Adana'da AK Parti'den Başkanlık İçin 7 Aday Adayı - Son Dakika
Politika

Adana'da AK Parti'den Başkanlık İçin 7 Aday Adayı

AKP'de 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler için Adana'da Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için 121 kişi başvuru dosyalarını teslim etti.

03.11.2013 12:27  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti'de 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler için Adana'da Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için 121 kişi başvuru dosyalarını il ve ilçe başkanlıklarına teslim etti. Adana Büyükşehir Belediye başkanlığı için 7 isim aday adayı oldu. Daha önce aday adaylıklarını ilan eden Zafer Kara, Şekip Karakaya ve Mehmet Ali Bilici'nin yanı sıra son günde Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, eski milletvekili Abdullah Torun ve eski il başkanı belediye meclis üyesi Mustafa Kebude, büyükşehir adaylığına talip oldu.

AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Ekim'de başlayan ve bir ay süren aday adaylığı başvuru sürecinin sonunda gerek kendilerine gerekse de ilçelere yapılan başvurular sonucunda toplam 121 kişinin belediye başkanlığı için evrak teslim ettiğini söyledi. Yağcı, "Aday adaylığı sürecinde özellikle son haftada ciddi bir taleple karşılaştık. Bu durum hem bizim, hem de partimiz adına oldukça güzel ve sevindirici bir durumdur" dedi.

Başkan Yağcı, belediye meclisi üyeliği için başvuru tarihinin 1 Aralık'a kadar uzatıldığını da hatırlattı.

KİMLER, NEREYE ADAY ADAYI OLDU?

AK Parti'den Adana'daki belediye başkanlıkları için aday adayı olan isimler şöyle:

ADANA BÜYÜKŞEHİR: Zafer Kara, Şekip Karakaya, Mehmet Ali Bilici, Abdullah Torun, Mahmut Çelikcan, Azim Öztürk ve Mustafa Kebude.

SEYHAN: Abdullah Doğru, Sıtkı Polat, Zuhal Aşlamacı, Neslihan İpek Kobaner, İhsan Bermekoğlu ve İsmail Temiz.

YÜREĞİR: Hıdır Bahçe, Ömer Faruk Doğan, Hüseyin Acarlar, Mehmet Sağlam, Fatih Mehmet Kocaispir, Abdullah Ayan ve Yaşar Turan.

ÇUKUROVA: Cüneyt Karaarslan, Hüseyin Şinasi Karaaslan, Yeliz Tapan, Yusuf Kenan Yoğurtoğlu, Ömer Topçu, Abdullah Hacıoğulları, Ömer Arasan, Ali Tuna ve Mustafa Uslu.

CEYHAN: Erol Kahraman, Süleyman Ulu, Tarık Yalçınkaya, Bayram Kadir Tüylü, Suat Özden Sobacı, Bedirhan Yıldırım, Mehmet Orhan Gören, Yücel Koç, Murat Gürsel Güleçyüz, Mehmet Haksan, Gülcan Ay, Alemdar Öztürk, Burhan Onuk, Burhan Ülger, Mehmet Göregen, Cengiz Özal, Hakkı Coşkun, Bülent Demirel, Eyyüp Konuk, Davut Aslan, Yalçın Küsbeci, Mustafa Yaylacı ve Mehmet Kadir Çakır.

KOZAN: Kazım Özgan, Ahmet Arık, Taner Uzun ve Hadi Tekdemir.

KARAİSALI: İlyas Karabulut, Hacer Ceylan, Müslüm Öveç, Aziz Özcan, Hasan Hüseyin Kuşcu, İsmail Demirkeser, Ali Yücel, Yusuf İyi, Kemal Işık ve Ali Metin.

ALADAĞ: Mustafa Akgedik, Halil Şahan, Hasan Hüseyin Hündüz, Hasan Buldu, Adem Güvercin, Yusuf Yıldız, Mehmet Lütfi onur, Hüseyin Kılınç, Ali Kurt, Muzaffer Demirağ, Ramazan Keleş ve Mustafa Uslu.

FEKE: Vahit Todil, Burhan Şengün, Cuma İş, Musa Şener, Mehmet Ali Sarıoğlan, Saffet Yurdadoğ, Sabri Özata, Rafet Sarıoğlan, Mustafa Aksoy ve Ahmet Akpınar.

İMAMOĞLU: Nail Göçer, Hasan Bağış, Koca Ömer Çatak, Ali Bürcü ve Mustafa Yılmaz.

KARATAŞ: Mustafa Özcan, Fatih Balıkçı, Sinan Gül, Kenan Küsgün, Uğur Yıldırım Canbolat ve Mehmet Gangal.

POZANTI: Kürşat Akpınar, Mehmet Adıgüzel ve Ramazan Demir.

SAİMBEYLİ: Hasan Karabulut, Mustafa Uyanık, Yusuf Akbolat, Tuncay Karasakallı ve Recep Ali Kara.

SARIÇAM: Ahmet Zenbilci ve Ahmet Öztürk.

TUFANBEYLİ: Recep Balı, Hidayet Çavuşoğlu, Ayhan Osmanoğlu, Murat Bakadur ve Remzi Ergü.

YUMURTALIK: Turgut Erişmen, Süleyman Keskin, Bekir Nennioğlu, Fethi Beşlioğlu, Sabri Lük, Yusuf Döğer ve Mustafa Afacan.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Adana'da AK Parti'den Başkanlık İçin 7 Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement