Kuzey Kore: ABD'nin Güney Kore Elçisi, Başına Geleni Hak Etti - Son Dakika
Dünya

Kuzey Kore: ABD'nin Güney Kore Elçisi, Başına Geleni Hak Etti

Güney Kore'de ABD'nin Büyükelçisi Mark Lippert'in usturayla yaralandığı saldırı ile ilgili Kuzey Kore, "Başına geleni hak etti." yorumunu yaptı.

06.03.2015 10:13  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'nin başkenti Seul'daki bir toplantıda ABD'nin Güney Kore Büyükelçisi Mark Lippert'i usturayla saldırarak yaralayan kişinin, cinayete teşebbüs dahil olmak üzere çeşitli suçlamalarla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Bu kanlı saldırıya Kuzey Kore'den "Başına geleni hak etti." yorumu en az olay kadar kan dondurdu.

"FBI'YA BİLGİ VERİLECEK"

Seul polisi, Lippert'in yüzüne ve koluna 80'den fazla dikiş atılmasına neden olan 55 yaşındaki Kim Ki-jong'un hakkında çeşitli suçlamalarla tutuklama emri talep edildiğini açıkladı.

Yonhap ajansının haberinde de ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Kim'in büyükelçiye saldırma nedeni ve yalnız hareket edip etmediği yönündeki sorulara ilişkin yürütülen soruşturmadan haberdar edileceği belirtildi.

"SAĞLIK DURUMU İYİ, NEŞESİ YERİNDE "

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Büyükelçi Mark Lippert'in kaldırıldığı hastanede tedavisinin sürdüğünü, büyükelçinin "iyi durumda ve neşesinin yerinde olduğunu" söylemişti.

Gözaltına alınan Kim'in Kore milliyetçisi olduğu ve 2010'da da Seul'da Japon Büyükelçi Toshinori Shigeie'ye saldırı düzenlediği belirlenmişti. Büyükelçi Lippert'e düzenlendiği saldırının da Güney Kore ve ABD'nin yürüttüğü ortak tatbikata duyduğu öfkenin neticesi olduğu sanılıyor.

"BAŞINA GELENİ HAK ETTİ"

Bu arada, Kuzey Kore'nin resmi KCNA ajansının haberinde ise Lippert'in "başına geleni hak ettiği" ve olayın "Güney Kore halkının zihniyetini" yansıttığı ifade edildi.

Güney Koreliler ise saldırıdan sonra başkent Seul'de ABD Büyükelçisi'ne desteklerini göstermek için ABD Büyükelçiliği önünde toplandı.

Kuzey Kore: ABD\'nin Güney Kore Elçisi, Başına Geleni Hak Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Kuzey Kore: ABD'nin Güney Kore Elçisi, Başına Geleni Hak Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • yücel güden: Adam adanalı Geri vites yapmamis .. 2 1 Yanıtla
  • urfali: Savaş çıkar 3 0 Yanıtla
  • Alp alparslan : Bu cok adi ce bir ssldırı kore yi kore yapan ABD destegidir kuzeyin işine gelmediği için bunlar oluyor 0 1 Yanıtla
  • Rmc : Iyi olmus 0 0 Yanıtla
  • İYİ YAPMIŞ ELİNE SAĞLIK: NE SAVAŞ ÇIKACAK KORE BU İŞİD İ YENEMEYEN ABD KOREDE NE YİYECEK 0 0 Yanıtla
  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.

  • TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi
    16:49 TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerindeki yetimhanelerde iftar programı düzenledi. Afganistan'ın kuzey vilayetlerinde bulunan 6 yetimhanede 1000 yetim için iftar programı düzenlendi. Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu ve TİKA tarafından hazırlanan hediye paketleri de dağıtıldı.

  • 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü
    16:47 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü

    22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, Brezilya'da dang ateşi nedeniyle hayatını kaybetti. Hamileliğinin yedi ayındayken çoklu organ yetmezliğinden ölen Sofia'nın ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve takipçilerini derin bir üzüntüye boğdu. Dang ateşi vakalarının artışı, Brezilya'daki sağlık yetkililerini endişelendiriyor.


Advertisement