Abdullah Gül, Babası ve Bir Yakınını Hastanede Ziyaret Etti (2) - Son Dakika
Güncel

Abdullah Gül, Babası ve Bir Yakınını Hastanede Ziyaret Etti (2)

Abdullah Gül, Babası ve Bir Yakınını Hastanede Ziyaret Etti (2)

'süleyman ŞAH TÜRBESİNİN NAKLİ DOĞRU KARAR' Abdullah Gül, Kayseri Kocasinan Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Çolakbayrak'ı makamında ziyaret etti.

25.02.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'süleyman ŞAH TÜRBESİNİN NAKLİ DOĞRU KARAR'

Abdullah Gül, Kayseri Kocasinan Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Çolakbayrak'ı makamında ziyaret etti. Gül burada gazetecilerin Süleyman Şah türbesiyle ilgili sorulan soruyu "Doğru bir karardır" diye yanıtladı. Malatya'da meydana gelen uçak kazasında 4 pilot subayın şehit olmasıyla ilgili olarak, "Önce şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve TSK başsağlığı dilerim. Dünkü olayda yaşamını yitiren şehitlerimize rahmet diliyorum. Önemli ve büyük bir kayıptır. Kaza olduğu için elde olmayan sebep. Genelkurmay Başkanımıza ve Hava Kuvvetleri Komutanıza telefonla başsağlığı dileklerimi ilettim" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Süleyman Şah türbesinin nakledilmesi doğru bir kara olmuştur. Hükümetin bu kararı doğrudur. Suriye'nin uzun süren bir kaosa gireceğini, Suriye'nin bu bölgelerde nereye doğru gideceği bilinmez çatışma süreci yaşacağını, oradaki türbeyi, toprağımızı korumamızın zor olduğunu vaktiyle paylaşmıştım. Türbe ve toprağımızın takas edilmesi yapılmalıdır demiştim. Toprak kaybı söz konusu değildir. Yani, oradaki 10 dönümlük toprak, sınırımıza yakın toprakla takas edilmiştir. Bunun hukuki bir zemine oturtulması isabetli olacaktır. Belirsizlik vardır. Türbe daha önce de yer değiştirmiştir. Baraj inşaatı nedeniyle orijinal yerinde değil. Bunun ecdadımızın hatırasına saygı duyacak şekilde ve onu en güzel şekilde manevi değerlerini muhafaza ederek yaşatmak hepimizin borcudur. Tekrar söylüyorum, Suriye'nin içindeki kaosun ne zaman biteceği belli değildir ve uzun sürecektir. Bu çerçevede sınırımızın kenarında oluşturulan türbenin oraya naklinin doğru bir karar olduğunu söylüyorum. Cumhurbaşkanlığı döneminde bunun böyle olması gerektiğini söylemiştir. Bugünlerde oldu. Bir şekilde hukuki zemine oturtulacaktır. Bu tür milli meselelerde daha ortak bir tavır sergilenebilinir. Onun için paylaşmak ve bilgilendirmek gerekir. Türkiye'nin önemli büyük meseleleri var. Önümüzde karşılacağımız çok önemli meseler var. Bu meselelerde ortak hareket etmeliyiz. Diyalog,bilgilendirme ve arka planda çalışmalar, en iyi şekilde yapılırsa, böyle milli meselelerde tek ses çıkar. Dolayısıyla türbe konusunda yapılan şey doğrudur."

Abdullah Gül, Kayseri'de yerel yönetimlerde, Büyükşehir ve Kocasinan belediye başkanlıklarındaki değişimin huzur ve nezaket içinde yapılmasının yeni düzende örnek olacak bir davranış olduğuna vurgu yaparak, Büyükşehir eski Belediye başkanı Mehmet Özhaseki'nin Kayseri'nin şeklini değiştiren önemli bir siyasetçi olarak şimdi milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Abdullah Gül, Babası ve Bir Yakınını Hastanede Ziyaret Etti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement