ABD İncirlik'ten Silahlı İHA Kaldırıyor - Son Dakika
Güncel

ABD İncirlik'ten Silahlı İHA Kaldırıyor

ABD Savunma Bakanlığı, İncirlik Hava Üssü'nden ilk kez silahlı İHA uçurmaya başladığını açıkladı.

04.08.2015 09:54  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD ile Türkiye'nin anlaşmasının ardından Amerikan insansız hava uçakları ilk kez İncirlik Üssü'nden bomba yüklü olarak havalandı. Havalanan uçaklar Suriye'de herhangi bir hedefi vurmadı.

SURİYE HAVA SAHASINA GİRDİ

Pentagon sözcülerinden Jeff Davis İncirlik Üssü'nden insansız hava araçlarının bomba yüklü olarak havalandığını ve Suriye hava sahasına girdiğini açıkladı. Davis, "Bu noktada henüz hava saldırısı düzenlenmiş değil. Ama uçaklar ilk kez bomba yüklü olarak uçmaya başladı." açıklamasını yaptı.

Washington Post'a konuşan başka bir Amerikan Ordusu yetkilisi ise operasyonel planlamanın tartışıldığını anlatırken, İncirlik'in Suriye'ye yakınlığı nedeniyle uçakların Suriye hava sahasında geçireceği zamanı artıracağını söyledi.

"ESAD'LA SAVAŞMIYORUZ"

Bir başka önemli konu da ABD hava güçleri ve eğit-donat programındaki muhaliflerin Esad rejimi unsurlarıyla karşı karşıya gelmesi olasılığı. Obama yönetimi, eğit-donat programına dahil edilen muhaliflere Suriye rejiminin savaş uçaklarına karşı da hava koruması sağlayacağını açıklamıştı. Pentagon Sözcüsü Davis'e bu konu da soruldu. David rejimle savaşmadıklarını söylerken, "Bütün bunların ne için yapıldığının hatırlanmasında fayda var. Biz Esad rejimiyle savaşta değiliz. Eğit-donat programına katılanlar da IŞİD'le savaşacaklarını taahhüt etti." dedi.

"ONLARI KORUYACAĞIZ"

Esad güçleriyle eğit-donat programındaki muhaliflerin karşı karşıya gelmesi sorunu ABD Dışişleri'ndeki günlük bilgilendirme toplantısında da gündeme geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, bu konuda rejimin bilgilendirildiğini söyledi. Toner, eğit-donat programı dahilindeki Suriyeli muhaliflerin, IŞİD'e karşı kurulan koalisyonun bir parçası olduğunu ve onları koruyacaklarını söyledi.

Toner, "ABD Savunma Bakanlığı tarafından eğit-donat programı dahilindeki Suriyeli güçler, IŞİD'e karşı mücadele eden diğer müttefiklerimiz gibi, geniş yelpazede desteklenecektir ve buna savunma ateşi yardımı da dahildir." dedi.

"BUNU REJİME İLETTİK"

Angajman kuralları hakkında detaylara giremeyeceğini belirten Toner, "Başından beri söylediğimiz gibi, gerekli önlemleri alarak bu güçlerin görevlerini başarıyla yerine getirebilmesini garantiye alacağız." şeklinde konuştu. Toner, "Suriye'yi ABD uçaklarına müdahale etmemesi için uyarıda bulunmuştuk ve aynı şekilde, Suriye rejimini, IŞİD'e karşı mücadele eden yeni Suriye güçlerine de müdahale etmemesini tavsiye ediyoruz. Bunu onlara ilettik." dedi.

ABD İncirlik\'ten Silahlı İHA Kaldırıyor

Son Dakika Güncel ABD İncirlik'ten Silahlı İHA Kaldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • mahmut: Su ihalardan bizde yapsak aselsan kollarini siva pkk oldurecegiz 20 4 Yanıtla
  • serhat: kan emiciler israil , abd ve ingilteredir. yerel kuklalarda var tabii 18 3 Yanıtla
  • insanı yaşatalım: Bence Obama erdoğana dediki sen başkan olamadım ama henüz bir Şansın daha var, sen bana incirliği ver bende seni kendim gibi başkan yaptırayım ancak bunun bir bedeli daha var biraz kan ve hiç dinmeyen asker ailelerinin göz yaşları bu şekilde hdp nin oylarını düşürebilrsen artık bede başkan oldum diyebilirsin ha unutmadan buarada esadlan aranı düzeltmeye çalış çünkü oda senin gibi çok çalıştı onunda hakkını vermek lazım. 13 6 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : Kahrolsun ABD AKP sizi halk yargılayacak 14 4 Yanıtla
  • Miroğlu: Bizim ihalara neden yüklenmiyor bu bombalardan 11 1 Yanıtla
  • aykut: silahlı iha ları türkiyede kullanmalı pkk ile savaşta çok önemli koz 9 2 Yanıtla
  • BURSASPOR: Müttefikimiz ya peh peh 8 1 Yanıtla
  • merdo: amerika cayır cayır üretiyo beynini kullanıyo bizimkilerde daha yok günah yok falan yok filan kac senedir pkk yı bitiremedik daha neyin kavgası bu ama iş lafa gelınce hep vururuz kırarız demi icraat yok :) 5 3 Yanıtla
  • Gılman: Kızlar veya kadınlar ben de buradayim. 2 5 Yanıtla
  • hayırlıevlat: merak eder dururdum son operasyonlar için verilen destek mesajlarının altında ne var diye. üsleri tam teçhizatlı açmışız demek ki. elin ecnebisi durduk yere destek olur mu adama. ayrıca iha teknolijisinin ve tabi taşıdığı silahlarda geldiği noktanın operasyonel anlamda korkutucu seviyelerde olduğunu tahmin ediyorum. ülkem adına bu teknolojiyi yakından takip etmeli ve geliştirilmeli diye düşünüyorum. 1 0 Yanıtla
  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak
    16:16 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan Belediyesi'nin 334 milyon 921 bin TL borcu olduğunu açıkladı. Gürbüz, borçların halka hizmet etmelerine engel olmayacağını belirtti ve Elbistan'ın daha güzel günler beklediğini söyledi.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır
    16:15 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır

    1969 Bilecik Spor Kulübü, yarın oynayacağı Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı Şimşekler'de hedef 3 puan olurken, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

  • Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı
    16:12 Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı

    Denizli'nin Çameli ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, seralarda, kapalı halı sahalarda ve bazı işletmelerde hasara neden oldu. Belediye başkanı Cengiz Arslan, hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

  • Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi
    16:09 Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi

    Edirne'de yapılan okullar arası bisiklet yol yarışına minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 45 öğrenci katıldı. Yarışta öğrenciler büyük bir rekabet içinde mücadele etti. Yarışlarda Bisiklet Federasyonuna bağlı 5 hakem görev yaptı ve güvenlik önlemleri alındı. Yarışlar başarılı bir şekilde sonuçlandı ve dereceye giren öğrencilere sertifika, madalya ve kupa verildi.

  • Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu
    16:08 Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu

    Şırnak'ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için İskilip Köprübaşı Camisi'nde mevlit okutuldu. Mevlit programına İskilip Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü, AK Parti Çorum İl Başkanı ve vatandaşlar katıldı. Cami çıkışında mevlide katılanlara lokum ikram edildi.

  • Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı
    16:08 Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

    Gaziantep'te İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkogüç' operasyonunda, 670 personel ve özel harekat polislerinin katılımıyla 15 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, 5 şüpheli yakalandı. Ayrıca, mahallede yapılan kontrollerde 8 zanlı gözaltına alındı.

  • Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    16:08 Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Van'ın Gevaş ilçesinde oyun oynarken dengesini kaybeden 3 yaşındaki Eylül Suratlı, dereye düştü. Akıntıya kapılarak gözden kaybolan çocuğun cansız bedeni, yapılan çalışmalar sonucunda 1 kilometre uzakta bulundu ve otopsi için Gevaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

  • Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi
    16:04 Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi

    Bursa'da etkili olan rüzgar nedeniyle kent merkezinde bir ağaçtan kopan dal, otomobilin tavanına düştü. Neyse ki olayda can kaybı yaşanmadı. Vatandaşlar da rüzgarın etkisiyle zor anlar yaşadı. Bursa Valiliği, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.


Advertisement