Türkiye'den ABD'ye: Silahlar PKK'ya Gidiyor, Suriye'de Kürtleri Vururuz - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den ABD'ye: Silahlar PKK'ya Gidiyor, Suriye'de Kürtleri Vururuz

Wall Street Journal, Amerikan askeri desteğinin PKK'ya aktarıldığını savunan Türkiye'nin Suriye'deki Kürtleri bombalayabileceği tehdidinde bulunduğunu yazdı.

08.02.2016 14:14  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, ABD'nin Suriye'de Kürtlere verdiği desteğin Türkiye ile ilişkilerini gerginleştirdiğini yazdı. Son Türkiye ziyaretinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve üst düzey danışmanları, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a özel olarak hazırlanmış haritalar gösterdi. Bu haritalarda ABD tarafından Suriyeli Kürtlere verilen silah ve mühimmatların, PKK'ya hangi yollarla ulaştırıldığı anlatıldı. Wall Street Journal'a konuşan Türk yetkililerse silah akışının devam etmesi halinde, ABD'nin Suriye'deki müttefiklerinin bombalanacağını aktardı.

DAVUTOĞLU HARİTALARI GÖSTERDİ

Wall Street Journal'a göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın son Türkiye gezisi sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve üst düzey danışmanları Amerikalı konuklarına özel olarak hazırlanmış haritaları gösterdi.

Gazete, görüşmelere katılan ve adları açıklanmayan Amerikalı ve Türk yetkililere dayandırdığını belirttiği haberde, Türkiye'nin, Suriyeli Kürt militanların, IŞİD'le mücadele için kendilerine gönderilen silahları PKK'ya aktarmasından şikayetçi olduğunu, haritalarda da silah kaçakçılığı yapılan yerleri gösterdiğini belirtiyor.

"PKK'YA GİDEN SİLAH ÇOK AZ"

Haber şöyle devam ediyor:

"Amerikalı yetkililer şikayetleri incelediklerini ancak Amerikan ordusunun Suriye'deki Kürt savaşçılara gönderdiği silahların Türkiye'ye gittiğine dair bir kanıt bulmadıklarını söylediler. Suriye Kürtlerinin IŞİD'le amansız bir mücadeleye girdikleri düşünüldüğünde PKK'ya kaçakçılık yoluyla çok az silah gönderildiğini de eklediler."

"Amerikalı yetkililere göre, Türk yetkililerin ısrarla Kürt isyancılarla savaşa odaklanması Obama yönetimi açısından, Ankara'nın önceliklerinin ABD'nin IŞİD'le mücadeleyi artırma çabalarını zayıflattığının bir diğer göstergesi."

TÜRK YETKİLİLER: ABD'NİN MÜTTEFİKLERİNİ BOMBALARIZ

Wall Street Journal'a konuşan Türk yetkililer ise silah akışının sürmesi halinde, ABD'nin Suriye'deki müttefiklerini bombalamaya hazır olduklarını söylemiş. Türk istihbaratı, Kürtlerin PKK'ya Kobani'den silah gönderdiğine emin.

Gazeteye göre üst düzey Amerikalı yetkililer ise Türkiye'nin Suriye'de beş yıldır süren soruna siyasi bir çözüm bulunmasının önündeki en önemli engellerden birine dönüştüğünü belirtmiş.

Biden'ın Türkiye gezisine katılan üst düzey bir Amerikalı yetkili ise Wall Street Journal'a şunları söylemiş:

"Türkler, ABD'nin Suriye'de IŞİD'le savaşan gruplara verdiği silahların Türkiye'ye gönderildiğine dair iddiaları ile ilgili olarak bağımsız hiçbir bilgi vermediler."

"KÜRTLERE DESTEĞİN SINIRLANDIRILMASININ SEBEBİ TÜRKİYE'NİN KAYGILARI"

Wall Street Journal'daki haber şu satırlarla noktalanmış:

"PKK'nın kullandığı silahların çoğunun Rusya'dan geldiğine inanılıyor. Amerikalı yetkililer, Kürtlere gönderilen silahların Türkiye'de PKK'ya aktarılmaması için Türkiye-Suriye sınırını sıkı gözetim altında tuttuklarını söyledi. ABD'nin Kürt savaşçılara doğrudan desteğini sınırlandırmasının bir nedeni de Türkiye'nin kaygıları."

"Amerikan yönetiminden üst düzey bir yetkili ülkesinin tutarlı bir mesaj verdiğini söyledi: Suriye'deki Kürt savaşçılara destek, PKK'ya destek anlamına gelmez."

Türkiye\'den ABD\'ye: Silahlar PKK\'ya Gidiyor, Suriye\'de Kürtleri Vururuz

Son Dakika Güncel Türkiye'den ABD'ye: Silahlar PKK'ya Gidiyor, Suriye'de Kürtleri Vururuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • kürtler okuyun: yıllar önce AHMET KAYAyi hain ilan eden CHP simdi özgürlük diyor. benimde kürt arkadaslarim var . bundan 14 yil once Ahmet Kaya kurtce sarki cikarcam dedi millet devlet ayaga kalkti simdi trt kürdi kuruldu universitelerde kürtce bolumleri acildi bumu kürt düşmanligi bumu kürtler zulum asıl ayrimi chp yapti . yasasin akp yasasin kürt özgürlüğü. 26 45 Yanıtla
  • özdür amed: ucagınızın burnu suryenin sınırına yaklaşa bilirmi ühü ühü cok komik 22 19 Yanıtla
  • MİSAFİR: RUSLARIN SINIRDA AVCI UÇAKLARI BİRAZ YÜREK İSTER VALLA RSULAR AFETMEZ TÜRK UÇAKLARINI HESPNİ DÜŞÜRÜLER VALLA URİYEDEKİ KÜRTLERE BOMBA ATMAK YÜREK İŞİDİR ÖYLE PALAVRADAN HAVA ATMAK SÖZÜ DEĞİLDİR 16 10 Yanıtla
  • Hansel: BİNDİR BİNDİR BEYAZ TOROSA BİNDİR TEK KURŞUN KAFAYA İNDİR İNDİR HDP GEÇİR GEÇİR 9 15 Yanıtla
  • Mongol: Kürtler selahatin eyubinin Torunlaridir hiç kimse onlari yenemez 14 9 Yanıtla
  • ALLAHIN VERDİĞİ NEFESİ BOŞUNA HARCAMAYIN: Bizimkiler son zamanlarda cırt pırt Amerika,ya,oraya buraya gidiyorlar.Bana kalırsa Nato bizimkileri öyle bir oyuna getirecek ki, bizi Rusya ile kapıştıracaklar.Rusya,da zaten hazır,õyle bir bahane bekliyor ki,Turkiye,ye vurup,ekonomisini düzeltmek ister.Nato buna önce seyirci kalacak.İş işten geçtikten (Turkiye büyük kayıplar verdikten) sonra,, aaaaa, siz yine kavga mı ettiniz.Ben o hınzıra gösteririm,, misali dalga geçecekler.Ben tarihten ve siyasetten fazla anlamam,ama bunlar benim düşünceler 18 5 Yanıtla
  • Prof: Yaz geldiğinde pyd rotayı türkiyeye çevirecek yöneticiler uyumayın hazırlanın eksik gedik ne varsa kapatın hatta duvarı bitirip artık kimseyi almayın pkk sempatizanlarini destekcilerini vatandasliktan çıkarıp kantonlara doğru sinir dışı edin Kürt mevzusu değil artık varoluş ve yokoluş meselesi ya islam yeniden parlayacak ya da haclilar bole parcalaya islami yok edecek türkiye kürtler ve Türkler için sırat köprüsü kuruldu aman dikkat 13 9 Yanıtla
  • amedliyem: Kürt yoksa türk de yoktur bunu o aklınızdan çıkarmayın... 5 10 Yanıtla
  • işte: 199... bir amerka dipşomatı erbakan başbakanken solemişti kurtlerle savaşacaksınız ve yenileceksiniz erbakan çok kızmıştı biz buyuk devletiz silahlarımız ucağımız tankımız var diye amerkalı diplomat kürtlerin daha buyuk silahları olacak biz verecez demişti 9 4 Yanıtla
  • ....: silahlarınız işide gidiyor vururuz demesi gerekirdi obama:D 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.


Advertisement