ABD'deki 29 Ekim Resepsiyonu'nda Ermenek'teki Madenciler Anıldı - Son Dakika
Dünya

ABD'deki 29 Ekim Resepsiyonu'nda Ermenek'teki Madenciler Anıldı

Cumhuriyet’in 91. yıldönümü Washington’da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

30.10.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet'in 91. yıldönümü Washington'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Büyükelçilik rezidansında yapılan kutlamada konuşan Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, " Karaman'daki madende mahsur kalan işçilerin bir an önce ailelerine kavuşmalarını diliyoruz" dedi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon, Türkiye ve ABD'nin Milli Marşlarının okunmasıyla başladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşleri Dairesi'nde Güney Avrupa ve Doğu Akdeniz'den Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat'ın da katıldığı resepsiyonda Büyükelçi Serdar Kılıç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel mektubunu okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mektubunda, "Tüm dost ve Kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimize en kadim selamlarımızı iletiyorum. Türkiye Cumhuriyeti dünyada barışı, dayanışmayı, adalet refahı savunan, her ülkenin iç işlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren, uluslararası hukuku, evrensel insani değerleri, insan hak ve özgürlükleri her şeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir. 91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler bugün ve bundan sonra da Türk dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Türkiye her meselede hakkaniyetin, adaletin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle haklarını savunmayı sürdürecektir. Türkiye istikrarla büyüyen ekonomisi, standartları yükselen demokrasisi, kararlı AB süreci, G-20 üyeliği, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla bölgesel ve küresel barış için tecrübesini insanlık adına seferber etmekten de kaçınmayacaktır. Bu düşüncelerle burada yaşayan tüm vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin, akrabalarımızın 39 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tekrar tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere, onların halk ve temsilcilerine ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor. Selam ve sevgilerimi yolluyorum" dedi.

Mektubun ardından konuşma yapan Büyükelçi Serdar Kılıç, Karaman'da yaşanan maden kazasının ardından resepsiyonda Antakya Medeniyetler Korosu'nun vereceği konserin iptal edildiğini bildirerek, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümümü bir yandan heyecan ve gururla diğer yandan Karaman'da kömür ocağında kelimen gerçek anlamında ekmeğini taştan çıkarmaya çalışırken toprak altında mahsur kalan ve aileleriyle bir an önce kavuşmasını, bir araya gelmelerini dileğimizin vatandaşlarımızın üzüntüsüyle, burukluğuyla yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin ilanının ülkemiz ve bölgedeki ülkelerde olduğu gibi ABD'de de coşkuyla kutlandığını dile getiren Kılıç, "Başkomutan Mustafa Kemal önderliğinde ve kahraman milletimizin tek vücut halinde fedakar ve kahramanca mücadelesiyle yürütülen İstiklal Savışımız bundan 91 yıl önce Cumhuriyetin ilanıyla taçlanmıştır. Kuruluşundan bu yana geçen zaman zarfında Cumhuriyetimiz Atatürk'ün belirlediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda önemli mesafeler kaydetmiştir. Ülkemiz bugün demokratik ve laik yapısı, insan hakları müktesebatına bağlı, güçlü ekonomisi, genç ve dinamik nüfusuyla bölgesine ilham veren istiklal ve refah veren ülke konumuna geçmiştir" açıklamalarında bulundu.

Büyükelçi Serdar Kılıç, ülkemizin hem kendi güvenliği hem de bölge ülkelerinin güvenliği doğrultusunda çaba sarf ettiğini sözlerine ekleyerek "Balkanlardan Afganistan'a kadar uzanan geniş bir coğrafyada yıllardır uluslararası barış, güvenlik ve istikrarın tesisine yönelik çaba sarf eden ülkemiz halen terör, iç savaş ve insani kriz gibi ciddi zamanlarda bölgemizde komşu hakların güvenlik ve esenliği için yoğun çaba sarf etmektedir. Nitekim bölge halklarına yönelik çabalarımız sonucunda ülkemiz insani yardımlar alanında dünya genelinde ABD'den sonra ikinci sıraya yükselmiş bulunmaktadır. Değerli konuklar ülkemizin 91 yıl içerisinde kaydettiği atılımların zeminini yaratan Cumhuriyetimizin hepimizin koruması ve yaşatması gereken en değerli ortak varlığımızdır" dedi. - WASHINGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD'deki 29 Ekim Resepsiyonu'nda Ermenek'teki Madenciler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement