Adana'da Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Adana'da Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesi

Kürtçe yayımlanan Azadiya Welat gazetesinin dağıtımını yapan Bağdu'nun öldürülmesi, Beyoğlu'nda protesto edildi.

15.10.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürtçe yayımlanan Azadiya Welat gazetesinin dağıtımını yapan Kadri Bağdu'nun Adana'da öldürülmesi, Beyoğlu'nda protesto edildi.

Taksim'deki Özgür Gündem gazetesi önünde toplanan gazete çalışanları, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öldürülen gazete dağıtıcısı Bağdu'nun fotoğraflarının bulunduğu pankartlar açarak, slogan attı.

Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, grup adına yaptığı basın açıklamasında, terör örgütü IŞİD'in saldırılarına sessiz kalmayan halklara dönük linç kampanyaları yapıldığını öne sürdü.

Birçok şehirde "linç ve cinayetler" olduğunu ileri süren Keskin, "Dün sabah itibarıyla 17 yıldır büyük bir özveriyle gazetemizin dağıtımını yapan Kadri Bağdu arkadaşımız, kalleşçe bir saldırıya uğrayarak yaşamını yitirmiştir. Saldırılara duyarsız kalmamalıyız" diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da gazetecilerin son dönemde büyük baskı ve saldırılara maruz kaldıklarını savunarak, "Gazeteciler üzerinde müthiş bir korku iklimi yaratılmaya çalışılıyor. Gazetecileri durduramayacaklar. Gerçek gazeteciler, halkın doğruları öğrenmesi için çaba harcayacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından bir süre slogan atan grup dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement