Adalet Bakanı Bozdağ Erzurum'da - Son Dakika
Yerel

Adalet Bakanı Bozdağ Erzurum'da

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Artık karanlıkta Türkiye'de iş yapma devri kapanmıştır.

27.02.2015 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Artık karanlıkta Türkiye'de iş yapma devri kapanmıştır. AK Parti'nin ortaya çıkardığı aydınlık, enerji Türkiye'nin yolunu aydınlatmaya bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleriyle Erzurum Kongre Binası'nı ziyaret ederek, yapılan onarım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Hattat Hasan Çelebi tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından sergilenen, "Esmaü'l Hüsna" sergisini de gezen Bozdağ, AK Parti İl Başkanlığı'na geçerek, partililerle bir araya geldi.

Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, milletin AK Parti'ye verdiği desteğin 7 Haziran'da da devam edeceğini, vatandaşın duası ve desteğinin en büyük güç kaynakları olduğunu söyledi.

Bugüne kadar AK Parti'ye dair değerlendirme yapanların, Ankara'da ayak oyunlarıyla veya karanlık yerlerde birtakım düzmece planlarla AK Parti'yi alt etmeyi hesap edenlerin, milletin duası ve desteğini unuttuğunu vurgulayan Bozdağ, "Bizim güç kaynağımız milletimizin duası ve desteğidir. Karanlık oyunlar, işbirlikçiler, kumpasçılar, manşetçiler, tuzakçılar veya başka tür Türkiye'nin üzerinde kirli hesabı olanlarla bizim bugüne kadar hiçbir dayanışmamız olmamıştır. Onlarla bu millet adına, bu devlet adına, milletimizin huzuru, refahı, istikrarı adına mücadelemiz olmuştur" diye konuştu.

Milletin hayrına, yararına olan işleri yapmaya, milletin hayrını, yararını istemeyen, milletin istikrarına, huzuruna, refahına göz diken herkes ve her kesimle demokrasi ve hukuk içinde mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Bozdağ, "Hesap, oyun yapanlara bakarsanız bizi çoktan yok etmişlerdi ama unuttukları Allah'ın da bir hesabı var. Allah çarptı mı başka türlü çarpıyor. Millet sandıkta çarptı mı başka türlü çarpıyor ama maalesef bu hesabı yapanlar, bütün sandık cevaplarına rağmen hesaptan, kitaptan vazgeçmediler" ifadelerini kullandı.

İktidarların, sandıkta el değiştirdiğine inandıklarını anlatan Bozdağ, 7 Haziran'ın bu açıdan ayrı bir ders niteliği taşıyacağını, kirli hesap yapanlara milletin temiz hesabından bir fatura çıkacağını ve bu faturayı herkesin doğru okuyup, doğru değerlendirmesinin son derece önemli olduğunu belirtti.

Bozdağ, terör meselesinin çözüm yoluna doğru gittiğini, artık Türkiye'de çözüm süreci başarılı olduğu zaman terörün olmadığı bir Türkiye'yi artık kanın, şiddetin, gözyaşının olmadığı, onun yerine sevginin, saygının, barışın her yerde kalıcı ve egemen bir iklim olduğu Türkiye'ye doğru yol aldıklarını söyledi.

Türkiye'nin etrafında yangın yerine dönen ülkelerin olduğunu anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Suriye dört senedir kan gölüne dönmüş durumda. İşte Irak, yüzlerce insan hayatını kaybediyor. Ukrayna'da ekonomik iç savaş var. Yunanistan'da ekonomik yangın var ama dikkat edin bu kadar yangının arasında bir ülke var, huzur adası. O ülke Türkiye. Türkiye'yi Gezi olaylarında, Kobani hadiselerinde, 17, 25 Aralık hukuk yoluyla işlenen cinayetlerin tamamında götürülmek istenen yer, Türkiye'yi Suriye'leştirmek, Irak'laştırmak, kargaşayı, kaosu ortaya çıkarmak, yönetilemez bir Türkiye'yi ortaya çıkarmak için içeriden birtakım işbirlikçiler, dışarıdan Türkiye hasımları, el ele verdiler ama hiçbiri başarılı olmadı, olamayacaklar da..."

HDP'nin seçime parti olarak girecek olması

Bozdağ, bazılarının HDP'yi parti olarak seçime sokmak için bir gayretin, çabanın içerisinde olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şu anda müthiş bir gaz veriyorlar, HDP'ye. 'İşte bak cumhurbaşkanlığında 9,5 aldınız, üzerine azıcık oy koysanız, barajı geçtiniz' diye müthiş bir HDP'de karar vericilerin üzerinde baskı var. Anketler yayınlıyorlar, köşelerde, televizyonlarda yorumlar yapıyorlar, seçime parti olarak girsin diye. HDP'nin parti olarak girmesinde iki hedef var. Eğer barajı geçerse AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'dan çıkaracağı milletvekili sayısının azalmasını sağlarız, böylelikle 330'un altında bir milletvekili çıkarmış olur'. Yok baraja takılırsa ne olur? Türkiye'yi karıştırmak için bir fırsat doğmuş olur. 'Türkiye'nin içerisinde ayrı tartışmaları körükleriz, Türkiye'nin huzurunu, istikrarını bozmak için elimize yeni bir imkan doğmuş olur.' Ben bu hesabı yapanlara diyorum ki siz avucunuzu bir kez daha yalayacaksınız. Boş yere böyle hesap, kitap yapmayın. Pirince giderken, evdeki bulgurdan da olacak bu HDP'liler. Onlara yatırım yapanlar da aynı şekilde olacak. Çok net söylüyorum, hangi gazı verirlerse versinler, paralel medyası, diğer medyası, dışarıdaki, içerideki bütün güçleri kuvvetleri doğalgaz mı verirler, başka bir gaz mı verirler ne gazı verirlerse versinler, bu milletin gaza karnı toktur. Gazla siyaset olsaydı, Kılıçdaroğlu'nu durmadan gazlıyorlar, şimdiye kadar iktidar olması lazımdı. Gazla olsaydı HDP başka noktada olurdu."

Bozdağ, "Artık karanlıkta Türkiye'de iş yapma devri kapanmıştır. AK Parti'nin ortaya çıkardığı aydınlık, enerji Türkiye'nin yolunu aydınlatmaya bundan sonra da devam edecektir" dedi.

28 Şubat süreci

Bozdağ, yarın 28 Şubat'ın yıl dönümü olduğunu anımsatarak, "28 Şubat buldozer gibi Türkiye'nin üzerinden geçti ama bizim dönemimizde de Yakamoz, Eldiven, Ergenekon'dur, Balyoz'dur bir sürü darbe teşebbüsü, 27 Nisan e-bildirisi, kapatma davası pek çok hadise. Bakın hepsinin karşısında dimdik durduk. Millete dayandık, millete güvendik. Sonuçta netice ala ala yolumuza devam ettik" diye konuştu.

Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması

Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun yerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı bir operasyonuyla nakli kubur yapılarak değiştirildiğine işaret eden Bozdağ, daha önce de buranın iki defa değiştirildiğini anımsattı.

Oradaki hem kutsal emanetlerin hem de askerlerin güvenliği konusunda bir değerlendirme yapıldığını ve bu değerlendirmenin gereğinin büyük bir başarıyla yerine getirildiğini anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu başka ülkelerde olsa, anamuhalefetin, muhalefetin partileri ayağa kalkarlar, kendi ordularını ayakta alkışlarlar, tebrik ederler ama bizdeki kör siyaset öyle bir hale getirdi ki insanları, ordumuzun ortaya koyduğu bir başarıya dahi sevinebilme, sevinme erdemini ortaya koyamadılar. Herhangi bir olumsuzluk olmadan, tereyağından kıl çeker gibi hem de ateşin ortasında bir nakli kubur yapılıyor. Ayyıldızlı bayrak yere indirilmeden dalgalanması devam ettiriliyor, orada büyük bir değişim yapılıyor. Bütün bu olumsuzlukların ortasında bir başarı hikayesi yazılıyor ama bu başarı hikayesini görmek istemeyen, göstermek istemeyen bir kör siyaset anlayışı var. Türkiye'nin artık bu kör siyaset anlayışını bir tarafa bırakması lazım. Bu bir başarıdır. Herkesin övünç duyacağı, gurur duyacağı bir hadise gerçekleşmiştir."

Bozdağ, daha sonra Erzurum Evleri'nde akşam yemeğinde, HSYK üyeleriyle bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adalet Bakanı Bozdağ Erzurum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement