ABD: Erdoğan'ın Tarihi Mesajını Memnuniyetle Karşılıyoruz - Son Dakika
Dünya

ABD: Erdoğan'ın Tarihi Mesajını Memnuniyetle Karşılıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına yönelik taziye mesajını memnuniyetle karşıladık." dedi.

23.04.2014 23:09  Güncelleme: 00:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına yönelik taziye mesajının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.



Açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki'den geldi. Günlük basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Psaki, Erdoğan'ın taziye mesajına ilişkin görüşlerinin ne olduğunun sorulması üzerine şunları söyledi:

"AÇIK ŞEKİLDE TANINACAĞINA İNANIYORUZ"

"Başbakan Erdoğan'ın, Ermenilerin 1915'te yaşadıkları acının tanınmasına ilişkin tarihi mesajını memnuniyetle karşılıyoruz. Türkler ve Ermeniler arasındaki uzlaşmayı da ilerletmesini umduğumuz bu mesajın, gerçeklerin tam, açık ve adil şekilde tanınacağına yönelik olumlu bir işaret olduğuna inanıyoruz." 



 
 


 

ABD: Erdoğan\'ın Tarihi Mesajını Memnuniyetle Karşılıyoruz
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD: Erdoğan'ın Tarihi Mesajını Memnuniyetle Karşılıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • FREEZER: Vatan hainliği mi? Ayıp ayıp... Sevsek de sevmesek de, siyaseten ne kadar eleştirsek de ülkenin Başbakanına takılacak sıfat değil bunlar... 6 10 Yanıtla
  • Ve soykırımı kendimiz tanıdık: Bu ülkede bir Müslüman olmak birde Türk olmak zulüm zaten BB bu taziyeyle soykırımıda tanımış oldu uyuyun bakalım uyuyun ve Nilüferin o eski bir şarkısını söylemeye devam edin e bebeğim eeee eee 7 4 Yanıtla
  • copcu: Tabi karsilarsin, delige supurulmemek icin son cirpinislar. 4 5 Yanıtla
  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok
    09:35 İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İranlı bir yetkiliden açıklama geldi. Yetkili İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadıklarını belirtti.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
    07:18 Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta 5.6'lık depremin etkisi gün ağarınca ortaya çıktı. Adeta beşik gibi sallanan Sulusaray ilçesinde hasarın boyutu havadan alınan görüntülerle gözler önüne serildi. Görüntülerde çok sayıda binanın yıkıldığı, minarelerin düştüğü görülürken kentteki insanlar sabaha kadar korku dolu bir gece geçirdi.

  • İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi
    07:14 İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi

    İsrail, İran'ın 300'e yakın füze ve İHA ile düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonuna misilleme yaptı. İran Devlet Televizyonu hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan'ı hedef alan 3 dronenin havada imha edildiğini açıkladı. İran'da tüm uçuşlar askıya alınırken, yetkililer füze saldırısı olmadığını belirtip, "İsfahan'daki patlamalar hava savunma sistemimizden kaynaklı" ifadelerini kullandı.


Advertisement