ABD Polisinden 8 Yaşındaki Çocuğa Kelepçe - Son Dakika
Dünya

ABD Polisinden 8 Yaşındaki Çocuğa Kelepçe

ABD, bir polis şefinin 8 yaşındaki çocuğu kollarından tersten ve dirseklerinin üzerinden kelepçeleyerek cezalandırdığı görüntüyü konuşuyor.

04.08.2015 10:54  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de bir polis şefi, 8 yaşındaki çocuğu kollarından tersten ve dirseklerinin üzerinden kelepçeleyerek cezalandırdı. Kameralara yansıyan görüntülerde hıçkırarak ağlayan çocuğu izlemekle yetinen polis şefi büyük tepki aldı.

TERS KELEPÇELEDİ, AĞLAMASINI İZLEDİ

ABD'nin Kentucky eyaletine bağlı Kenton kasabasında bir polis şefinin iki ilkokul çocuğunu kollarından tersten ve dirseklerinin üzerinden kelepçeleyip acı içinde ağlamasını izlediği video ülkede bir kez daha tartışmalara neden oldu. Tepki toplayan görüntülerde, Kenton Şerif Yardımcısı Kevin Sumner, 8 yaşındaki bir çocuğu kollarından ters bir şekilde kelepçeliyor. Görüntülerde, polisin sürekli hıçkıran çocuğa tepkisiz bir şekilde baktığı ve bir şey yapmadığı anlaşılıyor.

HASTALIKLARINDAN KAYNAKLANAN DAVRANIŞ BOZUKLUĞUYLA SUÇLANDI

Görüntüdeki çocuğun ADHD yani dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu hastalığının olduğunun öğrenilmesi videoya olan tepkinin artmasına neden oldu. Aynı şerif tarafından ikinci kez kelepçelenen başka bir çocuğun da ADHD hastası olduğu kaydedildi. Çocukların herhangi bir suç oluşturan davranış ya da doğrudan suç kabul edilen bir davranışta bulunmadıkları yalnızca hastalıklarından kaynaklanan davranış bozuklukları nedeniyle suçlandıkları belirtildi.

POLİS ŞEFİ DAVA EDİLDİ

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği Federal Mahkemesi ve Çocuk Hakları Hukuk Bürosu, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından zihinsel rahatsızlığı bulunan çocukların travma ve korku yaşadığı gerekçesiyle polis şefini dava etti.

KORKUTAN RAKAM

Amerikan Eğitim Departmanı, ülkedeki okullarda yüzde 12 oranında zihinsel rahatsızlığı bulunan çocukların olduğunu ve bu çocukların yüzde 75'inin okul görevlileri tarafından fiziksel baskıya maruz kaldığını açıkladı.

ABD Polisinden 8 Yaşındaki Çocuğa Kelepçe
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD Polisinden 8 Yaşındaki Çocuğa Kelepçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Kahrol abd : Kahrolası bir ülkesin. 20 0 Yanıtla
  • 21berat21: Dünyanın en güçlü ülkesi haketmişse çocuk cezalandırır 5 9 Yanıtla
  • İSMET DOGAN: şerefsiz pic ABD polisleri 12 0 Yanıtla
  • öz diyarbakırlı: İşte bunların insan hakları anlayışı ama başkalarına insan hakları dersi vermeye kalkar bu adı yaratıklar. 4 0 Yanıtla
  • ChenServ: Serefsızler boyle kelepcemi olur ne rahatsızlıgı olursa olsun bı masaya sandalyeye baglasaydın boyle kelepce nerde gorulmus 1 0 Yanıtla
  • mert mert: walla burda ahkam kesen 7 yaşındaki yegenimi yollayim 1 saat kalsinlar haberi yeniden okusunlar 0 0 Yanıtla
  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.


Advertisement