ABT Kurnaz'ı İtalya'da Sahneliyor - Son Dakika
Güncel

ABT Kurnaz'ı İtalya'da Sahneliyor

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) en çok beğenilen oyunlarından biri olan "Kurnaz" adlı oyununu İtalya'nın Sardunya adasında sahneleyecek.

25.11.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekim ayında sezon açılışı yaparak, yeni oyunların prömiyerlerini peş peşe gerçekleştiren ABT, kendi sahnesinde ulaştığı başarılarını yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği turnelerle taçlandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Konuk Tiyatrolar Projesi kapsamında sahnesinde ağırladığı Teatro S'arza tarafından İtalya'ya davet edilen Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, 26-29 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan 20. Uluslararası Adanın Tiyatroları Festivali'nin (20th Island's Theaters Festival) konuğu olacak.

İLK FARS TİYATRO ESERİ

Yönetmenliği dünyaca ünlü Bulgar sanatçı, antropolog ve öğretim üyesi Alexander Iliev tarafından yapılan "Kurnaz" aynı zamanda ABT sahnesinde görücüye çıkan ilk Fars tiyatro eseri olma özelliğini de taşıyor. Tamamen beden dilinin ve pantomim tekniklerinin kullanıldığı "Kurnaz" bu yönüyle dünyanın her yerinde sahnelenebilecek, uluslararası bir oyun olarak da ön plana çıkıyor.

ÜÇKAĞITÇI AVUKATIN HİKAYESİ

Oyunda dürüstlük kelimesinin anlamını dahi bilmeyen ve tüm işlerini üçkâğıtçılık yaparak halleden Pierre Pathelin, adında bir avukatın hikâyesi anlatılıyor. 1457 yılında Fransa'da yazılmış olan Avukat Pierre Pathelin farsı, aradan geçen yüzlerce yıla rağmen zamana uyum sağlamakta hiç zorlanmayan ve maddesel çıkarlar için kurulmuş, yalan dolana dayalı insan ilişkilerini gözler önüne seren bir komedi.

3 FARKLI EKİPLE 3 FARKLI SAHNEDE

Sezon boyunca yurtiçinde ve yurtdışında turnelere katıldıklarını söyleyen ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, Alanya'dan Kaş'a kadar pek çok ilçeyi gezdiklerini, festivallerde bulunduklarını kaydetti. Vatandaşların ayağına tiyatroyu götürerek bölge ve ilçe turnelerine devam edeceklerini belirten Özgür, "ABT, 28 Kasım-1 Aralık tarihlerinde "Kurnaz" ile İtalya'da, "Sır" adlı çocuk oyununu ile kendi sahnesinde ve "Tarla Kuşuydu Juliet" ile Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Böylece aynı anda üç farklı ekip ile bir yurt dışı ve bir yurt içi turneye katılıp, kendi sahnesini de boş bırakmayan ABT, 33 yıllık sanat yaşamımdaki ilklerden birini daha gerçekleştirmiş olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ABT Kurnaz'ı İtalya'da Sahneliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement