Ermenek Şehidi Annesi 'Para Oğlumu Geri Getirmez' Deyip Reddetti! - Son Dakika
Güncel

Ermenek Şehidi Annesi 'Para Oğlumu Geri Getirmez' Deyip Reddetti!

Gözbaşı çifti, üvey evlatları İsa Gözbaşı'nın Ermenek'te faciada ölmesinin ardından verilen evi ve hayvan desteğini almadı, yardım için verilen 105 bin lirayı da bağışladı.

24.05.2015 13:08  Güncelleme: 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazmiye ile Ali Gözbaşı çifti, 44 yıl önce hayatını birleştirdi. Çok istemelerine rağmen çocukları olmayan çift, Nazmiye Gözbaşı'nın yeğeni İsa'yı bir yaşındayken evlat edindi.

Evlatlarını adeta üzerine titreyerek büyüten çift, İsa'nın 23 yaşındayken su baskını sonucu madende mahsur kalmasıyla zor günler geçirdi. Oğullarının cenazesine ulaşılmasıyla büyük üzüntü yaşayan Gözbaşı çifti, çocuklarının hasretini bir türlü dindiremiyor.

Emekli maaşı ve küçük çaplı çiftçilikle geçimlerini sağlayan çift, yaşamını yitiren madenciler için sağlanan evi istemedi, büyükbaş hayvan desteğini almadı, kendilerine yardım olarak verilen 105 bin lirayı da Ermenek Kaymakamlığı'nın yaptıracağı Kur'an kursu için bağışladı.

TOPRAĞI ELLERİYLE KAZIRKEN GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Maden kazasının ardından arama kurtarma çalışmaları sırasında "su çabuk boşaltılsın" diye toprağı elleriyle kazarken çekilen görüntüsüyle hatırlanan Nazmiye Gözbaşı, "Tutan elim, yürüyen ayağım, gören gözüm, her şeyimdi" dediği oğlunu madenden sağ çıkartmaya gücünün yetmediğini söyledi.

Oğlunu, odasında tek başına uyurken "sobadan zehirlenir mi?" düşüncesiyle sürekli kontrol ettiğini, üstü açıldığında örttüğünü anlatan Gözbaşı, "Evladım bir saat geç gelse, 'acaba başına bir şey mi geldi?' diye endişelenirdim. Şimdi ise mezarına geldiğimde rahatlıyorum. Çiçekleri suluyor, oğlumla konuşuyorum. Parayla oğlum geri gelmez. Veren de Allah, alan da..." diye konuştu.

"YİYECEK EKMEĞİM VAR ŞÜKÜR"

Gözbaşı, oğlunu maddi imkansızlıklarla büyüttüğünü, o hayattayken çok istediği otomobili bile alamadığını belirterek, şunları söyledi:

"İsa'yı sırtıma alıp, bağ, bahçeye giderdim. Eşimin emekli olabilmesi için bir oğlağı büyütüp, sattım. Onun parasıyla emekli olabildi. Şimdi bize verilen parayı bağışladım. Evim olduğu için 'ihtiyacım yok' diye evi de almadım. Helal-ü hoş olsun. Biz almayınca İsa'nın öz ailesine vermişler. Onlar bizden daha fakir, bir emekli maaşları bile yok. Onlar alsın, benim yiyecek ekmeğim var çok şükür. Veren el alan elden üstündür. Oğlumun mekanı cennet olsun yeter."

"KENDİMİZE ALMAYACAKTIK"

Ali Gözbaşı da oğlundan gelecek maaşı kendilerinin değil, öz anne ve babasının hak ettiğini öğrendiklerini ifade etti. "Zaten o parayı çeksek de kendimiz için harcamayacaktık." diyen Gözbaşı, ihtiyaç sahiplerine ya da anne ve babasına vermeyi düşündüklerini aktardı.

Ermenek Kaymakamlığı yetkilileri de mevzuat gereği olaydan sonra İsa Gözbaşı'nın gerçek anne ve babasına maaş bağlandığını söyledi. Aynı şeyin söz konusu olmadığını aktaran yetkililer, "Sosyal yardımlar Gözbaşı'yı büyüten Ali ve Nazmiye Gözbaşı çiftine verilmek istendi. Çift, 'Yardımları başkaları faydalansın' diyerek almadı. Bizi de duygulandırdılar." dedi.

Ermenek Şehidi Annesi \'Para Oğlumu Geri Getirmez\' Deyip Reddetti!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ermenek Şehidi Annesi 'Para Oğlumu Geri Getirmez' Deyip Reddetti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • hdp: Helal olsun akp nin dini imanı para hangi bakan şerefine yedirip istifa etti hdp barajı geçerse sizin için geçecek 30 8 Yanıtla
  • ahmet: asalet bu işte bu ülkede hakkı olmamasına rağmen ölülerin maaşını alan sürüyle insan var onurlu teyze verileni başkalarına camiye veriyor allah her iki dünyada da ona gönlüne göre versin. 26 0 Yanıtla
  • hacı Şakir: Helal olsun teyzem. Ne gururlu başı dik insanmissin. Atam boşa dememiş Köylü milletin efendisidir diye. 24 0 Yanıtla
  • Onur: Elleri öpülesi onurlu gururlu TÜRK anası. 20 0 Yanıtla
  • Gön: İşte gerçek insan. 19 0 Yanıtla
  • rafet: insanlık örneği, 19 0 Yanıtla
  • ademceylan: İyiki varsinz sizler gbi vefali inslarin olmasi neguzel ANA DOLU mun guzel insanlari... 18 0 Yanıtla
  • gewdan: ben bu kadını görünce ve yaptıklarını görünce yemin ederim hüngür hüngür ağlıyorum allah kimseye bu acıyı yaşatmasın ......... 18 0 Yanıtla
  • ZEKA : helal size eski toprak 17 0 Yanıtla
  • izmirli: Allah yardımcın olsun bizde senin olunuz 17 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement