Adana Çiçek Diyarı Olacak - Son Dakika
Yerel

Adana Çiçek Diyarı Olacak

Adana Çiçek Diyarı Olacak

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği “Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması İçin Fizibilite Çalışması” isimli projeye, Çukurova Kalkınma Ajansı 66 bin liralık destek verdi.

30.06.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin öncülük ettiği "Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması İçin Fizibilite Çalışması" isimli projeye, Çukurova Kalkınma Ajansı 66 bin liralık destek verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Borsası, Çiçekli-Aflak Kırsal Kalkınma Kooperatifi, Hollanda Çiçek Borsası'nda faaliyet gösteren IQ Flowers, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Garden Quala'nın birlikte yürüttüğü, "Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması İçin Fizibilite Çalışması" isimli projeye, Çukurova Kalkınma Ajansı 66 bin liralık destek verdi.

Projenin kabulünün ardından, Çukurova Kalkınma Ajansı'nda, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altınsu arasında imza töreni düzenlendi.

YENİ PROJELERLE DAHA FAZLA DESTEK ALMAK İSTİYORUZ

İmza töreninde konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana çiftçisine, Adana üreticisine alternatif ürün yetiştirme seçeneği sunmak için yürüttüğümüz projede Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan destek aldık. Bu desteği önümüzdeki süreçte oluşturacağımız yeni projelerle büyütmek istiyoruz. Ümit ediyorum ve inanıyorum ki; bu işin sonunda başarılı olacağız ve Adana çiçek üretiminde Türkiye'nin en önemli merkezi olacak. Belki Adana Türkiye'de küçük bir Hollanda gibi olacak ve çiçek bölgesi oluşturacağız. Çukurova Kalkınma Ajansı'na desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

KATMADEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERE GEÇİŞİN BAŞLANGICI

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altınsu da, tarımda katma değeri artırmanın gerekliliğinin sürekli dile getirildiğini ifade ederek, "Bunu bütün toplantılarda dile getiririz. Bu konuyu burada güzel bir örnekle hayata geçirmiş, değerlendirmiş oluyoruz. İnşallah bundan sonra katma değeri düşük tarımsal ürünler yerine, tarımımızın önünü açabilecek bir dönüşüm yaparız. Büyük dönüşümler böyle küçük dönüşüm projeleriyle oluyor. İnşallah bu kıvılcım ateşi yakar, büyütür ve bölge tarımına katkıda bulunulur. Bölge ticaretine, tarımına da katkı yapılmış olur. Bu temenniyle biz de böyle bir projeyi imzalamaktan dolayı mutluyuz" diye konuştu.

PROJEYLE İLGİLİ TEKNİK BİLGİ

Proje Adı: Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması için Fizibilite Çalışması

Proje Bütçesi: 68.035,00 TL

Çukurova Kalkınma Ajansı Desteği: 66.199,79 TL

Belediyenin Eş Finansman Desteği: 1.835,21 TL

Genel Amaç: Adana Büyükşehir Belediyesi dezavantajlı bölgelerde Seyhan-Yüregir havzası, Karaisalı havzası, Karataş havzası, Sarıçam havzası, Ceyhan- Yumurtalık havzası ve Adana'nın kuzeyindeki dezavantajlı bölgelerde süs bitkileri yetiştirmek için saha araştırması yaparak verilerin toplanması ve istatistiklerin ortaya konması hedeflenmektedir. Ayrıca Adana ilindeki çiçekçilik sektöründe süs bitkilerinin nerelerde, nasıl, hangi şartlarda yetişeceği, bunların nasıl satılacağı ve sektörün mevcut durumu ile ilgili istatistiki verilerin oluşmasına da katkı sağlanacaktır.

Özel Amaç: Bölge ekonomisini canlandırmak, işsizliği azaltmak, yoksulluğu önlemek için, bölgemizde kritik öneme sahip tarım sektörünün geliştirilmesi, bu sektörde ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla süs bitkileri yetiştiriciliği ve pazarlamasının araştırma ve planlama çalışmalarını yapmak.

Proje İştirakçileri: Adana Ticaret Borsası, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Çiçekli Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, IQ Flowers ve Garden Quala.

Çiçekçilik sektöründe en büyük ithalat ve ihracat payına sahip olan Hollanda çiçek borsasının üyelerinden biri olan IQ Flowers bu projede pazar bulma ve üretim konularında destek sağlayacak. Projenin faaliyet süresi 3 ay. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Çiçek Diyarı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement