AB Bakanı Volkan Bozkır: 2.5 Yıl Sonra Vizesiz Avrupa'ya Gidilecek - Son Dakika
Ekonomi

AB Bakanı Volkan Bozkır: 2.5 Yıl Sonra Vizesiz Avrupa'ya Gidilecek

AB Bakanı Volkan Bozkır: 2.5 Yıl Sonra Vizesiz Avrupa\'ya Gidilecek

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, "AB ile varılan mutabakata göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Avrupa'ya vizesiz seyahat edebilmelerine 2.5 yıl kaldı" dedi.

20.04.2015 08:09  Güncelleme: 08:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile AB ilişkilerini Hürriyet'e değerlendiren Bozkır, AB sürecinin Türk insanına birçok alanda olumlu yenilikler getirdiğine dikkat çekti. "AB rüyası bitmez, süreç devam eder. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diyen Bozkır, Türk vatandaşlarının en büyük şikayeti olan vizenin ne zaman kalkacağına dair şunları söyledi:

20 BEKLENTİ TAMAM

"Türkiye'nin geri kabul anlaşmasını imzalamasına karşılık, AB Komisyonu ile 3 yıl içinde Türk vatandaşlarına vize kaldırılması süreci başladı. Geçen zamana baktığımızda vizesiz Avrupa'ya yaklaşık 2.5 yıl kaldı. 3 yıllık süreç içinde Avrupa'nın Türkiye'den 72 beklentisi var. Süreç başladıktan sonra neredeyse altı ay geçti. Bu beklentilerden 62'sinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Bunların içinde 20'si yerine getirilmiş durumda."

'GERİ KABULÜ FESHEDERİZ'

AB Komisyonu 2017 sonbaharında Türk vatandaşlarına vize kaldırılmasını önermek zorunda olduğunu dile getiren Bozkır "Bundan sonrası konseyin alacağı siyasi karara kalır. Ancak unutmayın 3 yıl içinde beklentileri karşılamasına rağmen vize uygulaması kaldırılmaz ise Türkiye'nin de 6 ay içinde, kabul ettiği geri kabul anlaşmasını feshetme yetkisi var" diye konuştu. Bunu söylediğinde, bazı çevrelerden 'Nasıl AB bakanısın?' diye eleştirdiğini kaydeden Bozkır "Nedenmiş o? Türk vatandaşları vizesiz Avrupa'yı hak etmiyorlar mı? Avrupa ülkeleri, vize konusunda karar verirken Türkiye'nin geri kabulü feshetme hakkını dikkate alacaklardır diye düşünüyorum" dedi.

TÜRKİYE KAÇAK TARLASI DEĞİL

Bakan Volkan Bozkır Türkiye'nin geri kabul anlaşmasında da önemli işler yaptığını dile getirerek şöyle konuştu: "Diğer ülke vatandaşlarının Türkiye üzerinden geçiş yapıp yapmadıklarını tek tek tespit edecek bir komisyon oluşturacağız. Avrupa'da yakalanan her kaçak yabancının Türkiye üzerinden geçiş yaptığı gibi bir ön yargı var. Bunun doğru olmadığını göstereceğiz. Örneğin adamın üzerinden İstanbul-Edirne otobüs bileti çıktı diye geri kabul edecek halimiz yok. Ya o kişi hiç illegal duruma düşmeden resmi yollardan örneğin Bulgaristan'a, Romanya'ya geçmiş ise bizim suçumuz ne? Türkiye, bazılarının söylediği gibi kaçak göçmen tarlası değil." (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi AB Bakanı Volkan Bozkır: 2.5 Yıl Sonra Vizesiz Avrupa'ya Gidilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • sessiz çığlık: 10 senedir aynı palavra aynı dalavere siz bizim maaşları ve gelir kaynağımızı düzeltin ben vizeli de gitmeye razıyım. . . 18 0 Yanıtla
  • €f€: Ha Haaa gülüyorum!bakan son gördüğü rüyayı anlatıyor galiba :-) :-) :-) 13 2 Yanıtla
  • YALÇIN: SAYIN BAKAN !!!!! AT YALANINI ENSESİNDEN ÖPEYİM İNANANI hahahahahahahahaha. 14 1 Yanıtla
  • vatandas: Yemisim avrupayı ben köyüme gidemiyorum akraba ziyaretine avrupayı napim. 10 4 Yanıtla
  • MURAT: PARAMI VARDA SEYAHAT EDECEĞİZ BORÇ İÇİNDE YÜZÜYORUZ SAYENİZDE. O VİZE MİZE BUNLAR HEP BELLİ BİR ZÜMRE İÇİN YAPILAN ŞEYLER. BENZİNİ UCUZLAT, MAAŞLARA ZAM YAP, EMEKLİLERİ ÜÇ KURUŞ MAAŞLA BİR KÖŞEDE ÖLÜMÜ BEKLEMEKTEN KUTAR. YAP ASGARİ ÜCRETİ3-4 BİN. BEN KENDİ ÜLKEMİ GEZEMEDİM DAHA HEMŞERİM :) YAPACAKSAN BUNLARI YAP 11 2 Yanıtla
  • atiyor bu: Bekle gidersiniz. 13 0 Yanıtla
  • Gezgin: Eyyy avrupa savulun geliyoruz.Biz bu lafları 10 sene öncede duymuştuk.Her seçim önceside duyacağız.Torunlarımız belki gider. 13 0 Yanıtla
  • kazim: Rüyanizda görürsünüz avrupayi 10 2 Yanıtla
  • kazim: Bakan efendi gece üstü acik uyumus belli 10 2 Yanıtla
  • Ali hal: Onu Avrupalı söylerse tamamda. Çünkü karar TC dışında veriliyor..... 10 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.

  • Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı
    21:29 Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda evleri hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 88 konutun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kura çekilen konutların hak sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundu.


Advertisement