Abdullah Gül, İş Dünyası ve Diplomasinin Önemli İsimleri ile Buluştu - Son Dakika
Ekonomi

Abdullah Gül, İş Dünyası ve Diplomasinin Önemli İsimleri ile Buluştu

Abdullah Gül, İş Dünyası ve Diplomasinin Önemli İsimleri ile Buluştu

Güler Sabancı'nın düzenlediği resepsiyona, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Gül'ün iş dünyası ve diplomasinin önemli isimleri ile temasları dikkat çekti.

28.03.2015 09:03  Güncelleme: 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Fatih Birol'un Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü seçilmesi onuruna önceki akşam Çırağan Sarayı'nda bir resepsiyon verdi. Önemli isimlerin katıldığı davetin en çok dikkat çeken ismi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Gül resepsiyonda iş dünyası ve diplomasinin önde gelenleri ile temaslarda bulundu. Hükümete üstü kapalı mesajlar verdi.

DERBİ MAÇI GİBİ RESEPSİYON

Paris'te yerleşik Uluslararası Enerji Ajansı'nın Baş Ekonomisti görevini yürüten Fatih Birol'un, üye 29 ülke arasında sağlanan oy birliği ile Ajansın İcra Direktörlüğüne seçilmesi onuruna Güler Sabancı evsahipliğinde verilen resepsiyon, ekonomi, siyaset ve diplomasi çevrelerinden önemli isimleri bir araya getirdi.

SARI KIRMIZI MUHABBET

Resepsiyonda beklendiği gibi bir numaralı gündem maddesi enerji olurken, en az enerji kadar futbol konuşulması ise gecenin sürpriz gelişmesi oldu. Birol, kürsüde yaptığı konuşmada, "Galatasaray hayatımın çok önemli bir parçası. Bütün konuşmalarımı, toplantılarımı Galatasaray'ın fikstürüne göre yaparım. Dünya Enerji Görünümü (WEO) kitabını bilirsiniz. Bu dünyanın bir numaralı enerji kitabı. 10 yıl önce devraldığımız zaman küçük, siyah-yeşil renklere sahip bir kitaptı. İlk icraatım kitabı büyütmek ve renkleri sarı-kırmızıya çevirmek oldu. Bu kitap 10 yıl içinde dünyanın en önemli kitabı haline geldi" dedi.

YA BEŞİKTAŞ?

Birol'un bu konuşmasının ardından gece boyunca çekişmeli futbol diyalogları devam ederken, en esprili diyaloglardan biri de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Güler Sabancı, Fatih Birol, Fenerbahçeli işadamı Nihat Özdemir ile TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes arasında geçti. Koyu Beşiktaşlı olduğu bilinen Gül, Birol'a "Çırağan Sarayı'nda, Beşiktaş Stadı'na en yakın yerde, Galatasaray'dan bahsettiniz" diye sitem etti. Gül, yanlarına yaklaşan Özdemir'e dönerek, "Sana yine gül attı. Baba Fenerli... Fenerbahçe'ye gül attı, biraz da bize gül atmalıydı" diye espriyle karışık takıldı. Bu sırada söze giren Başaran Symes, kurumsal olarak Beşiktaş'ın en büyük kiracılarından olmalarından bahsetti. Güler Sabancı ise "Rahmetli babam Beşiktaş'lıydı. O yüzden benim için ayrı bir anlamı var. Ailemizde de çok Beşiktaşlı var" diye anılarını paylaştı. Diğer konuklar da kendi aralarında bol bol futbol muhabbeti yaptı.

GÜL'DEN İNCE MESAJLAR

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, petrol fiyatlarının düşmesinin Türkiye için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, "Enerjiyi dışında tuttuğunuzda Türkiye'nin cari açık sorunu olmuyor. Bu sefer bir fırsat var. Ama bu büyük fırsatı yeterince değerlendiremiyoruz. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Bütün dünya ekonomisinin en büyük meselesi büyümedir. En çok dışarı para harcadığımız, ithal ettiğimiz ürünün fiyatının bu kadar düştüğü şekilde bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeyeceksek, büyümemizi buna göre yapmayacaksak ilerde muhakkak bu fiyatlar çıkacaktır. O zaman bu fırsat kaçmış olacak.

HÜKÜMETE TAVSİYELER YAPTI

Türkiye'nin kafası çok siyasi konularla meşgul. Ülke olarak kendimizi konsolide etme ve tekrar ekonomiyi öne çıkarma zamanı. Çünkü bu fırsat her zaman böyle olmayacak. Onun için benim herkese tavsiyem bunu iyi değerlendirmek, yatırımları ona göre hızlandırmak ve Türkiye'nin geleceğini çok daha parlak yapmak."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Abdullah Gül, İş Dünyası ve Diplomasinin Önemli İsimleri ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • benim oyum MHP ye: herşeyin hayırlısı millet uyandı artık 38 10 Yanıtla
  • eski akp li: sayın Abdullahh Güll yenii parti bekliyoruzz umudumuz sizsiniz. . . . 22 13 Yanıtla
  • MARUF: ZATEN HEP ZENGİNLERLE BULUŞUR. . FAKİRLERE KAMERA KARŞISINDA BİR CUMA NAMAZI KIL, İŞLER YOLUNA GİRER. . DÜŞÜNÜYORUM DA BİZİM BİNANIN KAPICISI SENİN YERİNE CUMHURBAŞKANLIĞI YAPSAYDI MİLLETE DAHA FAYDALI OLURDU. . Hİ, Ç OLMAZSA HER GELENE GEÇ DEMEZDİ. . 21 8 Yanıtla
  • ...: abdullah gul ne yapsın. . . baktı akp nın ekonomı ıle alakası yok, hep sıyası meseleler ıle ve hırsızlıkları ortmekle meskul. . ekonomıyı ele alalım dıyor. . adam haklı. . ulkede her sey bır adamın ıkı dudagını arasına bakılarak halledılır olmus, sankı ulkede baska aklı çalısan, iş yapabılecek ınsan yok. . bızım ınsanımızda guçluye kul köle olma anlayısından vazgeçılmedıgı surece, tayyıp olmus, ahmet mehmet olmus farketmez, ezılırde ezılırsın. . . 22 2 Yanıtla
  • Mehmet Dayı: Doğru ya sayın Gül daha önce Mozambik Cumhurbaşkanı idi :))) 4 13 Yanıtla
  • Ahmet: İşler sapa sarıyor demekki! 13 1 Yanıtla
  • SES: NEDEN ACABA ? UFUKTA YENİ BİR PARTİ GÖRÜNÜYOR GİBİ 6 1 Yanıtla
  • Takipçi: Şu haberin başlığını düzeltin.abdullah gül iş dunyasının önemli isimleri ile buluştu olacak. 2 0 Yanıtla

Advertisement