ABD'li Akademisyenler, Vali Cirit'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

ABD'li Akademisyenler, Vali Cirit'i Ziyaret Etti

ABD\'li Akademisyenler, Vali Cirit\'i Ziyaret Etti

Cirit: "Artvin'in geleceği için turizm ve eğitimi ön plana çıkarmak istiyoruz"

16.04.2014 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de düzenlenecek panele katılmak için kente gelen ABD'li akademisyenler, Vali Kemal Cirit'i ziyaret etti.

Cirit, Artvin Çoruh Üniversitesinin (AÇÜ) organize ettiği "Neden Lisansüstü Eğitimde Israrcı Olmalıyız" konulu panel için şehirde bulunan Amerikan Southern Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Dekanı Prof. Dr. Damien Denis Ejigiri, Southerin Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Doç. Dr. Osman Kandara, Southern Üniversitesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eugene Kennedy'i makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cirit, zor ve engebeli coğrafi yapıya sahip Artvin'i turizm ve eğitim kenti haline dönüştürmek için çalıştıklarını söyledi.

Cirit, Artvin'in geleceğinin eğitim ve turizm olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Artvin'in geleceği için turizm ve eğitimi ön plana çıkarmak istiyoruz. Sizin bu heyecanınız ve çabanız bize büyük enerji verecek. AÇÜ yaklaşık 6 bin öğrenciye eğitim veriyor. Artvin, okuma yazma oranı Türkiye ortalamasının çok üstünde olan bir il. Okuma yazma oranı yüzde 95'ler civarındadır. Türkiye'nin her köşesinden üniversite öğrencisi Artvin'de öğrenim görmekte."

Doç. Dr. Kandara ise AÇÜ yetkililerinin ikili ilişkiler noktasında istekli olmalarının kendilerini sevindirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"AÇÜ ile Liaisona Üniversitesinin kardeş üniversite olmasını istiyoruz. Bu kardeşliği biz daha önce Siirt, Kırıkkale, Bursa, Abant İzzet Baysal Üniversiteleri ve İstanbul Ticaret Odası ile yaptık. Hedefimiz AÇÜ'yü kuzey doğunun Harvard'ı yapmak. Bunu bir Artvinli olarak söylüyorum. Hedefleri yüksek tutmakta her zaman fayda var çünkü insanı daha çok motive ediyor."

Ziyarette, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, Prof. Dr. Fahrettin Tilki ile Prof. Dr. Abdulkuddüs Bingöl de yer aldı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ABD'li Akademisyenler, Vali Cirit'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement