Adalet Bakanı Bozdağ, Antalya'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Adalet Bakanı Bozdağ, Antalya'da Açıklaması

"(Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun 'Adli yıl açılışını Anıtkabir'de yaparız' açıklamasına ilişkin) Adli yıl açılış törenleri yasaklanmamıştır, esasında yapılan düzenleme bu alanda bir tekele son vermiş, hürriyeti getirmiştir" "Türkiye'de Barolar Birliği Başkanımız kendi isterse istediği.

15.11.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun "Adli yıl açılışını Anıtkabir'de yaparız" yönündeki açıklamasına ilişkin, adli yıl açılış törenlerinin yasaklanmadığını, yapılan düzenlemenin bu alanda bir tekele son verdiğini, hürriyeti getirdiğini söyledi.

Bozdağ, Antalya Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Adalet Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifi içerisinde adli yıl açılış törenlerini yasaklayan bir düzenlemenin olmadığını söyledi.

Kamuoyunda sanki adli yıl açılış törenleri yasaklanmış gibi bir algı oluşturmaya çalışan bazı çevrelerin olduğuna işaret eden Bakan Bozdağ, "Adli yıl açılış törenleri yasaklanmamıştır, esasında yapılan düzenleme bu alanda bir tekele son vermiş, hürriyeti getirmiştir" dedi.

Daha önce Yargıtay'ın yaptığı bir tören olduğunu, şimdi ise tekeli ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:

"Bundan sonra Türkiye'de Barolar Birliği Başkanımız kendi isterse istediği yerde adli yıl açılış töreni yapabilir, adliyeler yapar, başsavcılıklar yapar, yargıtay yapar. Herkes adli yıl açılış törenini dilediği gibi yapma imkanına kavuşmuştur. Bizim yaptığımız budur, tekele son verdik, bu alanda bir hürriyet getirdik."

Bakan Bozdağ, Antalya Adliyesi'nde her yıl adli yıl açılışı yapıldığını, bundan sonra da yapılacağını, bir yasağın sözkonusu olmadığını belirtti. Bozdağ, "Çarpıtıyor bazı çevreler, çarpıtmak gerçeği değiştirmez" dedi.

Bozdağ, yarın Antalya'da Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde düzenlenecek AK Parti İlçe kongrelerine katılacak. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adalet Bakanı Bozdağ, Antalya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement