Abidinpaşalı Kadınlar Kansere Karşı Bilinçlendi - Son Dakika
Yerel

Abidinpaşalı Kadınlar Kansere Karşı Bilinçlendi

Mamak Belediyesi ile Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği seminerler devam ediyor.

13.02.2014 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesi ile Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği seminerler devam ediyor. Daha önce Lalahan ve Yeşilbayır Aile Merkezi'nde düzenlenen seminerlerin bir yenisi Abidinpaşa Aile Merkezi'nde yapıldı.

KETEM Doktoru Filiz Temel tarafından yapılan seminerle katılımcılar 3 tür kansere karşı bilinçlendirildi. Kansere karşı bilinçlenmenin ve erken teşhisin son derece önemli olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,"Aile merkezlerimiz sağlık gibi son derece önemli bir konuda yapılan çalışmaya ev sahipliği yapıyor. Bizler aile merkezlerini inşa ederken kadınlarımızın her türlü gelişimini hedefledik. Kadınlarımızın eğitimlerine ve gelişimine yönelik bu tür seminerler devam edecek" dedi.

3 KANSER TÜRÜ DETAYLI OLARAK ANLATILIYOR

2 saat süren seminerde katılımcılar, üç kanser türü hakkında bilgilendirildi. Seminerde kadınlara rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında bilgi verildi. Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisinin de ele alındığı seminerde, KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilgi verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abidinpaşalı Kadınlar Kansere Karşı Bilinçlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement