Adada Çarşı Pazar Halleri" Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başladı - Son Dakika
Yerel

Adada Çarşı Pazar Halleri" Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başladı

Adada Çarşı Pazar Halleri" Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başladı

Adapazarı Belediyesi Geleneksel Ödüllü 6. Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı.

12.11.2015 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adapazarı Belediyesi Geleneksel Ödüllü 6. Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı. Kültür ve sanata verdiği değerle her zaman sanatçının yanında olan Adapazarı Belediyesi, bu yılda sanata merakı olanları fotoğraf yarışmasında buluşturuyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün geleneksel olarak düzenlediği yarışmada "Adada Çarşı Pazar ve Alışveriş Halleri" konulu çekilen fotoğraflar jüri tarafından değerlendirilerek ödüllendirilecek. Fotoğraf yarışması hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, "Bu yıl Adapazarı İlçesi'nin isminden yola çıkarak"Ada" ve "Pazar" kelimelerinin bulunduğu bir konu seçmiş bulunuyoruz. Şehrimiz, geçmiş tarihte ilk özel banka olan "Adapazarı İslam Ticaret Bankası"nı kurarak ekonomiye büyük katkı sağlamış ve tüm ülkeye örnek olmuştur. Diğer taraftan Vagon Fabrikası ve Traktör Fabrikası gibi sanayi kuruluşlarının açılması ile bölgemizde yoğun ticaretin olduğu ve Adapazarı'nın gelişmesine katkıda bulunduğu görülmektedir. Pirinç Pazarı, Kömür Pazarı, Uzun Çarşı, Semerciler gibi semt isimlerinin de kullanılması geçmişte olduğu gibi bugün de Çarşı-Pazar geleneğinin sosyal hayatın içindeki önemini bize yansıtır. Fotoğrafçı gözüyle ilimizin ticari hayatının belgelenerek gelecek kuşaklara aktarılması açısından bu yarışmamızı düzenlemiş bulunuyoruz"dedi.

Yarışmaya katılmak isteyenler, Adapazarı ilçe sınırları içinde çekilmiş Çarşı-Pazar hallerini anlatan fotoğraflarla yarışmaya katılabilecek. Bir yarışması en fazla 5 fotoğrafla yarışmaya katılabilecek. Fotoğrafların baskıya hazır son halleri 12 sıkıştırma kalitesinde, 300 dpi olarak baskı kadrajında, üzerinde rumuz ve sıra no yazılı CD içine kaydedilecek. CD ile katılım formu bir zarfa koyulup, üzerlerine sadece rumuz yazılarak teslim edilecek. Başvurular 21 Aralık 2015 tarihine kadar Güneşler'de bulunan Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılacak. Yarışmada birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500, üçüncüye ise 1000 lira ödül verilecek. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adada Çarşı Pazar Halleri' Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement