AB Sertifika Programı Dicle Üniversitesi'nde Başladı - Son Dakika
Yerel

AB Sertifika Programı Dicle Üniversitesi'nde Başladı

AB Sertifika Programı Dicle Üniversitesi\'nde Başladı

Avrupa Birliği 82. Sertifika Programı seminerleri Dicle Üniversitesi'nde başladı.

23.03.2015 17:31  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ankara Üniversitesi Ankara Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Birliği 82. Sertifika Programı seminerleri Dicle Üniversitesi'nde başladı.

SEMİNER 5 HAFTA SÜRECEK

Kongre merkezinde toplamda 5 hafta sürecek eğitimin ilki gerçekleşti. Öğrenci ve akademisyenlerin ilgi gösterdiği seminer, "Avrupa Bütünleşmesinin Tarihsel Gelişimi ve AB'nin Güncel Sorunları" başlığı altında Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Çınar Özen'in sunumuyla başladı.

Genç neslin AB'nin kurumları hakkındaki bilgilerini geliştirmek ve Türk halkının Avrupa'ya olan ilgisini canlı tutabilmek amacıyla gerçekleşen programda Özen, öğrencilere girişimci olmaları konusunda paylaşımlarda bulundu.

Avrupa Birliği'nin kuruluşu, kapsamı, yapısı, AB ile ilgili katılımcılara bilgiler veren Özen, katılımcıların AB hakkındaki görüşlerini değerlendirdi.

EN AZ 4 PROGRAMA KATILANLARA SERTİFİKA VERİLECEK

5 hafta boyunca, alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilecek olan Avrupa Birliği Eğitimi Sertifika Programında her hafta; Avrupa Bütünleşmesinin Tarihsel Gelişimi ve AB'nin Güncel Sorunları, AB'de İnsan Hakları, Türkiye – AB İlişkileri, Türkiye – AB Mali İşbirliği ve AB Projeleri konuları hakkında eğitimler verilecek. En az 4 programa katılanlara sertifika verilecek.

Avrupa Birliği Sertifika Programı ile öncelikli olarak Yaşam Boyu Öğrenme çerçevesinde gençlerin ufuklarını açacak eğitimlerin verilmesini amaçladıklarını belirten Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, bu programla aynı zamanda öğrencilerinin iş piyasasında rekabet güçlerini artırmayı planladıklarını belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel AB Sertifika Programı Dicle Üniversitesi'nde Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement