ABD, PYD'den Sonra Peşmerge'ye Silah Gönderiyor - Son Dakika
Dünya

ABD, PYD'den Sonra Peşmerge'ye Silah Gönderiyor

ABD Temsilciler Meclisi'nde, IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge güçlerine doğrudan silah yardımı için Başkan Obama'ya yetki veren tasarı hazırlandı.

21.11.2014 10:15  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Temsilciler Meclisi'nin dışişleri komitesi, IŞİD'le savaşan PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye silah yardımı yapmasının ardından, Peşmerge'ye de silah sağlanması için ABD Başkanı Barack Obama'ya yetki verilmesini öneren bir tasarı hazırladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne doğrudan silah sağlaması için Obama yönetimine yetki veren tasarı, Temsilciler Meclisi'ne sunuldu.

DOĞRUDAN SİLAH SAĞLANMASI İÇİN 3 YIL YETKİ

Tasarı, sahada IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge güçlerine doğrudan silah sağlanması için 3 yıl süreyle geçici yetki verilmesini öngörüyor.

Dışişleri Komitesi Başkanı Ed Royce'un ofisinden yapılan açıklamada, Obama yönetiminin Iraklı Kürtlere gerekli ağır silahları ve zırhlı araçları tedarik etmediği belirtildi.

ASKERLER GİDİYOR

Amerikan Savunma Bakanlığı, daha önce Irak'a gönderme kararı aldığı 1500 askerden bir bölümünün birkaç hafta içinde yola çıkacağını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, bin 500 Amerikan askerinin IŞİD'le mücadelede Irak ordusuna eğitim verip danışmanlık yapacağını açıklarken, bu askerlerin ABD Kongresi'nin Irak misyonuna yönelik yeni bütçeyi onaylamasını beklemeden Irak'a gidebileceğini söyledi.

YENİ BÜTÇE ONAYINA İHTİYAÇ VAR

Kirby, Pengaton'un, Irak'taki ABD misyonunu genişletmesi için kongreden yeni bütçe onayına ihtiyacı olduğunu da vurguladı.

ABD'nin Irak'a göndereceği 1500 askerin 630'u rehberlik ve yardım misyonu kapsamında görevlendirilirken, 870'i de kapasite inşası ve eğitim misyonuna dahil olacak. 2011'de Irak'tan çekilen ABD'nin bu ülkeye geri gönderdiği asker sayısı da 3 bine ulaşacak.

PYD'YE HAVADAN SİLAH YARDIMI YAPILMIŞTI

Amerikan güçleri, Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de IŞİD ile savaşan PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye, havadan silah ve tıbbi malzeme yardımında bulunmuştu. Yapılan yardımların bazıları ise IŞİD'in eline geçmişti.

ABD, PYD\'den Sonra Peşmerge\'ye Silah Gönderiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya ABD, PYD'den Sonra Peşmerge'ye Silah Gönderiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • sert: peşmerge,pyd,pkk vs hepsi abd nin petrol kuyularının güvenlik görevlisi.. Adamlar kürtleri kullanmasını çok iyi beceriyor.. 22 21 Yanıtla
  • Riyad : Kürtler bit deyince bitmio kafanıza sokun bunu adi şerefsizler 15 7 Yanıtla
  • kardiyolog: Herhalde ABD araplardan umudunu kesmiş olmaliki kürt ileri müttefik gori ondan dur silah yardim edi çünkü ABD anladi araplar kalleş bizimkiler anlami saygilar kamuoyu na takdir sizin 15 6 Yanıtla
  • timur: Türk devletine hasım olan bütün gruplar güçlendiriliyor. . . Farket artık ey uyuyan güzel !!!! 11 8 Yanıtla
  • ,: IRANI SEVMEM AMA AMERIKAYA BÜYÜK SEYTAN DEMEKLE COK DOGRU SÖYLEMIS, ÖNCE KARISTIRIYOR SONRA HERKESE SILAH VERIP KIRDIRIYOR BEYINSIZLERI 6 11 Yanıtla
  • Enayiler: Abd istediği gibi kullanıyor başka açıklaması yok petrol kuyuları abdye çalışsın garibim kürtlerde savaşsın dursun abd den silah gelcekte sevincekler ohooo böyle devam 9 6 Yanıtla
  • hasan t.: Küfür Tek Millettir. 7 6 Yanıtla
  • cengiz6161: van minüttttt van minütttttt. dünya lideri uzuncuk adamin ülkesine saldiran güce abd silah yolluyor ama uzuncuk adam van minüttt diyemiyor. muhtesem dünya lideri hemen israile bir cami yapilsin dedi. 7 6 Yanıtla
  • Deli: Dünyanın bir ucundan gelip insanları birbirine kırdırıyorlar petrolü ele geçirmek için. Öldürülen binlerce insanın ahı sizi tutmaz mi sanıyorsunuz? IŞİDİ kuran bunlar, bitiren bunlar. 3 6 Yanıtla
  • istanbullu: dedemden kalma bi av tüfeği var bende önu gönderecem 3 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor
    13:25 Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Türkiye'nin 8. İyilik Gemisi, Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan gemi, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyor. Türkiye daha önce de 13 kargo uçağı ve 7 gemiyle Gazze'ye yardım malzemeleri ulaştırmıştı.

  • Baltimore Köprüsü'nün çökmesi Simpsonlar'ın tahmini mi?
    13:14 Baltimore Köprüsü'nün çökmesi Simpsonlar'ın tahmini mi?

    ABD'deki Baltimore Köprüsü, dev bir kargo gemisinin çarpması sonucu çöktü. Sosyal medya kullanıcıları, bu olayın Simpsonlar'ın bir bölümünde tahmin edildiğini iddia etti. Ancak uzmanlar, çizgi filmin bahsedilen bölümünde başka bir köprünün yıkıldığını belirtti. Köprü çökmesi sonucunda birçok araç nehire düşerken, kurtarma çalışmaları devam ediyor.

  • Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı
    12:44 Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı

    Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrencilerle birlikte iftar programında buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.


Advertisement