ABD 10 Bin Suriyeli Mülteciyi Almak İçin Çalışmalarını Başlattı - Son Dakika
Güncel

ABD 10 Bin Suriyeli Mülteciyi Almak İçin Çalışmalarını Başlattı

ABD 10 Bin Suriyeli Mülteciyi Almak İçin Çalışmalarını Başlattı

ABD'nin Ürdün Büyükelçiliği, 10 bin Suriyelinin ABD'ye yerleştirilmesi için işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Seçilen 10 mülteciye ABD davetiyesi gönderilecek.

11.02.2016 17:01  Güncelleme: 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Ürdün'ün başkenti Amman'de bulunan Büyükelçiliği, 10 bin Suriyelinin ABD'ye yerleştirilmesi için işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Büyükelçilik'ten yapılan yazılı açıklamada, ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın 30 Eylül'e kadar ülkeye 10 bin Suriyelinin alınması hedefi kapsamında, mültecilerin nakil işlemlerinin yürütülmesi için başkent Amman yakınlarında geçici bir merkez oluşturulduğu belirtildi.

2016 SONUNA KADAR 10 BİN MÜLTECİ DAVET EDİLECEK

Suriyeli mültecileri ağırlama konusunda elinden geleni yapan Ürdün'ün takdir edildiği belirtilen açıklamada, nakledilecek mültecilere davet gönderileceği kaydedildi. Obama, geçen eylül ayında, 2016 eylül ayına kadar 10 bin Suriyeli mültecinin güvenlik kontrollerinin hızlandırılmasını amaçladıklarını duyurmuştu.

6 EYALET UYGULAMAYA KARŞI

Obama'nın bu planı tepkilere neden olmuş ve 6 eyalet, geçen kasım ayında Suriyeli mültecilerin ülkeye alınmasına karşı çıkmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD 10 Bin Suriyeli Mülteciyi Almak İçin Çalışmalarını Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement