Acil Sağlık Otomasyon Sistemi - Son Dakika
Yerel

Acil Sağlık Otomasyon Sistemi

Ardahan'da Acil Sağlık Otomasyon Sistemi'nin (ASOS) kurulduğu bildirildi.

28.09.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da Acil Sağlık Otomasyon Sistemi'nin (ASOS) kurulduğu bildirildi.

Ardahan İl Sağlık Müdürü Ulaş Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte daha güzel ve daha verimli bir sağlık hizmetinin sunumu için Ardahan olarak ASOS'a geçtiklerini kaydetti.

Acil Sağlık Hizmet Sunumu sürecini yönetmek, süreç esnasında oluşan verileri toplamak ve raporlamak üzere Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından ASOS'un kurulduğunu kaydeden Şentürk, "Sistem teknik olarak merkezi sunucular üzerinden web tabanlı çalışmaktadır. İlimizde ASOS programının alt yapısını oluşturmak ve kurmak için müdürlüğümüz bünyesinde görevli 3 personelimizin eğitim alması için İzmir Urla Eğitim merkezine görevlendirdik. Söz konusu personelimiz program hakkında gerekli bilgi ve beceri kazanmaları sağlandı" dedi.

Şentürk, sistemin 22 Eylül 2014 itibarıyla ildeki tüm 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında kullanılmaya başlandığını bildirerek, ASOS ile Ardahan'ın genelini ilgilendiren verimli bir sağlık hizmeti sağlayacaklarını ifade etti.

Şentürk, şöyle konuştu:

"Bu yazılım sayesinde Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından ildeki Ambulans Servisi Başhekimlikleri, personel yönetimi, stok yönetimi, muhasebe işlemleri, istasyon işleri (vaka kaydı, nöbet işleri vb.) yerel ve merkezi raporlama (karar destek) konularında gerekli işlemleri gerçekleştirip takip işlemleri sağlanacaktır. Ayrıca bu sayede 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin daha hızlı, güvenli ve verimli bir şekilde çalışması sağlanmış olacak." - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Acil Sağlık Otomasyon Sistemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement