Adana'da Güreşe İlgi Artıyor - Son Dakika
Yerel

Adana'da Güreşe İlgi Artıyor

Adana\'da Güreşe İlgi Artıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki il spor okullarında verilen güreş eğitimine büyük ilgi olduğu bildirildi.

20.08.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki il spor okullarında verilen güreş eğitimine büyük ilgi olduğu bildirildi.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Sarıçam ilçesindeki Asım Savaş Spor Salonu'nda faaliyet gösteren okulda, 10-18 yaş arası 80 öğrenci eğitim görüyor.

Okulda, antrenörler Miktad Birer, Hüseyin Birer, Yaşar Akpınar ve  Çağrı Çalık gözetiminde haftanın 7 günü günde çift idman yapılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Miktad Birer, okulda verilen eğitimle yetenekli gençleri spora kazandırmak istediklerini kaydetti.

Öğrencilere künde, aşırma, döndürme gibi temel ve teknik eğitim verdiklerini, bunun yanı sıra sporcu sağlığı ve beslenmesi konularında bilgiler aktardıklarını ifade eden Birer, şunları söyledi:

"Ata sporumuz olan güreşi yaygınlaştırıyoruz. Güreş İl Spor Okuluna büyük ilgi var. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, sık sık gelip antrenmanları izliyor. Velilerin de duyarlı davranmaları bizim işimizi kolaylaştırıyor. Hedefimiz başarılı sporcuları kulüpler aracılığıyla milli takımlara kazandırmaktır. "

Birer, tesis ve malzeme konusunda hiçbir eksiklerinin bulunmadığını da sözlerine ekledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Güreşe İlgi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement