Abdullah Gül, Kayıp Trilyon Davasıyla İlgili İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Abdullah Gül, Kayıp Trilyon Davasıyla İlgili İfade Verdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kayıp trilyon davasında kendi isteğiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek ifade verdi.

19.11.2014 11:27  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Necmettin Erbakan'ın parti liderliği dönemindeki 'kayıp trilyon' soruşturması için dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek ifade verdiği öğrenildi. Gül, o dönem cumhurbaşkanı olduğu için ifadesi alınmamıştı.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı dönemi bittikten sonra bu konuda savcılığa ifade vereceğini belirten Abdullah Gül, görevi sona erdikten sonra avukatı vasıtasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığ'na başvurarak ifade vermesi için gün tayin edilmesini istedi.

BASINA DUYURULMADI

Belirtilen günde Ankara'ya giderek başsavcıya ifade veren Gül'ün bu hareketi basına duyurulmadı.

AVUKATI: 45 DAKİKA SÜRDÜ

Abdullah Gül'ün avukatı Ömer Küçüközcan, Ankara Adliyesi'ne mesai bitmek üzereyken gittiklerini ifade ederek "Doğru, gittik. O ifade verildi. Mesai bitmek üzereyken gidildi. 45 dakika civarı sürdü. Soruşturmaya konu olay ile ilgili Abdullah Bey'in hiçbir alakası olmayan bir konu. Tek sıfatı o dönem o partide genel başkan yardımcı olmasıydı. Ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıydı. Parasal konuda hiçbir hakkı yok, yetki yok. Kendisi ile aynı statüde bulunan parasal hiçbir hak ve yetkisi bulunmayan tüm insanlar zaman içinde bu dosyadan aklandılar. Beyefendi de dokunulmazlığı sebebi ile bu döneme geldi. Davet üzerine gittik. Konu ile ilgili bilgilerini sordular. Parasal konu ile hiçbir bilgisinin olmadığı, ilgisinin olmadığını açıkladı. Konu bundan ibaret… Nezaket kuralları çerçevesinde bir işlem yapıldı. Hukuk 'bir daha gel' derse gideriz, Ama hukukun 'bir daha gel' demesini gerektiren bir şey olduğunu düşünmüyoruz." dedi. Abdullah Gül'ün ifadesini, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zeki Bayrak'ın aldığı öğrenildi. (Dinçer Gökçe/Hürriyet)

GÜL'DEN AÇIKLAMA

Abdullah Gül'ün kişisel internet sitesinde ifadeyle ilgili açıklamalara yer verildi:

"Abdullah Gül, 'Olay tarihi itibariyle Refah Partisi'nin Dış İlişkiler'den sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı sıfatını taşıdığını, esasen parasal hiçbir konuda hak, yetki ve sorumluluğu bulunmadığını; bununla birlikte davada adıgeçen herkesin ifadesinin alınmış olması ve hukuka duyduğu saygı çerçevesinde ifade vermeye geldiğini' kaydetmiştir.

"Kayıp trilyon" davasına bakan Ağır Ceza Mahkemesi'nin, kendisi gibi ilgisiz bütün parti yetkilileri hakkında ve özellikle de Refah Partisi'nin bu konularla ilgili Genel Muhasibi hakkında bile beraat kararı verdiğini hatırlatan Gül, 'Hukukun tüm koşullarıyla eksiksiz ve kusursuz olarak işlemesi, hiçbir konuda en küçük bir kuşkunun hiçbir taraf için kalmaması maksadıyla bizzat ifade verdiğini' belirten Gül, bu işlemin tamamlanmasından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir."

KAYIP TRİLYON DAVASI

1998 yılında Anayasa Mahkemesi, Refah Partisi (RP) hakkında verdiği kapatma kararının ardından, yöneticilerden ellerindeki Hazine yardımını devlete iade etmelerini istedi. Ancak RP, paranın örgütlere gönderilerek harcandığını ileri sürdü ve söz konusu Hazine yardımını iade etmedi. Müfettişlerin incelemelerinde paranın, sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği tespit edildi. Bu nedenle, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın da bulunduğu parti yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

ERBAKAN'IN CEZASINI GÜL AFFETMİŞTİ

Dava sonucu Refah Partisi lideri Necmettin Erbakan 'özel belgede sahtecilik suçundan' 2 yıl 4 ay hapse mahkum olmuştu. Erbakan'ın bu cezası daha sonra ev hapsine çevrildi. Cezası daha sonra dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından affedildi.

Kayıp Trilyon davası sonucunda Refah Partisi'nin 68 yöneticisi Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafında 1 yıl ile 1 yıl 2 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Erbakan ev hapsi ve af sürecinden sonra siyasi haklarına yeniden kavuşmuştu.

Abdullah Gül, Kayıp Trilyon Davasıyla İlgili İfade Verdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Abdullah Gül, Kayıp Trilyon Davasıyla İlgili İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • erdem sabri: kap partili normaldir, alışmış birkere bunlar kaybedip sıfırlamaya trilyonları 6 14 Yanıtla reis: Olum seni başka sayfada görevlendirmişlerdi burda devrim Provakatorluk yapıyor dolaş sayfaları başka yerde bul gerçek yüzünü 0 0
  • reis: Ulen bu sığır bonzaiciler chp ile ilgili bir habere bile yorum yapmazlar gereksiz ergenler burda paralı Provakatif yorum yapmak için tutulmuş hainlerdir 3 15 Yanıtla
  • yavuz öztürk: örtülü ödenekler , kayıp trilyonlar , hortumlanan batık bankalar , aksaraylar ve diğerleri , siz bu ülkede harvurup savrulan zarara uğratılan ziyan edilen paralar için hesap soruldugunu ceza verildiğini gördünüzmü şimdiye kadar 13 4 Yanıtla
  • MHRRM: BUNLAR ALLAH KATINDA HESAP VERECEKLER. BENDE İNŞALLAH GÖRECEM BUNLARIN SONUNUALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHSTE 1 15 Yanıtla reis: Allah Kerim varsa hakkınız amena fakat iftira atıyorsanız vay halinize 0 0
  • hakanozmen: sayın gül ayıptır sizin kendi mekanınız yokmu be dostum yoksa siz cumhurbaşkanı yardımcısımısınız bilelim 8 6 Yanıtla
  • Alien: AK parti kurucuları ve milletvekillerinin sonraki hayatı hep mahkemelerde geçecek. 12 2 Yanıtla
  • 3 çocuk: siz asıl çevik birle dostluğunu söyleyin refah partisini yıkmak için gizli dostluğunuzu 8 2 Yanıtla
  • reis: Siz üç beş cakkal kalkıp burada devletimin büyüklerine hakaret edeceksiniz bende aferin diyecem yok öyle yağma herkes haddini bilecek bu adamlar öyle kolay kolay o makamlara geliyorlar yoksa her önüne gelen ben Cumhurbaşkanıyım ve Başbakanım diyecek efendi olun 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement