Adana'da Hapkido Şöleni - Son Dakika
Spor

Adana'da Hapkido Şöleni

Adana\'da Hapkido Şöleni

Cumhuriyet Kupası Hapkido Türkiye Şampiyonası ve "Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor" konferansı Adana’da gerçekleşti.

01.11.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Kupası Hapkido Türkiye Şampiyonası ve "Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor" konferansı Adana'da gerçekleşti.

Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu faaliyet programında yer alan Cumhuriyet Kupası Hapkido Türkiye Şampiyonası 29-30 Ekim 2015 tarihlerinde Adana Çukurova Belediyesi, Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi spor salonunda "Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor", "Temiz nesil Temiz spor"sloganı ile yapıldı.

Şampiyonaya ev sahipliği yapan, Soner Çetin Çukurova Belediye Başkanı, Fatih Genel Yüreğir Kaymakamı, Dr. Mehmet Ali Özkan Çukurova Kaymakamı, Bilal Uludağ Sarıçam Belediye Başkanı katılımı ile Cumhuriyet Kupası Hapkido Türkiye Şampiyonası gerçekleşti.

Çukurova Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu, Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu ve European & Middle East Hapkido Martial Arts Assosication işbirliği ile "Uyuşturucuyla mücadelede tek yok spor" sloganı ile gerçekleşen organizasyonda Türkiye'nin çeşitli illerinden 150 kadar sporcu katıldı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği müsabakalar teknik açıdan çok yüksek maçlara sahne oldu. Adana ilinin mücadele sporlarında duayen isimlerinde katılımı ile hapkido şöleni haline gelen organizasyon geleceğin şampiyon sporcularını bir araya getirdi.

Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu Adana İl Başkanı Metin Ufuk, Çorum Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu İl Başkanı Kenan Biçer, Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu Tokat İl Başkanı Metin Yaşar ve Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu Teknik Komite üyesi Ahmet Rasim Yılmaz'ın yönetiminde gerçekleştirilen şampiyonaya izleyiciler de büyük ilgi gösterdi.

"TEMİZ NESİL, TEMİZ SPOR"

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu ve Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Cumhuriyet Kupası Hapkido Türkiye Şampiyonası'nda sporcu ve velilere yönelik verdiği konferansta uyuşturucu maddelerinin zararlarını anlattı. Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu ve Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, "Çocukları uyuşturucudan ve dopingden korunmanın tek yolu ufak yaşta çocukları spora alıştırmaktır" dedi.

"HANGİ SPOR OLURSA OLSUN, SPORA BAŞLATMALIYIZ"

Ilcak, sporla kötü alışkanlıklardan kurtulabileceklerini vurguladı ve ebeveynlerin çocuklarına daha çok zaman ayırması gerektiğini söyledi. Ilcak, "Türkiye'de yaşayan genç nesli yok etmeye yönelik bir plan vardır. Bunu kimler yaptı bilmiyoruz. Zararlı ve ölümcül olan maddeler, yurdumuzun her ilinde okul önlerinde satılıyor. Hep beraber bunun tedbirini almamız lazım. ve burada en önemli şey, devlet üzerine düşen görevi yapıyor. Tedavisiyle okuldaki öğretmeni ve spor hocalarıyla, polisi ile, jandarmasıyla bir seferberlik var. Bunun çözümü sadece benim, senin, devletin, polisin değil de ailelerinde bir arada ortak çalışma yapmaları gerekir. Dünya Uyuşturucuyla Mücadelede Eden Sporcular Federasyonu olarak yaptığımız şey şu, bağımlı olmadan ve ilaçla tanışmadan büyüye bilecek bir nesli oluşturmanın çabası içerisinde olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Adana'da Hapkido Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement