ABD, IŞİD'e Karşı Suriyeli Muhaliflere Silah Verecek - Son Dakika
Güncel

ABD, IŞİD'e Karşı Suriyeli Muhaliflere Silah Verecek

ABD Temsilciler Meclisi, IŞİD ile mücadelede Suriyeli Muhaliflere askeri ekipman ve eğitim verilmesini öngören düzenlemeyi onayladı.

18.09.2014 00:30  Güncelleme: 00:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri Temcilciler Meclisi, IŞİD ile yapılacak mücadeleye karşı önemli bir kararın altına imza attı.

Temcilsiler Meclisi, Suriyeli Muhaliflere askeri ekipman ve eğitim verilmesini öngören düzenlemeyi onayladı.

"SAVAŞ EMRİ YOK"

ABD Başkanı Barack Obama, Florida Merkez Komutanlığı'nda askerlere bir konuşma yaptı. Obama konuşmasında, "IŞİD'e karşı yapılan mücadele ve savaş sadece bizim savaşımız değil. Bu bölgenin savaşı. Ben ABD askerlerine savaş emri vermeyeceğim." dedi.

OBAMA'NIN AÇIKLAMASI PERÇİNLENDİ!

Obama'nın "Sadece bizim savaşımız değil" açıklamasının ardından ABD Temciler Meclisi, flaş bir karar aldı. Obama'nın "Onlar bize destek verecek. Biz onlara destek vereceğiz." açıklamasını perçinlercesine Temsilciler Meclisi, Suriyeli Muhaliflere askeri ekipman ve eğitim verilmesini öngören düzenlemeyi onayladı.

273 EVET ÇIKTI

Cumhuriyet Partili milletvekillerinin çoğunluğu oluşturduğu Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunulan teklif için 273 milletvekili olumlu, 156 milletvekili de olumsuz oy kullandı.

ABD, IŞİD\'e Karşı Suriyeli Muhaliflere Silah Verecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD, IŞİD'e Karşı Suriyeli Muhaliflere Silah Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • vatandaş: işid bahane! amaç kürtleri silahlandırıp biraraya getirmek sonrada maşa bir kürt yönetimi oluşturup bölgedeki petrolleri kendilerine peşkeş çektirmek ve israili rahatlatmak. . 10 7 Yanıtla
  • mazoli: YAV BUGUN AMERİKA SİLAH VERMESSEDE IŞID DENİLEN NAMUSSUZLAR GENE GİRECEK BARİ KARŞI TARAFIN SAVUNMA GÜCÜ OLSUN 9 1 Yanıtla
  • diyarli: hepsi yalan işid ortak bir guçtır petrol kenesıdır gun gelir başınızı yakacaktır demedi deme beslersin kargayi oyacaktır gözunu 1 0 Yanıtla

Advertisement