Amerika'da Müslümanlara Karşı Tehlikeli Çağrı: Silah Getirin - Son Dakika
Dünya

Amerika'da Müslümanlara Karşı Tehlikeli Çağrı: Silah Getirin

ABD'de İslam karşıtı gösteri için Facebook aracılığıyla örgütlenen aktivist grup, gösteriye silah getirilmesi çağrısında bulundu.

29.05.2015 05:32  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de, Arizona eyaletine bağlı Phoenix kentinde İslam karşıtı gösteri için sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla örgütlenen aktivist grup, gösteriye silah getirilmesi çağrısında bulundu.

"GÖRMEZDEN GELİN"

Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR), Müslüman toplumundan, tahriklere kapılmamalarını ve provokatif eylemi görmezden gelmelerini istedi.

Phoenix'de motosiklet kullanıcılarından oluşan bir grup, Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının yapıldığı cuma günü cami karşısında İslam karşıtı bir miting düzenleyeceklerini açıkladı. Mitingi düzenleyenler, gösteriye katılacak motosikletli gruplara Amerikan Anayasası'nın 2. maddesinden doğan "silah edinme hakkını kullanmaları" tavsiyesinde bulundu.

BUGÜN YAPILACAK

Perşembe akşamına kadar 262 kişinin katılacağını bildirdiği Facebook sayfasında, mitingin cuma günü yerel saatle 18.15'te yapılacağı duyuruldu.

Etkinlik sayfasına göre, protestocuları gösteri öncesinde Hz. Muhammed ile ilgili karikatür yarışmasının yapıldığı yer yakınındaki bir restoranın parkında buluştuktan sonra cami önünde düzenleyecekleri İslam karşıtı mitingde bir araya gelecek.

"SALDIRIYA CEVAP OLACAK"

"İfade Özgürlüğü Mitingi 2. Tur" adıyla düzenlenen etkinliğin "DAEŞ'le bağlantısı bulunan Teksas'taki 2 silahlı teröristin düzenlediği saldırıya cevap" olarak gerçekleştirileceği ifade edildi. Bu arada, mahkeme kayıtlarında, Teksas'taki saldırıda öldürülen iki kişinin evlerinin Phoenix'te olduğu belirtilmişti.

MÜSLÜMANLARI KIŞKIRTMAYI HEDEFLİYOR

ABD'de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu CAIR, Müslüman toplumuna yaptığı çağrıda, provokatif eylemi görmezden gelmelerini istedi.

Imraan Sıddıki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylemin Müslüman toplumunu kışkırtma amacını güttüğünü bildirdi. Sıddıki, "Bu nedenle toplum üyelerimize onları görmezden gelmeleri ve alanda bulunmamalarını söylemeye çalışıyoruz." dedi.

Müslüman karşıtı görüşlerin toplum arasında yayıldığını belirten Sıddıki, ana medyanın artan bu görüşlerle ilgili cehaletinin, İslamofobi'yi nefretin bir formuna dönüştürdüğünü ifade etti.

"KIZIŞTIRMA AMACI"

İslam Merkezi Başkanı Usame Shami de Phoenix'teki Müslüman toplumundan olaya sağduyulu yaklaşmalarını isteyerek, şunları kaydetti:

"Herkes yobaz olma hakkına sahiptir. Herkes ırkçı olma hakkına sahiptir. Herkesin aptal olma hakkı var. Onlar aydın muhabbeti aramıyorlar. Onlar tartışmayı kızıştırma amacındalar ve biz bunun parçası olmayacağız."

Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde 3 hafta önce İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen "Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi" adlı kuruluşun Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği salonun dışında silahlı çatışma yaşanmış, çatışmada güvenlik görevlilerine ateş açan iki kişi öldürülmüştü. Bu kuruluş daha önce de New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında içinde caminin de olduğu İslam Merkezi'nin inşa edilmemesi için kampanya yürütürken, ABD genelinde İslam karşıtı ilan yayınlatmak için girişimlerde bulunmuştu.

Amerika\'da Müslümanlara Karşı Tehlikeli Çağrı: Silah Getirin
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Amerika'da Müslümanlara Karşı Tehlikeli Çağrı: Silah Getirin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • kürt: Allah helak eylesin dinime vatanıma el uzatan kafirleri 8 3 Yanıtla
  • BUNU ÇİZİN: DÜNYA ÇILDIRMIŞ OLMALI. KARİKATÜRÜ ÇİZİLECEK HİÇBİR KİMSE,OBJE YADA MATERYAL KALMAMIŞ GİBİ PEYGAMBERİMİZE YÖNELİYORLAR. ALLAH ONLARI KENDİ SİLAHLARI İLE VURUR İNŞALLAH. 7 1 Yanıtla
  • pepe: dünya nereye gidiyor insanlık nereye gidiyor neyi paylaşamıyosun eeeey insanoğlu din din deyip sonumuz geliyo. 5 3 Yanıtla
  • Maksimilyan el Kurdi: Selamualeykum ey Cemaeti mislimin Ben Austuraliada yasiyorum inaninki burdaki muslumanlar 1 sent bile etmiyorlar hepsi paraya tapmis durumda Ahireti unutmuslar dunyamalinin pesine takilmislar Allah islah etsin Zenginlik Ve fakirlik Allahin bir lutfudur unut mayin herkes gidici Tek kalici Allahtir servetine servet katan Ve Allah yolunda harcan mayanlarin vay haline inanki burda hiristiyanlarin inanclari yoktur onlarin. Hassa hassa Allahlari paradir eskiden diyorlardi Hazretu Isa Allahin ogludur Simdi de diyorlar Hazretu Isa Allahtir Hassa bunlar hayvanda olamazlar Kurtulusa erenler Allahtan Korkanlardir Allah bizi Afetsin 6 1 Yanıtla
  • ada: Kudreti Büyük Rabbim kendi başlarına çevir o silahları bu Cuma yüzü hürmetine 5 2 Yanıtla
  • zxcv: Allah amerikanin ve israilin sonunu bizlere gostermeyi nasip etsin. Yiyorsa gelinde türkiye de yapın nasipsizler 6 0 Yanıtla
  • deiz reiz: Adamlar haklı. Dağılın. 3 3 Yanıtla
  • facebook twiteer dan engelleme yok: saçma şeyleri kaldırırlar reklam olsun diye ışıd vb ırkçı aşırı grupları anında kapatır istese tehlikeye rağmen neden bu tür islamofobi örneğin bu yayını kapatmıyor.....bilinçliler 4 0 Yanıtla
  • memeo : bu dın garıp geldı garıp bırsekılde ılerlıtyor .ıslamkı hak hukuk esıtlık ınsan onuru ınsan haklarını dusunce ozgorlugunu.suyleyen koruyan dındır .kalp gözu kor olan ınsan bunu guremez .zalımlar ıcın yasasın chennem.. 3 0 Yanıtla
  • BUNLAR BİLİNÇLİ DESTEKLİ 2: avrupa dünyada ışıda gençler katılıyor ve sosyal medya suriyeye gitme tehlikelerine rağmen bu tür hesapları neden kapatmıyor...cihada yardım mı ediyor facebook twitter ..saçma bilinçli sosyal medya..AB yada ABD ANINDA KESER kendi oyunları dışında rus yada çin destekli ise kendi dünya oyunlarını kendileri oynar..GERÇEK TEHLİKEDE çünkü 11 eylülden beri aynı kendileri destekliyor ölen kendi askerleri bile umrunda değil....oyuna gelme düz olma düşün kuran düşünenlere gönderildi ayetlerde yazar...balıklama atlama.. 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement