Adana'da Hollandalılar, Patriot Hava Savunma Sistemini İspanyollar'a Devretti - Son Dakika
Güncel

Adana'da Hollandalılar, Patriot Hava Savunma Sistemini İspanyollar'a Devretti

Adana\'da Hollandalılar, Patriot Hava Savunma Sistemini İspanyollar\'a Devretti

Adana'da Hollandalılar, Patriot hava savunma sistemini İspanyollar'a devretti (ek) DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI NATO'nun 2 yıldır Adana'da görevlendirdiği Hollanda Patriot Hava Savunma Birliği, görevi İspanyol Patriot Savunma Birliği'ne düzenlenen törenle devretti.

26.01.2015 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Hollandalılar, Patriot hava savunma sistemini İspanyollar'a devretti (ek)

DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

NATO'nun 2 yıldır Adana'da görevlendirdiği Hollanda Patriot Hava Savunma Birliği, görevi İspanyol Patriot Savunma Birliği'ne düzenlenen törenle devretti.

İncirlik Hava Üssü'nde düzenlenen devir teslim törenine Adana Valisi Mustafa Büyük, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Hollanda Kara Kuvvetleri Komutanı de Kruif, İspanya Kara Kuvvetleri Komutanı General Juan Vicente Cuesta Moreno, NATO görevlileri ve askeri yetkililer katıldı. İstiklal marşı ve Hollanda milli marşının ardından Hollanda'nın Türk ve NATO bayrağı yanında göndere çekili olan bayrağı indirildi. Daha sonra İspanyol milli marşı okunarak bayrağı göndere çekildi. Ardından da Hollanda Patriot Birlik Komutanı Albay Niels Vreodegoor, kendilerinde bulunan NATO sancağını, İspanya Patriot Birlik Komutanı Yarbay Jorge Cotorrelo'ya teslim etti.

HUDUTİ: PATRİOT SİSTEMİ TÜM AVRUPAYI KORUYOR

Burada konuşan 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2 yıl önce Suriye'den gelebilecek bir hava saldırısına karşı NATO'dan talep edilen Patriot hava savunma sistemi ile Türkiye'nin kabiliyet gücünün arttığını söyledi. Huduti şöyle konuştu:

"Patriot personelinin icra ettiği görev, 7 gün 24 saat konsantrasyon içinde ve tam hazır olmayı gerektirmektedir. Bundan dolayı sizler, son 2 yıl boyunca sadece bizim değil diğer NATO müttefik ülkelerinin de takdirini kazandınız. Hollanda, güvenilir bir müttefik ülke olduğunu sadece bugün değil geçmişte de Türkiye'nin hava savunma sistemini destekleyerek kanıtladı. Güvenlik problemleri yaşadığımız olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Suriye'deki gelişmeler müttefik ülkelerin güvenliğini olumsuz etkileyecek potansiyeli barındırmaya devam ediyor. Bu tehditlere karşı koymak her şeyden önce NATO'daki dayanışma kadar bölgedeki risk ve tehditle ilgili ortak bir anlayışı gerektirmektedir. NATO'nun uzun dönemdeki amacı balistik füzelerin çoğalmasından kaynaklanan tehditlerin artmasına karşı, NATO'nun Avrupa'daki tüm nüfusunu ülke ve birliklerinin korunması ve tam teminat altına alınmasıdır. Bu açıdan NATO, Lizbon Zirvesi'nde alınan kararlara uygun şekilde Türkiye'nin hava savunmasını takviye ederek kilit bir rol oynuyor. Şunu belirtmeliyim ki bu ittifak, sınırları boyunca krizi azaltmayı amaçlayan sadece savunmaya yönelik bir harekettir."

İSPANYOL KOMUTAN: SINIRLARIMIZ DIŞINDA İLK GÖREV

İspanya Patriot Birlik Komutanı Yarbay Jorge Cotorrelo ise Adana'yı 7 gün 24 saat olası bir hava saldırısına karşı koruyacaklarını söyledi. Cotorrelo, "Ülkemizin topçu tarihine yeni bir mihenk taşı koyuyoruz. Bu bir hava savunma topçu birliğini sınırlarımız dışında konuşlandığı ve böyle önemli bir görevi icra etmeye başladığı ilk görevdir" dedi.

Hollanda Patriot Birlik Komutanı Albay Niels Vreodegoor, ise 2 yıl boyunca Türk hava savunmasına destek verdiklerini söyledi. Törenin ardından askeri yetkililer, düzenlenen kokteyle katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Hollandalılar, Patriot Hava Savunma Sistemini İspanyollar'a Devretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement