ABD'li Düşünce Kuruluşu: HDP Barajı Aşamazsa PKK Eylemlere Başlayabilir - Son Dakika
Güncel

ABD'li Düşünce Kuruluşu: HDP Barajı Aşamazsa PKK Eylemlere Başlayabilir

ABD\'li Düşünce Kuruluşu: HDP Barajı Aşamazsa PKK Eylemlere Başlayabilir

ABD'li düşünce kuruluşu, seçimlerin ardından gerçekleşebilecek hiçbir senaryoda istikrar olmayacağını, HDP barajı aşamazsa PKK'nın büyük eylemler yapabileceğini savundu.

03.06.2015 11:57  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran'da yapılacak genel seçimle ilgili rapor hazırlayan ABD'li düşünce kuruluşu Bipartisan Policy Center, seçim senaryolarını değerlendirdi.

Sonuçtan bağımsız olarak Türkiye'de kutuplaşmanın ve toplumsal gerilimin artmasının kesin olduğu söylenen araştırmada, ABD-Türkiye ilişkisinin de kısa vadede düzelmeyeceği söyleniyor.

Raporda, seçimlerde hile olmasının gerçek bir tehlike olduğu da söylenirken, geçen yerel seçimlerde de daha önce görülmemiş boyutlarda hile suçlamaları olduğu belirtiliyor. AK Parti'nin bu endişeleri gidermeyerek oyları korumaya istekli olmadığını da gösterdiğine işaret ediliyor.

DAVUTOĞLU-ERDOĞAN İLİŞKİSİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daha güçlü bir konumda olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gölgesinde olduğu ve ilişkideki küçük ortak olduğu söylenirken, AK Parti seçimlerde başarılı olmazsa Davutoğlu'nun Erdoğan'ı yok sayarak koalisyon kurabileceği belirtiliyor.

Ancak başarısızlık durumunda Davutoğlu'nun suçlanmasının ve konumunu kaybetmesinin daha olası olduğu da söyleniyor.

AK PARTİ DEVAM EDERSE 'AŞIRI SOL' TEHLİKESİ

AK Parti'nin yönetiminin devam etmesi durumunda ülkede "aşırı sol" tehlikesi olduğu belirtilirken, şiddettin artmasının da gerçek bir olasılık olduğu söyleniyor. Raporda buna kanıt olarak DHKP-C'nin eylemleri ve HDP'ye karşı yapılan saldırılar gösteriliyor.

"HDP BARAJI GEÇEMEZSE BÜYÜK EYLEMLER OLABİLİR"

HDP'nin barajı geçememesi durumunda özellikle AK Parti'nin hile yaptığı düşünülürse tüm Türkiye'de eylemler gerçekleşeceği söylenen araştırmada, PKK'nın da HDP'nin meclise girmemesi durumunda büyük eylemlere yeniden başlayabileceği söyleniyor.

"HER OLASILIK İSTİKRARSIZLIĞA ÇIKIYOR"

Zayıflamış bir AK Parti'nin de daha istikrarlı bir sonuç getirmeyeceği söylenirken, koalisyon hükümetlerinin kırılgan olduğu, zayıflayan ekonomiyle beraber bunun da istikrarsızlık yaratacağı belirtiliyor.

Raporda, gözlemcilerin Türkiye'nin müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede laik bir serbest pazar demokrasisi kurulabileceğini umduğunu ancak Erdoğan'ın bunu engellediği iddia ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD'li Düşünce Kuruluşu: HDP Barajı Aşamazsa PKK Eylemlere Başlayabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • İso: Zaten selo ABD fox kanalında çıkıyo barajı geçemezsek iç savaş çıkartırız diyo. Bunlar mı getirecek barışı. 203 158 Yanıtla
  • Ahıskalı Türk: Başlasın görüşürüz 76 7 Yanıtla
  • dıgorlu: yav hdp hıc ,%6 barajı bıle gecemez 59 24 Yanıtla
  • Liceli21: Oylar hdp ye 14 48 Yanıtla
  • İso: ABD zaten bunu istiyor. HDP barajı geçsede geçmesede Türkiyeyi karıştırmak. HDP'de talimatları alıyor zaten ABD'den. 39 13 Yanıtla
  • SEDA: HDP KURTLERI TEMSIL EDEMEZ ....EDEMEZ .....EDEMEZ .......BUTUN KURTLER ONLAR GIBI DUSUNMUYOR ...VATANINA , BAYRAGINA , ULUSAL BIRLIGE GONULDEN BAGLI MILYONLARCA KURT VAR ......CATLASANIZ DA VAAAAAAAR ....... 17 31 Yanıtla
  • ESRA: Bu ulkede yasayan herkesı temsıl eden ay yıldızlı bayrak kımsenın tekelınde degıldır .....o bayrak hepımızındır .....vatan hepımızındır .....Baska bayraklara ıhtıyacımız yoktur .... 33 3 Yanıtla
  • yusuf: Sizleri sandiga gomecez... oylar .HDP 22 12 Yanıtla
  • Alemdar: Bu yuzden oylar Ak partiye dogru yoldayiz korksunlar 15 19 Yanıtla
  • T.c: Ateş olsa sigara yakamaz beyinsiz kürtaskeri 24 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement