ABD, Hava Saldırılarında 3 IŞİD Liderini Öldürdü - Son Dakika
Dünya

ABD, Hava Saldırılarında 3 IŞİD Liderini Öldürdü

ABD Milli Savunma Bakanlığı, Irak'taki IŞİD mevzileri hedef alınarak gerçekleştirilen hava saldırılarında örgütün bazı liderlerinin öldürüldüğünü açıkladı.

19.12.2014 11:57  Güncelleme: 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pentagon Sözcüsü John Kirby tarafından yapılan açıklamaya göre, Irak'taki IŞİD mevzilerinin hedef alındığı saldırılarda örgütün 3 öldürüldüğü bildirildi.

"IŞİD'İN LİDERLERİ HEDEF ALDIĞIMIZ NOKTALARIN ARASINDA YER ALMIŞTIR"

Açıklamada öldürülen liderlerden birinin Haji Mutazz olduğu ifade edildi. John Kirby açıklamasında, örgütün liderlerinin öldürülmesi, Irak Güvenlik Güçlerine karşı yapılan operasyonlarda örgütün güç kaybetmesini sağlayacağını ifade etti. Operasyonun ayrıntıları açıklamayan Kirby, "IŞİD'in liderleri, tesisleri ve ekipmanları her zaman hedef aldığımız noktaların arasında yer almıştır" dedi.

GEÇEN GÜNLERDE 2 MİLİTAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

ABD öncülüğünde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen hava saldırılarında ise, ABD al Basit ve Radwin Talib'in öldürüldüğünü açıklamıştı.

ABD, Hava Saldırılarında 3 IŞİD Liderini Öldürdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD, Hava Saldırılarında 3 IŞİD Liderini Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Onur: Kürtlerde kendi kendilerine zafer kazandık diye gulü gulü hülü hülü abd yardım etmeseydi biteceklerdi 8 10 Yanıtla
  • CEVHER: ABİCİM BUNLAR PKKLILARI HAKLIYO DİYE DESETKLİYORDUM AMA YOK YANİ BUNLAR SUÇLU SUÇSUZ HERKESİ KESİP BİÇİYOLAR. MÜSLÜMANLIK ADI ALTINDA İNSANLARA ZÜLMEDEN BİZDEN DEĞİLDİR. MÜSLÜMAN HİÇ DEĞİLDİR. ALLAH TEZ ZAMANDA KÖKÜNÜZÜ KURUTSUN İNŞALLAH. 11 5 Yanıtla
  • İŞID IN ANTREMAN SAHASI KOBANE.: İŞID KOBANE YEVURDI VURDU VURDU ÇEKİLDİ. ARA SIRA 4 VEYA 5 MİLİTASNLA SALDIRUYOR. SANKİ KOVBOYCULUK OYNUYOR. YPG DE HAYLİYLE BU 3 5 KİŞİYİ GERİ PÜSKÜRTÜYOR. AMA YAYGARA BOL . DİRENİŞ. STALİNGIRAT TAN DA ŞANLI GİBİ YAYGARA KOPARIYOR. MAKSAT DÜNYA YA KENDİNİ HOŞ VE SAVAŞCI GÖSTERMEK. HALBUKİ ABD VE PEŞMERGE OLMASAYDI YPG BİTMİŞTİ. SONRA KOBANEDEKİ İŞID SAVAŞCILARININ ÇOĞU KÜRT. VAKTİYLE YPG NİN SÜRÜP ÇIKARDIĞI MÜSLÜMAN KÜRT. BEN DE KÜRT ÜM. KANAATİM ŞUDUR Kİ YPG GERÇEKTEN FOS ÇIKTI. TÜÜ LAAAA SİZİN SIFATINIZA TÜÜ. KOBANEDEKİ SAVAŞ BİTMEZ. İŞID ARA SIRA SALDIRIR KOVBOYCULUK OYNAR. İŞID IN ANTREMAN SAHASI KOBANE. 3 10 Yanıtla
  • GERÇEKLER ACI DA OLSA SAKLANAMAZ: GERÇEKLER ACI DA OLSA SAKLANAMAZ: . peşmerge gelince işıd darmadağın oldu. . peşmerge 2000 kişi gelelim dedi ypg kabul etmedi. bencil ypg otoriteyi kaptırırım diye korktu. ypg nin derdi horoz olmak kürtleri düşünmek deiil. daha apo dünyaya gelmeden önce barzaniler özgürlük mücadelesi veriyordu. daha düne kadar da hepiniz barzani hayranıydınız. rojova da barzani sizin emrinize girsin size iteat etsin istediniz. size iteat edermi akıl var mantık var. daha fazla yazmak istemiyorum. . sizler zaten siz gibi düşünmeyenlere hemen hain sen tırşıkcısın sen asimilesin cevap hazır. sonra da demokratız sosyalistiz dersiniz. basbaya bağnaz ve bencilsiniz. . . . sonra esir adamdan lider olmaz. . . şimdiye kadar hayın ajan diye on binlerce kürt ü hatta pkk lı kürdü pkk kesti. kawa denge kawv rizgari ddkd ve kdp li binlerce kürt gencini kim öldürdü. pkk. pkk kürt davasına ihanet etti. . . namkör olmayın. hayın olmayın. . gerçekleri niye saklıyoruz. herkes bilmeli. , 3 10 Yanıtla
  • KIZILTEPELİ: ALLAH topularının çok sert belasını wersin bu daiş in. 9 2 Yanıtla
  • ankaralı bamsı beyrek: KOBANİ DÜŞŞÜN OHH DİYENLER KESİNLİKLE YA CAHİL. YA KÜRTLERİ KIZDIRIP TARAFTAR ÇOĞALTMAK İSTEYEN PKK LI VEYA LAF OLSUN TORBA DOLSUN DİYEN BİRİ VEYA SANAL ALEMDE EĞLENCE OLSUN DİYE YAZAN BİRİDİR. KOBANE AYRI BİR DEVLET BİLE OLSA YİNE TÜRKİYE NİN GİBİ BİR ŞEY OLUR. İŞID İLE UZLAŞAMIYACAĞINA GÖRE YİNE TÜRKİYE İLE ALIŞVERİŞ YAPACAK . . KOBANE İŞID ELİNE GEÇERSE BİZİM İÇİN DAHA KÖTÜ. KÜRTLER AKILLI. ZATEN AYRILMAK İSTEMİYOR. ADETA AYRILIN GİDİN DER GİBİ NE LAN BU. . PKK KATİL KÖTÜ ANLADIK. AMA PKK BİLE BARIŞ İSTİYOR. AYRILMAK İSTEMİYOR. ORTALIĞI KIZIŞTIRMANIN ANLAMI YOK. KÜRT TÜRK AYNI VATANDA KARDEŞCE YAŞASIN. AMA KARŞILIKLI SAYGI VE SEVGİYLE. ASLINDA TÜRKLERİN DE KÜRTLERİN DE ÇOĞU BEN GİBİ DÜŞÜNÜYOR. 7 2 Yanıtla
  • İsci: Abd heryerden çıkyo birde iyi görünmeye çalışyo 4 4 Yanıtla
  • Rizeli Cenkcunk: pende inandum uşağüm, punlar yalan yazayrur. 3 4 Yanıtla
  • tr/trabzon: uc bes yada yuz terorist ile basetmenin ne kadar zor oldugunu dunya birkez daha goruyor kobanide teror ile terorist ile basetmek hicte kolay degildir tipki talibanin yillarca afganistanda yokedilemedigi gibi ha gelelim sonuca teror ile kimse birsey elde edemez bu yuzyilda topraklari artik buyuk gucler belirliyor yasadigin ulkede savas yoksa keyfini cikar ikinci dunya savasinda olenler oldu oldurenlerde oldu dunya kimseye kalmayacak 3 0 Yanıtla
  • cano: Cevher dangalagi milletin kafasini karistirmak icin boşuna zahmet etmissin.isid herzaman zulmun karşisinda olmusdur camur atma idris 1 1 Yanıtla
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement