ABD'de Polisin Aa Muhabirini Gözaltına Alması - Son Dakika
Güncel

ABD'de Polisin Aa Muhabirini Gözaltına Alması

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Şaşmaz'ın gözaltına alınmasını kınadı İngiliz Ulusal Gazeteciler Birliği, olay karşısında şoke olduklarını açıkladı.

21.08.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Ferguson'daki olayları takip eden Anadolu Ajansı muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın polis tarafından ölümle tehdit edilip gözaltına alınmasını kınadı.

Örgütün Amerika Sorumlusu Camille Soulier, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şaşmaz'ın Ferguson'daki olayları takip ettiği sırada kendisine silah doğrultulması ve ölümle tehdit edildikten sonra gözaltına alınmasını kınadığını söyledi.

Soulier, gazetecilerin bölgede hedef haline gelmesinden endişeli olduklarını belirterek sorumluların cezalandırılması için acilen soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Bu tür saldırıların cezasız kalması halinde yeniden tekrarlanma ihtimali bulunduğuna dikkati çeken Soulier, Missouri eyaleti polis yetkilileri tarafından imzalanan, gazetecilerin bu tür eylemleri takip ettiği sırada polis tarafından korunmasını öngören anlaşmayı bir kez daha hatırlattı.

Öte yandan İngiliz Ulusal Gazeteciler Birliği'nin (NUJ) İletişim Sorumlusu Sarah Kavanagh, Şaşmaz'ın ABD polisince ölümle tehdit edilip gözaltına alınmasına ilişkin haberler karşısında şoke olduklarını belirtti. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Polisin Aa Muhabirini Gözaltına Alması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement