ABD, YPG'ye 5 Bin Arap İsyancı Ekleyecek - Son Dakika
Güncel

ABD, YPG'ye 5 Bin Arap İsyancı Ekleyecek

ABD, YPG\'ye 5 Bin Arap İsyancı Ekleyecek

Başkan Obama'nın onay verdiği iki yeni adım kapsamında 3-5 bin Arap isyancı silahlandırılarak YPG'ye entegre edilecek. Bölgede Türkiye'nin endişeleri azaltılacak.

06.10.2015 07:45  Güncelleme: 07:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin, eğit-donat programının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından üzerinde çalıştığı yeni Suriye stratejisi şekilleniyor. New York Times gazetesine konuşan Amerikalı yetkililere göre, ABD Başkanı Barack Obama, iki yeni adım için geçen hafta onay verdi.

iki yeni adım kapsamında 3-5 bin Arap isyancı silahlandırılarak YPG'ye entegre edilecek. Bu sayede Türkiye'nin endişelerinin azaltılması planlanırken İncirlik'ten yapılan saldırılar artacak.

YENİ CEPHE AÇILACAK

Obama yönetimi ve Pentagon'dan çok sayıda yetkiliye dayandırılan habere göre, ABD önderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon Suriye'nin kuzeydoğusunda, Rakka'ya baskı yapmak üzere yeni bir cephe açmayı planlıyor.

Obama'nın bu planı eyleme dönüştürmek için iki adıma onay verdiği aktarılıyor. Buna göre, Obama ilk kez Pentagon'a Suriye'deki bir isyancı grubu doğrudan silahlandırmaları emrini verdi. Obama'nın onayladığı ikinci adım ise Adana'daki İncirlik Üssü'nden yapılacak saldırıların artırılması.

OBAMA'NIN YENİ YAKLAŞIMI

New York Times'a göre Obama'nın yeni yaklaşımı, "komutanları Amerikan güçlerinin güvenlik testlerinden geçen Arap savaşçılar ile savaşta etkinlileri ve sadakatleri halihazırda test edildiği için Washington'ın güvendiği Kürt güçlere (YPG) dayanacak".

YPG'YE 3-5 BİN ARAP EKLENECEK, RAKKA İZOLE EDİLECEK

ABD'nin planına göre, sayıları 3 bin-5 bin arasında değişen Arap savaşçılar, Rakka operasyonunda sayıları 25 bin olan YPG güçlerine entegre edilecek. Operasyonun amacı IŞİD'in başkenti konumundaki Rakka'yı ele geçirmek değil, eyaleti izole etmek ve baskı oluşturmak olacak.

Gazeteye göre, "yeni kuzey cephesi"nin temelleri Kobani'ye uzanıyor. Yetkililer, Kobani kuşatmasında görülen "koalisyon hava saldırıları ve yerel kara gücü birleşiminin" IŞİD'i yenmekte başarılı bir formül olduğunu düşünüyor. Kobani'de, YPG'nin Irak'ta bulunan Amerikan Özel Operasyon Kuvvetleri ile iletişim halinde olduğu aktarılıyor. Gazeteye göre, yine aynı formül uygulanırken bu kez fark Kürt güçlere Arap grupların da eklenmesi olacak.

IŞİD'E KARŞI SAYI ARTACAK

Gazete, Arap birliklerin eklenmesinin IŞİD karşıtı birlikleri sayıca artıracağını hem de Türkiye'nin PKK'nın kolu olarak gördüğü YPG ve PYD'ye yönelik endişelerini azaltacağını aktardı. ABD'li yetkililer, söz konusu Arap güçlerini "Suriye Arap Koalisyonu" olarak adlandırırken, Koalisyon'un 10-15 gruptan oluştuğunu belirtiyor.

Kuzey operasyonu için İncirlik'ten yapılacak saldırıların genişletilmesi, daha fazla sayıda ülkenin üsse uçaklarını indirebilmesi planlanıyor. (Kaynak: Milliyet)

Son Dakika Güncel ABD, YPG'ye 5 Bin Arap İsyancı Ekleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Anka: Eğit donat denilen şey akp nin fikriydi abd pişman aslında akp nin ipiyle kuyuya indi 34 4 Yanıtla
  • Kayseri: Ne korkuyorsunuz ypg Içinde kürt ten çok başka savaşçılar var 8 13 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Kültürlü insanın hali birbaşka oluyor...Adamın Hasosu sun obama..biji obama biji puding...(putin) 4 13 Yanıtla
  • Osmanlı: Arap dedigide yahudiler. 10 6 Yanıtla
  • halil: abd hiç harcama yapmadan muslumanı muslumana kırdırıyor. 9 7 Yanıtla
  • Doğrucu Davut: Türkle Kürt kardeş olamadı. Bari birbirini katletmeden komşu olsunlar.. 11 2 Yanıtla
  • şırnakly: araplara ve türklere güven olmaz sakın pyd böyle hatalara düşmesin araplar türk ajanlarıyla dolu serok putin kararlı mücadele ediyor abd ve avrupalılar gibi değil kürtlere karşı olanları yok edecek küçük rusya ve kürtler olarak ortadoğuyu biz yönetecez orda 4 7 Yanıtla
  • rıza: Oyuna bak arap ve kürt birleştirilecek sonra Türkiye dışlanacak bu amerikadan bize dost olmaz. Komşu rusya ve suriyenin yolundan gitmek lazımdı. 7 1 Yanıtla
  • Mert : eş başkanınız rte ne diyor bu konuda. sallamıyorsunuz sanırım 5 2 Yanıtla
  • Roger: Türkiye Kürtleri bi kenara itip inkar politikası yaptı şimdi başka ülkeler fırsat kolluyor faturası Türkiye'ye gelecek 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement