ABD, Afganistan'da 49 IŞİD Militanını Öldürdü - Son Dakika
Dünya

ABD, Afganistan'da 49 IŞİD Militanını Öldürdü

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde, ülkedeki ABD güçlerine ait insansız hava aracı 49 IŞİD militanını öldürdü.

07.07.2015 11:10  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, önceki gün IŞİD'in Suriye'deki merkezi Rakka kentine yönelik en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştirmiş, en az 22 kişi hayatını kaybetmişti.

IŞİD'e bir darbe de Afganistan'da geldi. Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde ülkedeki, ABD güçlerine ait insansız hava aracı saldırılarında 49 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ahmad Ziya Abdulzai, kentin Açin ilçesinde ABD'nin insansız hava aracının iki saldırısında 49 militanın öldüğünü söyledi.

TOPLANTI İÇİN BİR ARAYA GELMİŞLER

Sözcü Abdulzai, "Saldırılar militanların bir toplantı için bir araya geldiği sırada düzenlendi. İlk saldırıda 12 militan, ikinci saldırıda 37 militan öldü. Saldırılar dün öğleden sonra meydana geldi." dedi.

SON İKİ AYDA FAALİYETLERİ ARTMIŞ

Son iki ayda Afganistan'ın doğu bölgesinde IŞİD'in faaliyetlerinin arttığı, örgütün sık sık Taliban ile çatışmaya girdiği belirtiliyor. Afgan hükümeti, IŞİD ile mücadele etmek için planlı çalıştığını ve örgütün ülke için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtmişti.

IŞİD, AFGANİSTAN'DA NE KADAR ETKİN?

IŞİD, Nijerya'dan Pakistan'a kadar birçok ülkedeki İslamcı militanlarla bağlantı kurdu, hatta bazılarının aralarına katılmasıyla, yayıldığı alanı genişletti. Afganistan da, örgütün Irak ve Suriye'den sonra faaliyet gösterdiği ülkelerden biri haline geldi.

IŞİD'in Afganistan-Pakistan koluna Pakistanlı eski Taliban komutanı Hafız Said Han başkanlık ediyor.

Han, Ocak ayında Afganistan ve Pakistan'dan 10 cihatçı komutanla birlikte IŞİD'e biat etti.

'HORASAN VİLAYETİ'

Her iki ülkeyi de kapsayan grup 'Horasan vilayeti' adını aldı.

Afganistan'da ve Pakistan'da çeşitli eylemleri üstlenen grup, 13 Mayıs'ta Karaçi'de bir otobüse Şiileri hedef alan bir saldırı düzenledi.

EN BÜYÜK HAVA SALDIRILARINDAN BİRİ GERÇEKLEŞMİŞTİ

ABD öncülüğündeki koalisyon, önceki gün terör örgütü IŞİD'in Suriye'deki merkezi Rakka kentine yönelik en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştirmişti. "Bugüne dek Suriye'de planlanmış en büyük hava saldırıları" olarak nitelendirilen operasyonda, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre en az 22 kişi hayatını kaybetmişti.

KOALİSYON 22 EYLÜL'DEN BU YANA BOMBALIYOR

ABD öncülüğündeki Suudi Arabistan, Ürdün, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan koalisyon, Suriye'deki IŞİD hedeflerini 22 Eylül 2014'ten bu yana bombalıyor. Bu hava harekâtları örgütün hem Kobani'yi ele geçirmesini önlemede hem de Tel Abyad'ı kaybetmesinde önemli rol oynadı.

ABD, Afganistan\'da 49 IŞİD Militanını Öldürdü

Son Dakika Dünya ABD, Afganistan'da 49 IŞİD Militanını Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • YPG PYD: Allah müsluman obemaının abdnin ve ypgin yanında olsun kahrolsun türkiyee 15 15 Yanıtla
  • izmirli: kahrol abd yaşasın IŞİD 6 14 Yanıtla
  • can: yaşasın abd 10 9 Yanıtla
  • kaynakcı: BİZ BU YALANLARI DAHA ONCEDE GORDUK USAME BIN LADIN SOVYETLERI NADIL YOK ETTIYSE ABD DE YOK OLACAK OZAMAN PKKLI ITLER BAKALIM NASIL SEVINECEK 9 7 Yanıtla
  • seyfo adıyaman: ALLAH rahmet eylesin her yerdeyiz merak etmeyin kekolar sahte babalarınız kurtaramaz sizi bizimsiniz 10 4 Yanıtla
  • sakallı: ışid bitmez cankuşlar sevinmeyin 8 6 Yanıtla
  • kadim: OH MOH DIYEN BU KANALDA GOREVLI PKKLI YAHUDILER ABD SIZI KULLANIP SONRA SADDAM GIBBI GEBBERTECEK 8 4 Yanıtla
  • kadim: KAHROLSUN PKK KOPEKLERI ASKRRLERIMIZZI SEHID EDEN PKK KOPEKLERI ALLAH PKK VE YANDAŞLATINNI KAHRETSIN 8 4 Yanıtla
  • CAN RAMBO47: OHHHH OHHHH YANDAN YANDAN :p 7 5 Yanıtla
  • Sol-Mardin: Buralara da bir YPG lazim 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu
    11:29 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu

    Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırımlar sonucunda en az 87 kişi öldü, 82 kişi yaralandı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi
    11:22 İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi

    İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere yapılan saldırıda, insansız hava araçları ve füzeler hedef alındı. İranlı yetkililer saldırının sembolik önemine dikkat çekerken, İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme programına gönderme yapmak istediği düşünülüyor. İran medyası ise üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Rusya ise İsrail'e İran'ın gerilimi yükseltmek istemediği mesajını iletti.


Advertisement