ABD'de Okula Saldırı: 13 Ölü, 20 Yaralı - Son Dakika
Dünya

ABD'de Okula Saldırı: 13 Ölü, 20 Yaralı

ABD'nin Oregon eyaletinde Umpqua Üniversitesi'ne düzenlenen terör saldırısı sonucu en az 13 ölü ve 20 yaralının olduğu bildirildi.

01.10.2015 21:45  Güncelleme: 07:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Oregon eyaletinde Umpqua Üniversitesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda en az 13 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

13 ÖLÜ, 20 YARALI

Roseburg şehrinde Umpqua Üniversitesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıda ölü sayısı 13 olarak açıklandı. Oregon Başsavcısı Ellen Rosenbaum'in verdiği bilgiye göre, bugün öğlen saatlerinde meydana gelen saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

OLAY KONTROL ALTINA ALINDI

Başsavcı Rosenbaum, saldırganın ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. Polis bölgede olumsuz bir durumun olmadığını, kontrol altında olduğunu bildirdi.

KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Roseburg kentinde yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü Umpqua yüksek okulunda düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganın kimliği belirlendi. Saldırganın 26 yaşında Chris Harper Mercer olduğu ve okula 4 silahla geldiği kaydedildi.

POLİS ŞEFİ FARKLI RAKAM VERDİ

Olayda ölenlerin sayısına ilişkin ise çelişkili açıklamalar geliyor. Saldırının hemen ardından ABD medyasında yer alan haberlerde ölü sayısının 15 olduğu yer aldı. Daha sonra başsavcı tarafından 13 olarak açıklanan ölü sayısını Douglas County Şerifi John Hanlin 10 olarak değiştirdi.

Douglas County Şerifi'nin ofisinden yapılan açıklamada, ölü ve yaralı sayısında kafa karışıklığı bulunduğunun farkında oldukları belirtilerek, olayda 10 ölü, 3'ü ağır 7 yaralı bulunduğu kaydedildi.

"KİTLESEL KATLİAM"

Gazetecilere açıklama yapan Şerif John Hanlin, ailelerin acılarına saygı gösterilmesini isteyerek, olayın detayları daha sonra basınla paylaşacaklarını söyledi.

Olayın "kitlesel katliam" sınıfına girdiğini de kaydeden Hanlin, bu nedenle ölenlerin isimlerinin henüz duyurulmayacağı ve soruları cevaplamayacaklarını ifade etti.

"BU RUTİN ARTIK SONA ERSİN"

ABD Başkanı Barack Obama da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu saldırılar artık bir rutin haline gelmiştir. Benim çağrım, bu rutinin sona ermesidir" demişti.

Obama, bu tür saldırılarda onlarca kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, Kongre'nin silah satışı için düzenlemeler getiren kanun çıkaramamasını eleştirmişti.

ABD\'de Okula Saldırı: 13 Ölü, 20 Yaralı

Son Dakika Dünya ABD'de Okula Saldırı: 13 Ölü, 20 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Beyaz Toros: Güzel bi eylem 21 24 Yanıtla
  • kg: vah vah neden hic uzulemedim acaba 25 15 Yanıtla
  • Farkı farkedin : Medyanın alabildiği tek görüntü sarı bant ve polis poposudur,, başka olmaz,, polis çek dese dahi gazeteci asla terörist reklamı yapmaz,,ökültür farkıdır bu,, bizdekiler gibi yerden bitme kepazeler yokdur adamların içinde,,, 34 3 Yanıtla
  • turkyeli: muslumanlari öldüren kim acaba 28 7 Yanıtla
  • 00: Abd yi bitirin 25 8 Yanıtla
  • vat an : sizinde başınız beladan kutulmasin inşallah pkk destek verdikçe bizden beter olun 19 2 Yanıtla
  • cetin: abd de pekcok eyalette olmadık silahlar dükkanlarda kola, peynir satılır gibi rahatlıkla her önüne gelen salaga,sapıga satılmaktadır. iste sonuc.. 16 1 Yanıtla
  • Eskişehir gençlik devrimci: Cahil insanlarsınız seviniyorsunuz pislikler 1 14 Yanıtla
  • Harun: Orada neden okullar basılıyor anlam vermedim. 9 4 Yanıtla
  • battalgazi malatya: Kesin müslüman lara bağlıyacaklar. 9 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı
    15:56 Kazakistan'da Türk Büyükelçiliği, çevre temizliği kampanyasına katıldı

    Kazakistan'da düzenlenen Temiz Kazakistan kampanyası kapsamında Türk Büyükelçiliği görevlileri, Astana'daki Atatürk Parkı'nda çevre temizliği yaptı. Astana Valiliği tarafından düzenlenen kampanyaya yabancı misyon temsilcilikleri de katıldı. Büyükelçilik görevlileri, Atatürk Parkı'nda bölge sakinleriyle birlikte temizlik yaparak, hem çevreye katkıda bulundu hem de Mustafa Kemal Atatürk'ü anma fırsatı yakaladı.

  • Bakan Fidan, Batılı devletlere tarihi uyarı: Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse krizler devam edecek
    13:35 Bakan Fidan, Batılı devletlere tarihi uyarı: Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse krizler devam edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Fidan İran-İsrail gerilimine ilişkin yaptığı açıklamada "Filistinlilerin hak ettiği devlet, bağımsızlık ve egemenlik verilmezse bu krizler artarak devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

  • Amsterdam'da Yeni Oteller İçin Yasak Bölge İlan Edildi
    13:16 Amsterdam'da Yeni Oteller İçin Yasak Bölge İlan Edildi

    Amsterdam Belediye Meclisi, kenti oteller için yasak bölge ilan etti ve geceleyen turist sayısını sınırlayacak. Yoğun turist akını nedeniyle kentin tarihi dokusu ve şehir sakinlerinin yaşamı olumsuz etkileniyor. Belediye, zararlı madde salımını azaltmak ve daha yaşanabilir bir şehir yaratmak amacıyla ziyaretçi sayısını azaltmayı hedefliyor. Yeni otel açılışlarına ruhsat verilmeyecek ve kentteki yatak sayısı 20 milyonun üzerine çıkamayacak.


Advertisement