Abdullah Gül, AK Parti'nin Fetih Mitingine Katılmıyor - Son Dakika
Güncel

Abdullah Gül, AK Parti'nin Fetih Mitingine Katılmıyor

Abdullah Gül, AK Parti\'nin Fetih Mitingine Katılmıyor

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun da katılacağı 30 Mayıs'taki 'Fetih şöleni'ne gitmeyecek.

26.05.2015 15:33  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

On birinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 30 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak 'Fetih mitingi'ne katılmayacağı, bu kararını da daveti yapanlara ilettiği öğrenildi.

"BU BİR TEPKİ TUTUMU DEĞİLDİR"

Yakın çevresinden alınan bilgiye göre Gül bu konudaki sorulara şu cevabı verdi: "Mevcut koşullarda aktif siyasette olmama kararımı daha önce açıklamıştım. Bu kararımdan geri dönmüş değilim; şu aşamada aktif siyasette olmayacağım. Cumhurbaşkanlığını devrettikten sonra ne bir siyasi toplantıya, ne bir mitinge katıldım. Bu tutumumu devam ettiriyorum. Bu bir tepki tutumu değildir; onlar benim arkadaşlarım, bu partinin kurucusuyum, başarılarını isterim, ama 30 Mayıs'taki mitinge katılmama kararımı daveti yapanlara bildirdim."

FETHİN YILDÖNÜMÜNE SEÇİM AYARI

İstanbul'un 562'nci Fethi yıldönümü olan 29 Mayıs Cuma gününe denk geliyor. Her yıl özel programla kutlanan yıldönümü bu yıl AK Parti tarafından 7 Haziran seçimleri öncesinde daha geniş katılım sağlamak için bir gün sonraya, 30 Mayıs'a, Yenikapı miting alanına alındı.

HABERTÜRK YAZARINDAN BOMBA İDDİA

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü köşesinde, AK partili bir kaynağına dayanarak Gül'ün 30 Mayıs'ta mitinge katılarak Erdoğan ve Bülent Arınç ile birlikte AK Parti'nin üç temel kurucusu olarak birlikte "otobüsün üzerinde" görülebileceğini yazmış, "Gül Yenikapı'ya gidecek mi?" diye sorumuştu.

GÜL NOKTAYI KOYDU

AK Parti yetkilileri daha önce Erdoğan'ın bu mitinge katılımının seçimde taraf tuttuğu anlamına gelmeyeceğini, çünkü mitingin Fetih kutlama amaçlı yapıldığını söylemişlerdi.

Gül bu cevapla mitinge katılmayacağını, bunun siyasi bir tepki sayılmaması gerektiğini, çünkü aktif siyasete mevcut koşullarda katılmama kararında devam ettiğini söylemiş oluyor.

(Kaynak: Murat Yetkin - Radikal)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Abdullah Gül, AK Parti'nin Fetih Mitingine Katılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Türk. : Cooook taaa tııııııınnnnnn 106 17 Yanıtla
  • eski akp li.. benim oyum MHPye: helal olsun Devlet bey sizin icin ne guzel sozler soyledi hakkini verin bu isin 18 3 Yanıtla
  • Mozoo: Hayatının pişmanlığını daha çok yaşıyacaksın sayın gül altına imza attığın onca kağıda yazık sanada yazık acıyorum bir tarafa fırlatıp atıldın işte ne adın var ne sanın tarihe geçecek ne yaptın adını anılacağı ne bıraktın. 7 8 Yanıtla
  • Alper: Ulan gidici midici dediniz her secim sandıkları patlattık.yine aynısı olucak köylü milletin efendisidir anket manket dinlemez 7 8 Yanıtla
  • ak parti: harika bir haber şimdi gideceğim kutlamalara 3 6 Yanıtla
  • vatandaş: Abdullah gül iyi bir kişilik yapılan haksızlıkların hırsızlıkların karşısın da duruyor her ne kadar tam olarak fikrini beyan etmese de.. 3 0 Yanıtla
  • özy: rüzgarın estiği tarafa doğru yelkeni cevirmek lazım seçimden sonra bu kervana katılanları göreceğiz 1 1 Yanıtla
  • millet sevdalısı: Bugünlerde bir çok yerde görür oldum ak parti gitsin diye hdp barajı geçmesini isteyen mhp liler çoğaldı sırf koalisyon kuralım yada başka değişle hukumette olalım diye hdp barajı geçmesini istiyor bir çok mhp li 2 0 Yanıtla
  • yeterrr: mızmız 0 0 Yanıtla
  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement