Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü Açıklaması

"İlk etapta Seyhan ve Yüreğir’de birer cemevi yapılacak"

14.01.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerine cemevi yapacaklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sözlü, Adana'daki Alevi Bektaşi vakıf ve derneklerinin temsilcileriyle bir otelde toplantı düzenledi.

Alevi Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu, camialarının Adana'da yaşadığı sıkıntıları anlattı, cemevi sayısının yetersizliğinden yakındı.

Başkan Sözlü, Türkiye'de yaşayan insanların ortak paydasının cumhuriyet, demokrasi kültürü, hoşgörü ve vatandaşların birbirlerini anlama noktasında alınan mesafe olduğunu vurguladı.

Türkiye'de Alevi ve Sünnilerin birbirini daha iyi anlamaları gerektiğine dikkati çeken Sözlü, şunları kaydetti:

"Bazen o sadakati bozma noktasında çıkışlar yapılır. Tunceli, 'Dersim' kavramı içinde Aleviler tahrik edilir. Oysa hakikaten sarsılmaz bir bağ kurulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, Adana'nın kurtuluşunda, kentin yerli Alevilerinden birini belediye başkanı olarak tayin etmiştir. Atatürk'ün o manada cumhuriyeti kurmadan bile vatandaş olarak Alevilere, onların vatanperverliğine güvendiğinin kanıtıdır bu."

Cemevi talebinin yerine getirilmesi için çalışacaklarını belirten Sözlü, "Cemevi sayısını da artıracağız inşallah. İlk etapta Seyhan ve Yüreğir'de birer cemevi yapılacak. Çukurova'da da Çukurova Belediyesi'nin yaptırdığından başka ikinci cemevi yapmak isteriz" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement