Abd, Polonya ve Baltık Ülkeleriyle Askeri Tatbikatlara Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Abd, Polonya ve Baltık Ülkeleriyle Askeri Tatbikatlara Başlıyor

Abd, Polonya ve Baltık Ülkeleriyle Askeri Tatbikatlara Başlıyor

Pentagon Sözcüsü Kirby, ABD'nin İtalya’da bulunan 173. Piyade Tugay Muharebe Timi’nden 150'şer kişiden oluşan askeri birliklerin ortak tatbikatlar yapmak üzere, Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya’ya gönderilmekte olduğunu bildirdi Kirby: "Bunlar, Ukrayna'daki gelişmelerin sonucu olarak tasarlandı.

22.04.2014 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD, Polonya ve üç Baltık ülkesi Litvanya, Estonya ve Letonya'yla ayrı ayrı ortak tatbikatlara başlıyor.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, ABD'nin İtalya'da bulunan 173. Piyade Tugay Muharebe Timi'nden 150 civarında paraşütçü askeri birliğin, Polonya ordusuyla tatbikat yapmak için yarın Polonya'ya varacağını duyurdu.

Yine 173. Piyade Tugay Muharebe Timi'nden 150'şer grupluk başka birimlerin de önümüzdeki günlerde Litvanya, Letonya ve Estonya'ya benzer tatbikatlar için gideceğini belirten Kirby, bunun, Polonya ve Baltık bölgesinde, ABD kara güçlerinin eğitim faaliyetleri dizisi olarak birinci tatbikat olduğunu, önümüzdeki aylarda ve ötesinde yeni faaliyetlerin de olacağını ifade etti. ABD, böylece, Polonya ve 3 Baltık ülkesine, tatbikat için toplamda 600 civarında asker göndermiş olacak.

Kirby, tüm bu tatbikatların yaklaşık 1 ay süreceğini, ancak sonrasında da daha çok tatbikatlar için yeni birlikler gönderileceğini dile getirerek, yıl sonuna kadar rotasyonla devam eden tatbikatlar planladıklarını söyledi. Kirby, tatbikatların başka ülkelerle de genişletilebileceğinin de sinyallerini verdi.

-"NATO'nun 5. maddesine bağlılığımız yönünde güvence vermek için"

Bu kararların Ukrayna'daki gelişmelerle bağlantısına yönelik soru üzerine Kirby, "Rusya'nın ihlalinden bu yana müttefik ve partnerlerimize güvence vermenin yollarına düzenli olarak bakıyoruz. Bu tatbikatlarda iki nokta var. Birincisi bunlar ikili tatbikatlar, ABD ile ilgili ülke arasında, dolayısıyla bir NATO tatbikatı değil. İkinci olarak da müttefiklerimize ve halklarına, NATO'nun 5. maddesine bağlılığımız yönünde güvence vermek için" dedi. Kirby, bu tatbikatların Ukrayna'daki gelişmelerle bağlantılı olduğunu da kabul ederek, "Bu tatbikatlar, Ukrayna'daki gelişmelerin sonucu olarak tasarlandı" ifadesini kullandı.

Bir soru üzerine Kirby, 173. piyade birliğinin daha önce de bu ülkelerle tatbikat yaptığını, bunun ilk olmadığını belirtti.

Kirby, bir soru üzerine, diğer NATO müttefiki ülkeleri de bu tür adımlar atmaya teşvik ederek, bu tatbikatların Rusya'ya bir mesaj olup olmadığına yönelik soru üzerine de, "Eğer Rusya'ya bundan bir mesaj varsa, o da aynı açık mesajdır ki, Avrupa kıtası için yükümlülüklerimizi çok ama çok ciddiye aldığımızdır" diye konuştu. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abd, Polonya ve Baltık Ülkeleriyle Askeri Tatbikatlara Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement