Adana'da Gelini Ağlatan Hırsızlara 15 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Adana'da Gelini Ağlatan Hırsızlara 15 Yıl Hapis

Adana'da düğün öncesinde Seda ve Selman Demiryürek'in aracından 15 bin TL değerindeki takıları çaldığı öne sürülen 3 kişi hakkında mahkeme son kararını verdi.

23.09.2014 11:40  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana’da düğün öncesinde fotoğraf çekimi yaptıran Seda ve Selman Demiryürek çiftinin kullandığı aracın camını kırıp, içinde 15 bin TL değerindeki takıların olduğu çantayı çaldığı iddia edilen 3 zanlı, 5’er yıl hapis cezasına mahkum edildi. Böylelikle tutuklandıktan sonra çaldıkları altınların zararını karşılayacaklarını söyleyip tahliye edilen Mehmet A., Uğur K. ve Reşit Ç.’ye yeniden cezaevine yolu göründü.

15 BİN TL’LİK ALTINI ÇALDILAR

Olay, 3 Kasım’da merkez ilçe Seyhan’a bağlı Reşatbey Mahallesi’nde meydana geldi. Adana’nın Kozan ilçesinde yapacakları düğün öncesinde Adana kent merkezine gelen 25 yaşındaki Seda Demiryürek ile 26 yaşındaki Selman Demiryürek, Merkez Park’ta hatıra fotoğrafı çektirdi. Genç çifti taşıyan ve Fuzili Caddesi’nde yol kenarına park edilen araçta 15 bin TL değerindeki takıların olduğu çanta, otomobilin camı kırılarak çalındı.

GELİNİ AĞLATAN HIRSIZLIK

Akşam'ın haberine göre; Hırsızlık şokuyla gözyaşlarına boğulan gelin Demiryürek, polis ifadesini alırken de; “En mutlu günümüzde neden böyle oldu” diyerek isyan etmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, gelini ağlatan hırsızlık olayını da kısa sürede aydınlatıp, güvenlik kamerasından eşkali tespit edilen Reşit Ç., Mehmet A., Uğur K. ve Ümit E.’yi yakaladı. Reşit Ç. ve Ümit E., tutuksuz yargılanırken, suçlarını itiraf eden Mehmet A. ile Uğur K. da tutuklandı.

8’ER YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

Takı hırsızlığı ile ilgili olarak soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, 4 zanlı hakkında; ‘kilitlemek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık, mala zarar verme’ suçlarından dava açtı. Hazırlanan iddianamede ise, şüphelilerin irade birliği içinde hırsızlık suçunu işlediklerinin altı çizildi. 8’er yıl hapis istemi ile yargılanan zanlılar, çaldıkları altınların zararını karşılayacaklarını belirtince cezaevinden salıverildi.

"ÇOCUĞUMU DOKTORA GÖTÜRDÜM"

Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına sadece Uğur K. katıldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Uğur K., arkadaşları ile birlikte alkol aldığını belirterek, “Ekonomik durumumuz iyi değildi. Gelin aracını görünce hırsızlık yapmaya karar verdik. Reşit ve Mehmet çanta ile geri döndü. Altınları 2 bin 40 TL’ye bozdurup paylaştık. Aldığım 800 TL ile çocuğumu doktora götürdüm. Kalan altınlar Reşit’teydi. Çok pişmanım” dedi.

"2 BİN TL’Yİ KABUL ETMEDİ"

Olay sonrasında Selman Demiryürek’e ulaşıp, zararını karşılama noktasında kendisine 2 bin TL teklif ettiğini anlatan Uğur K., şöyle devam etti; “Ancak damat, zararının çok daha fazla olduğunu belirterek, bu parayı kabul etmedi. Ancak diğer arkadaşlarım, gelin ve damadın zararını karşılamaya yanaşmadı.” Daha önce savunmasında gelin arabasının camını Reşit kırdığını anlatan Mehmet A., “Reşit’in zorlaması ile çantayı çaldım” demişti.

"PİŞMAN OLUP PARAYI GERİ VERDİM"

Çaldıkları altınları bizzat kendisinin 2 bin 40 TL’ye bozdurduğunu, bunun 800 TL’sini Uğur K.’nın, bin TL’sini de kendisinin aldığını anlatan Mehmet A., “Olayın ertesi günü pişman olup parayı geri Reşit’e verdim. Uğur, hırsızlık olayında yanımızda değildi. Ümit E.’nin olayla ilgisi yok” ifadesini kullandı. Reşit Ç. de, hırsızlık olayında kullanılan otomobili Mehmet A.’ya kiraya verdiğini belirtip, hırsızlıkla ilgisinin olmadığını savundu.

5’ER YIL HAPİS CEZASI

Hırsızlıkla herhangi bir bağlantısının olmadığını kaydeden Ümit E. de, beraatını istedi. Tüm bu savunmaları göz önüne alan mahkeme heyeti de, son kararını verdi. Buna göre; Uğur K., Mehmet A. ve Reşit Ç., ‘kilitlemek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık ve mala zarar verme’ suçlarından 5’er yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Ümit E. de, delil yetersizliğinden beraat etti.

Adana\'da Gelini Ağlatan Hırsızlara 15 Yıl Hapis
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Adana'da Gelini Ağlatan Hırsızlara 15 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • alemdar: Adalet iniz sizinle beraber yerin dibine batsın. Çaldım ama pişmanım, çocuk baklava çalar kansız bi savcının hakimin eline düşer bütün gençliği heba olur. böyle adı insanlarda 5 yıl bile yamalar. Hikaye. 35 0 Yanıtla
  • imam çiçek: bazıları para çalar. ben bulduğun yüklü miktarda parayı karakola teslim etim. insanlık dersi bu 19 1 Yanıtla
  • MURAT: ADI ON BEŞ YIL İNDİRE İNDİRE BİRŞEY BIRAKMAZLAR. HATTA DEVLETTEN ALACAKLI BİLE ÇIKARLAR . KANUN HERKESE AYRI BUNLARA AYRIMI İŞLİYOR. CİNAYET İŞLEYEN İNSANLAR BİLE DENETİMLİ SERBESTLİK CEZASIYLA GÜNÜ GEÇİRİYOR. 17 0 Yanıtla
  • cemşüt: seda kardeşim ağlama sen ikinizide mutlulukar dilerim verilen cezanın miktarı önemli değil içerde çocuklara tecavüz eden sapıklar bir hırsızlar 2 bu ikisi mahkumlar tarafından özel muameleye tabi tutulur bu önemli ve bu haberi okuyan içerdeliker çoktan karşılama törenine hazırlığa başlamıştır bile 14 2 Yanıtla
  • gerçek izmirli: JET FADIL fadıl akgündüz . . süleyman demir ile yerli araba yapıyoruz deyip 650 milyon mark . yurt dışındakileri dolandırdı. 1. 5 yıl yattı aynı şeref yoksunu . aylarca itelevizyonda cabris gols yapyıroum dedi . sonuç nemi yine dolandırdı 3 yılda bitecek otel 5 yılda ortada yok. çalacaksan büyük çalacan başındada büyüklerin olacakki fazla yatmayacan . . hiç bir şey yapamıyorsan BANKA kur YASAL soymuş oluyorsun . . . . 14 0 Yanıtla
  • nnn: allah allah adalete kanuna bak ya. adam öldür 3 yıl hırsızlık yap 15 yıl iyimiş valla. 2 11 Yanıtla
  • özer bergo: yeter milleti enayı yerine koymayoın lan. . 8 0 Yanıtla
  • yasso: bari başlığı koymayın 15 yıl ayıptır yahu 6 0 Yanıtla
  • TÜMOSAN Konyaspor Teknik Direktörü: Böyle bir sonuç beklemiyorduk
    19:33 TÜMOSAN Konyaspor Teknik Direktörü: Böyle bir sonuç beklemiyorduk

    TÜMOSAN Konyaspor'un teknik direktörü Fahrudin Ömerovic, Corendon Alanyaspor'a 2-0 mağlup oldukları maçın ardından beklenmeyen bir sonuç olduğunu söyledi. Ömerovic, takımın yaşadığı şok etkilerden bahsederek Alanyaspor'u tebrik etti. Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz ise mağlubiyetten üzüntü duyduklarını ve taraftarın desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

  • Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası Mersin'de Gerçekleştirildi
    19:33 Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası Mersin'de Gerçekleştirildi

    Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ve Mersin Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle Mersin'de düzenlenen Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası'nda sporcular mücadele etti. Yarış sonunda ödüller sahiplerini buldu.

  • Safranbolu'da Turizm Haftası Programı Gerçekleştirildi
    19:29 Safranbolu'da Turizm Haftası Programı Gerçekleştirildi

    UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Vali Mustafa Yavuz, turizmin önemine vurgu yaparken, AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç ise Safranbolu'nun Türkiye'nin marka değeri olduğunu belirtti. Programda ayrıca halk oyunları gösterisi ve resim sergisi de yer aldı.

  • Çorum'da Kuvvetli Rüzgarın Etkisi: Çatılar Uçtu, Ağaçlar Devrildi
    19:28 Çorum'da Kuvvetli Rüzgarın Etkisi: Çatılar Uçtu, Ağaçlar Devrildi

    Çorum merkez ve ilçelerinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle birçok bina çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Ulu Cami'nin minaresinden düşen ahşap parçalar sonucu bir kişi yaralandı. Elektrik kesintisi yaşanan bölgelerde ağaçlar ve çöp konteynerleri park halindeki araçlara zarar verdi. Ayrıca Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki trafik levhaları da devrildi. Alaca ilçesinde iş yerlerinin çatıları uçarken, Sungurlu ilçesinde ise ağaçlar otomobillere zarar verdi. Dodurga ilçesinde ise enerji nakil hatlarındaki kopmalar nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı.

  • Samsun'da Kuvvetli Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiledi
    19:24 Samsun'da Kuvvetli Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiledi

    Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçelerinde etkili olan kuvvetli rüzgar, ağaçların devrilmesine ve elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Polis, itfaiye ve TEDAŞ ekipleri bölgede önlem aldı. Elektrik akımının kesilmesiyle tehlike önlendi ve devrilen ağaçlar kaldırıldı. Vezirköprü ilçesinde ise fırtına nedeniyle bir binanın çatısı uçtu ve çevredeki binalarla araçlara zarar verdi.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Anıtkabir'i ziyaret etti
    19:24 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Anıtkabir'i ziyaret etti

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Tugay, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajda, halkın, kentin ve ülkenin çıkarlarını gözeteceklerini ve vicdanlarının sesini dinlemekten asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. Tugay ve beraberindeki heyet, ayrıca İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştü
    19:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi.

  • Fırtınada ağaç cipin üzerine devrildi, çatılar uçtu
    19:21 Fırtınada ağaç cipin üzerine devrildi, çatılar uçtu

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kuvvetli fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Cadde kenarındaki bir ağaç ise park halinde cipin üzerine devrildi. Fırtına ilçede yaşamı olumsuz yönde etkiledi.


Advertisement