ABD'den, Zorla Oruç Bozmaya Çalışan Hint Milletvekiline Tepki - Son Dakika
Güncel

ABD'den, Zorla Oruç Bozmaya Çalışan Hint Milletvekiline Tepki

Abd Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Hindistan'da Milletvekili Rajan Vichare'nin oruç tutan bir çalışanı zorla ekmek yemeye zorlamasına tepki gösterdi.

24.07.2014 05:28  Güncelleme: 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Hindistan'da milletvekili Rajan Vichare'nin oruç tutan bir çalışını zorla ekmek yemeye zorlamasına tepki gösterdi.

Harf, günlük basın brifinginde, Hindu milliyetçisi Shiv Sena Partisi Milletvekili Rajan Vichare'nin, dini inançlarını yerine getiren Müslüman bir çalışana yaklaşımının hatırlatılması üzerine, iddia edilen haber ve görüntülerden bilgileri olduğunu söyledi.

Bu tür bir saldırı iddiasının Hindistan yasalarınca ele alınması gerektiğini vurgulayan Harf, "Tabii ki dini özgürlük ve insan hakları bizim dış politikamızın en önemli unsurlarından. Bu olayda olduğu gibi, biz, her seviyeden hükümet yetkililerine dini özgürlüklerin yükseltilmesi ve saygısızlık içeren, özgürlükleri ihlal eden veya bireysel haklara zarar veren tüm olayların hesabının sorulması gerektiğini hatırlatıyoruz" dedi.

Başkent Yeni Delhi'de milletvekili Vichare, konukevinin oruç tutan çalışanını zorla ekmek yemeye zorlarken görüntülenmişti. Vichare'nin hareketi, ülkede infiale neden olmuş, anamuhalefetteki Kongre Partisi ve kamuoyunca sert bir şekilde eleştirilmişti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'den, Zorla Oruç Bozmaya Çalışan Hint Milletvekiline Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement