğum haftası teması münasebetiyle bütün vatandaşlarımızın birbirlerine karşı ve toplum içinde samimiyetin, barışın, dostluğun, kardeşliğin, yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın güçlenmesi ve gelişmesi hususunda Adana'mızın örnek ve öncü il olması için hepimiz gayret sarf etmeliyiz" dedi.

Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Hz. Muhammed'in hayatından örnekler verdi. Müslümanların birbirlerine karşı içten ve samimi olmaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, "Müminler birbirlerine karşı asla niyet okuyucu olmamalı, zihnindeki zannı okumaya kalkmamalı, itibarsızlaştırmaya kalkışmamalı, tecessüse düşmemeli, aleyhinde konuşmamalı, gıybet etmemeli. İmanın, İslam'ın şartı budur" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, daha sonra şunları aktardı:

"Peygamberimizin on binlere varan hadisleri hadis kitaplarımızda bulunuyor.Hadis alimlerimiz bu on binlerce hadisler içinde 4 önemli hadisi şerifi insanlığın manevi hayatı sosyal hayatı ve kişisel mutluluğu için önemli görüyorlar. Birincisi insanların kendi nefsi hayatlarında rehber olacak olan hadis, ikincisi insan olarak güzel ahlak sahibi olmamızı, lüzumsuz boş işlerle değil, hedefleri olan gayesi olan işlerle meşgul bulunmamızı tarif ve tavsiye eden hadisi şerifler. Üçüncüsü hadisi şerif ise bugün adına empati denilen ve herkesin çokça gündeminde olan ama çoğu zaman gerçekleştirmekte zorlandığımız bir konuyu gündeme taşıyan hadisi şerif. Dördüncüsü de bu seneki temamız olan 'Din Samimiyettir' hadisi şerifidir."

Etkinlik, Adana Müftülüğü İlahi Korosu'nun verdiği konserle sona erdi. Program sonunda katılımcılara kitap, gül ve kutlu doğum aşı ikram edildi.

Programa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Vali Yardımcıları, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, kaymakamlar, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement