Abdullah Öcalan, "Mutlak Ateşkes" Çağrısı Yapacak - Son Dakika
Güncel

Abdullah Öcalan, "Mutlak Ateşkes" Çağrısı Yapacak

Çözüm sürecinde Ada trafiği hareketlendi. Abdullah Öcalan İmralı'dan örgüte "mutlak ateşkes" çağrısı yapacak.

02.09.2014 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çözüm sürecinde Ada trafiği hareketlendi. Silahların bırakılmasına dönük yol haritasıyla birlikte İmralı da bugüne kadar eylemsizlik kararı alan örgüte "mutlak ateşkes" çağrısı yapacak. Takvimin sağlıklı işlemesi için Türkiye sınırları içinde tek bir silahlı unsur kalmayacak.

İLK RANDEVU ARINÇ'LA:

Çözüm sürecine ilişkin çalışmaların dümenine geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bu hafta HDP heyeti ile bir araya gelmesi bekleniyor. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Sabah gazetesine yaptığı değerlendirmede hükümet temsilcileriyle yapılacak görüşmelerin ardından İmralı'ya gideceklerini söyledi. Yol haritası için geri sayım başlarken bu ziyaret büyük önem taşıyor.

1.5 YILLIK TAKVİM:

Devlet heyetinin İmralı, HDP'nin de Kandil görüşmelerinde taraflar genel çerçevede uzlaştı. Ancak, yol haritasındaki bazı başlıklar ve takvim konusunda farklı görüşler masaya geldi. Öcalan'ın çerçevesi hazırlanan yol haritası üzerinde çalışmak için iki haftalık süre istediği belirtiliyor. Bu süre içinde de İzleme Kurulu'nun oluşturulmasına yönelik adımların atılması talebinde bulunduğu öğrenildi.

HUKUKİ ALTYAPI OLUŞTURULACAK:

Yol haritasında dönüşler için yasal altyapı çalışmalarının da bu yılın sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Yeni dönemde Kamu Güvenliği Müsteşarlığı bünyesinde yeni sekretarya oluşturuluyor. Yurtdışından dönüşmelerin sağlıklı yürütülmesi için bölgede de altyapı hazırlıkları yapılacak. (Kaynak: Sabah)

Abdullah Öcalan, "Mutlak Ateşkes" Çağrısı Yapacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Abdullah Öcalan, 'Mutlak Ateşkes' Çağrısı Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • kekowa: 1938 dersim katliamına bakın orda bebek katili kimgörürsünüz. 28 15 Yanıtla
  • kayserili: türkün bin yıllık vatanı satılıyor. . . . 14 19 Yanıtla YAŞAR: HAYIR GÜN GELCEK OSMANLI GİBİ OLURSAK TÜRKÜYLE KÜRDÜYLE . GÖRECEKLER TÜM BÖLÜCÜ PKKLILAR VE KÜRD TÜRK DÜŞMANLARI VE IRKÇILAR 0 0
  • kekowa: Birgün bunlarin hepsinin bedeli sorvlur. İnkar edin bakalım türkolar. 17 14 Yanıtla ccc: işte biz o günü bekliyoruz tarihe bir bak ermenilere ne olduysa kekolarada o olacak 0 0
  • seher: Öcalanin tipe bakin allah aşkina haha. Yazikkk ya tahtali köye az kalmiş 15 15 Yanıtla
  • haha: Selahattin Dermirtaş Alkışlıyor. . Bebek Katili Ateşkes İlan Ediliyorr. . Ne veriliyor karşısın da ne?? 9 21 Yanıtla
  • seher: Öcalanin tipe bakin allah aşkina haha. Yazikkk ya tahtali köye az kalmiş 9 17 Yanıtla
  • Ferhat: Yaw gardaşım biz bunlarla barış istemiyoruz biz bu pkklıları aramızda istemiyoruz ne kadar zor bunu anlamak gelmesinler aramıza biz bunlara iş vermek ekmek vermek istemiyoruz daha sonra sinsice bize dönecek vuracak bunlar o kadar gencecik askerin kanı var bunların elinde biz hain istemiyoruz anla bunu akp anla bunu hdp anla bunu pkk 9 13 Yanıtla
  • vanlı: hepimiz müslümanız bu kavga ne diye ölümlü dünyada, bu dünya sultana kalmamış bize mi kalacak o nedenle herzaman barış içinde yaşayalım 19 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısı 1,5 milyona ulaştı
    15:04 Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısı 1,5 milyona ulaştı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısının 1,5 milyona ulaştığını belirtti. Sezer, afetlerle mücadele etmenin temel şartının riski azaltmak olduğunu vurguladı. Türkiye'nin kriz yönetimi kapasitesinin dünyada ilk sıralarda yer aldığını ifade etti. Vali Sezer, afetlerde gönüllülerin ön saflarda olduğunu ve gönüllülük sisteminin iyi seviyelere geldiğini aktardı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğinin potansiyelini vurguladı
    15:03 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğinin potansiyelini vurguladı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin genç ve çalışkan nüfusunun en büyük güç olduğunu belirtti. Kacır, gençlerin teknoloji ve inovasyon alanındaki başarılarına vurgu yaparak, Türk gençliğinin dünyanın en iyisi olabileceğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin havacılık ve sanayi alanındaki başarı hikayesini anlattı ve gençlere kendilerini çok yönlü olarak geliştirmelerini tavsiye etti.

  • Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı
    14:58 Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı

    Sakarya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan bir protesto düzenledi. Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan grup, saldırıların insanlık değerlerine aykırı olduğunu vurgulayarak, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

  • Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı
    14:56 Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı

    Sakarya'nın Geyve ilçesinde, içerisinde ziynet eşyaları ve para bulunan çanta, sahipsiz bir sokak köpeği tarafından alınarak uzaklaştı. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, köpek çantayı alıp tarladan uzaklaştırdı. Çift, çantanın çalındığını düşünerek jandarmaya haber verdi. Ancak çanta, yakınlarda bulunarak sahibine teslim edildi.

  • Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    14:54 Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Malatya’nın Akçadağ ilçesinde saat 14.13’te 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Özgür Özel:
    14:52 Özgür Özel: "Nüfusun Yüzde 65'ine, Bu Salonda Bulunan 408 CHP'li Belediye Başkanı Hizmet Edecek"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından düzenlenen “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı”nda “Hep beraber, başımızın üzerindeki yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik. Artık nüfusun yüzde 65’ine, bu salonda bulunan 408 CHP’li belediye başkanı hizmet edecek" dedi.


Advertisement