Adana'da 3 Bin Kişilik Terör Protestosu - Son Dakika
Güncel

Adana'da 3 Bin Kişilik Terör Protestosu

Adana\'da 3 Bin Kişilik Terör Protestosu

Adana'da 3 bin kişilik terör protestosu (EK) MHP'Lİ BAŞKAN SÖZLÜ: DİN GÖREVLİLERİ CEMAATE DERS VERİYOR Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün de katılım çağrısı yaptığı grup, Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı.

08.09.2015 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 3 bin kişilik terör protestosu (EK)

MHP'Lİ BAŞKAN SÖZLÜ: DİN GÖREVLİLERİ CEMAATE DERS VERİYOR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün de katılım çağrısı yaptığı grup, Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı. Burada Kuran-ı Kerim okunmasının ardından kalabalığa seslenen Sözlü, şehit cenazelerinde haddinden fazla din görevlilerinin yer aldığını ve bu din adamlarının cenazenin adabı noktasında talimatla cemaate ders verdiklerini savundu. Şehit cenazelerinin arbede yeri olmasını istemediklerini anlatan Sözlü, şunları kaydetti: "Ama cenazelerin arbede yerleri olmaması için sadece bizlere değil, tepemizdekilere de büyük iş düşüyor. Bugün şehit cenazelerinde milletin sesi olması gereken, milletin acısını yüreğinde hissedip, onların acısından da daha büyük derdi olmayan bir anlayışın idrakı olması lazım. Ama ne yazık ki son dönemde şehit cenazelerinde görüyoruz ki; şehit cenazelerini haddinden fazla din görevlisiyle dolduruyorlar ve talimatlı sözde din adamları da şehit cenazesinin adabı noktasında cemaate ders vermeye bakıyor. Buradan onlara sesleniyorum; siz namaz kıldırmanın adabına ve şehidin ruhuna saygılı olun bu yeterli. Size size talimat verenlere bir kez daha sesleniyorum ve diyorum ki; milli mücadele döneminde de gevşek din adamlarını bu millet görmüştür. Şeyh Saidleri, Seyit Rızaları işbirlikçi İskilipli Atif Hocaları görmüştür. Onlar gibi kancık ve kalleş ruhlu olmayın. Atatürk'ün arkasında olun, milli mücadele için mücadele eden Anadolu'yu adım adım arşınlayan ve camilerde hutbe okuyan islam alimi, istiklal marşımızın sahibi Mehmet Akif'i kendinize örnek alın." İŞBİRLİKÇİ BELEDİYELERİN DESTEĞİYLE MAYIN DÖŞENMİŞ

Terörü kınayan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: "Bugün ne yazık ki görüyoruz ki aziz Türk milletinin fidanları, tomurcukları 400 milletvekiline hırsına kurban edilmiştir. Onların oyunu alabilmek için yürütülen süreçte ne yazık ki devletin yolları oralardaki işbirlikçi belediyelerin desteğiyle önceden hem dinamit bomba mayın deposu haline getirilmiş ve Türk çocukları ve mehmetçiklerimiz, polislerimiz kahpece kalleşçe katledilmekte kanlarına girilmektedir." Yapılan açıklamanın ardından grup dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da 3 Bin Kişilik Terör Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement