Obama, Kongre'den Desteği Aldı, IŞİD İçin Düğmeye Bastı - Son Dakika
Güncel

Obama, Kongre'den Desteği Aldı, IŞİD İçin Düğmeye Bastı

ABD Başkanı Obama, IŞİD'le mücadele konusunda Kongre'den tam destek alarak örgütü bitirmek için düğmeye bastı.

19.09.2014 03:06  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüyle mücadele kapsamında geniş tabanlı uluslararası koalisyonu oluşturmaya devam ettiklerini belirterek, Arap ülkeleri dahil 40'dan fazla ülkenin koalisyona destek önerisinde bulunduğunu söyledi.

STRATEJİNİN "ANAHTAR UNSURU"

Obama, Kongre'nin, IŞİD'le mücadele kapsamında ABD'nin, Suriye'deki ılımlı muhaliflere askeri ekipman ve eğitim desteği verilmesini sağlayan düzenlemeyi kabul edilmesinin ardından, Beyaz Saray'da kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı.

Bu konunun IŞİD ile mücadele stratejisinin "anahtar unsurlarından" olduğuna dikkati çeken Obama, Kongre'nin kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Kongre üyelerine teşekkür etti. Obama, Kongre'nin bu adımın dünyaya, IŞİD ile mücadelede ABD'nin birlik içinde olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Obama, "Eğer vatandaşlarımıza zarar verirseniz, ABD'yi tehdit ederseniz, müttefiklerimizi tehdit ederseniz, bu bizi ayrıştırmaz, birleştirir" diye konuştu.

IŞİD'i yok etmek için ABD'nin geniş uluslararası koalisyon kurmaya devam ettiğini de belirten Obama, Fransa'nın Irak'taki hava saldırılarına katılacağını kaydetti.

"40 ÜLKEDEN YARDIM TEKLİFİ"

Obama, bunun yanında, koalisyon kapsamında, Irak güçlerine destek, Irak hükümetinin desteklenmesi, insani yardımlar ve diğer konularda Arap ülkeleri dahil 40'dan fazla ülkenin yardım teklifinde bulunduğunu açıkladı.

Suriyeli muhaliflerin hem Esed rejimi hem de IŞİD'e karşı mücadele ettiğini anımsatan Obama, ABD olarak Suriyeli muhaliflere zaten yardımları artırdıklarını, Kongre'nin onayladığı düzenleme sayesinde de muhaliflerin daha fazla güçlenmesine yardım edilebileceğini söyledi. Obama, "(Suriyeli muhaliflere ekipman ve eğitim desteği) Bu programa, Arap ülkeleriyle ortaklık yapılarak Suriye dışında ev sahipliği yapılacak ve Irak'ta federal güçler ve Kürt güçlerine artan desteklerimizle eşleştirilecek" dedi.

ABD Başkanı Obama, ayrıca, "Irak'taki Amerikan güçleri muharebe görevi üstlenmiyor ve üstlenmeyecek. Onların görevi, sahadaki partnerlerimize danışmanlık yapmak ve destek vermek" ifadesini kullandı.

Obama, Kongre\'den Desteği Aldı, IŞİD İçin Düğmeye Bastı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama, Kongre'den Desteği Aldı, IŞİD İçin Düğmeye Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Atilla the Hun: Burda bir bilinmeyen şey var. Nasıl bir örgütü bitirmek için 40 ülkeye ihtiyaç var? 11 1 Yanıtla
  • SALİH: AMERİKA ORTADOĞUYU NBİTİRMEK İÇİN DÜĞMEYE BASTI. AMAÇ İSRAİLİN BEKASINI SAĞLAMAK, BURADA KÜRT DEVLETİ KURMAYA ÇALIŞIYOR, TÜRKİYE KESİNLİKLE HAVA ÜSLERİNİ VE SINIR KAPILARINI KULLANDIRMAMALIDIR. PKK YI SİLAHLANDIRIYORLAR TÜRKİYEYE KARŞI BÜYÜK BİR SAVAŞ BAŞLATMASI İÇİN . UYANIK OLUN ÇOK BÜYÜK SAVAŞ KAPIMIZDA. 8 3 Yanıtla
  • kenan cenk: vur , yerle bir et. türkıyenın yapmadıgını sen yap. Halen 49 rehıne teslim alamadık. hos değil. 5 4 Yanıtla aslan: AMERİKA BABASININ HAYRINA MI yardım YAPIYOR KARA CAHİL, AMACINI YAKINDA ANLARSIN, SİZE EKMEK BİLE BIRAKMAZLAR. 0 0
  • IŞİD: IŞİD BAHANE, PETROL ŞAHANE. 0 0 Yanıtla
  • Atilla the Hun: ABD gibi buyuk devlet bunun gibi seylere takilmaz ya. Bir telefon acar Obama bey, her sey hallonmaz mi? 0 0 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement