ABD'li Şirket: Türkiye'nin Petrol Rezervi Bilinenden Çok Olabilir - Son Dakika
Ekonomi

ABD'li Şirket: Türkiye'nin Petrol Rezervi Bilinenden Çok Olabilir

Türkiye'de petrol çıkaran ABD'li şirket TransAtlantic Petroleum'un Başkan Yardımcısı, Türkiye'nin hidrokarbon rezervinin bilinenden çok daha yüksek olabileceğini söyledi.

17.09.2014 16:51  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de petrol çıkaran ABD'li şirket TransAtlantic Petroleum'un Başkan Yardımcısı Lee Muncy, Türkiye'nin hidrokarbon rezervinin bilinenden çok daha yüksek olabileceğini, bugüne kadar açılan kuyu sayısının çok az olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE DAHA FAZLA POTANSİYELE SAHİP"

Muncy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ocak 2014 itibariyle Türkiye'nin bilinen 295 milyon varil petrol ve 241 milyar metreküp doğalgaz rezervinden çok daha fazla potansiyele sahip olabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin oldukça karmaşık jeolojik yapıya sahip olduğuna dikkati çeken Muncy, ülkenin hala "az arama yapılmış" ya da "henüz arama yapılmamış bölge" olarak tanımlanabileceğini belirtti.

"DENİZ ARAZİLERİNİN HENÜZ YÜZDE 1'İ ARANDI"

Muncy, "Türkiye'deki kara arazilerinin yüzde 20'si, deniz arazilerinin ise sadece yüzde 1'i arandı" dedi.

Muncy, Türkiye'de modern anlamdaki aramaların başladığı 1934'ten bu yana sadece 4 bin 400 kuyu açıldığını ifade ederek, ABD'nin sadece Teksas eyaletinde yaklaşık 1,5 milyon kuyu açıldığını kaydetti.

"MODERN TEKNİKLERLE ARAMA YAPILMASI GEREKİYOR"

Türkiye'de en kısa sürede modern teknikler ve sismik bilgilerle yeni aramalar yapılması gerektiğine işaret eden Muncy, böylece hata yapma ya da petrol bölgesini atlama payının azalacağını söyledi.

Muncy, özellikle yatay arama teknolojilerinin geliştirilmesiyle büyük kayalar ile göllerin altlarına da erişilebileceğini belirtti.

ABD\'li Şirket: Türkiye\'nin Petrol Rezervi Bilinenden Çok Olabilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi ABD'li Şirket: Türkiye'nin Petrol Rezervi Bilinenden Çok Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • amed: Petrol nereden çıkarsa o bölgenin insanlarına harcanmalıdır. . Tutumlu olmak gerek :) 8 10 Yanıtla
  • VAY ANASINI ARKADAŞ: ırak'ta petrol doğalgaz var, suriyede petrol var, iranda petrol doğalgaz var, azerbaycanda petrol doğalgaz var, rusya'da petrol doğalgaz var ama TÜRKİYE'de yok çünkü bize küsmüş oynamıyormuş bizimle :D:D:D 13 1 Yanıtla
  • Atilla the Hun: Ya şimdi gözünüz petrolümüze mi düşdü? 14 0 Yanıtla
  • tokatlı: Var var kardeşim Irak Suriye'nin ana kolları bizde. Yani Irak'ın petrolü o damarlara bizden gidiyor. G. doğu petrol üzerinde yüzüyor. . van gölünün altında, gökçe ada bozcaada çeevresi hep doğalgaz rezervleri ile dolu. . Hey yavrum benim sadecee yüzde 10 unu kullanabiliriz diye bir ibare var Lozan'da. . 10 3 Yanıtla MOSHE: tabi la n ma nyak mısın 0 0
  • T.C VATAN: Lozan barış antlasmasına göre cıkartamıyoruz kimse yorumlarda bunu dile getirmemis herkes atıp tutmuş herzaman ki gibi 12 0 Yanıtla
  • birdost1: hee 2023 gelmeden açsın kuyuyu hop amerika damlasın size noluyo kardeşim anlaşmayı ihlal ettiniz diye bi sahip çıksın ortadoğu iyice karıssın iran ırakk gitti sıra türkiyede 10 1 Yanıtla
  • Siirt: Petrol az var Türkiye'de o yüzden yıllardır bir sorun olmuyor pek fazla ya. . Dünya petrol rezervinin yüzde 30 u Irak Kürdistan bölgesinde. Türkiye'nin sınırlarınıda o dönemde petrol üzerine belirlediler zaten. 9 1 Yanıtla
  • Fatih konya: Yertabakası oturdukça petrol geniş havzaya yayılıyor dar alandan. . Sanırım en son araştırmalarını 60 lı yıllarda yapmışlarsa şimdi biraz fazlalaşmış olabilir :) 9 1 Yanıtla
  • urfalı: Japon bilim adamı 20 yıllık araştırmaları sonucu Erdoğan ile paylaştıklarını size söyleyeyim. . Urfa, Mardin, Adıyaman, Diyarbakır ve Batman büyük petrol sahalarına sahip , petrol üzerinde yüzüyorlar ve Irak Suriye'nin petrol damarlarını bu bölgeler oluşturuyor . . Yani esas anadamarlar Türkiye'de. . Hatta van gölünün altında büyük doğalgaz rezervleri var dedi. . 5 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement