Aa'ya Ödül - Son Dakika
Güncel

Aa'ya Ödül

Anadolu Ajansına, organ bağışı konusundaki katkılarından dolayı Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) tarafından "Yüzyılın Sosyal Sorumluluk Projesi" ödülü verildi.

28.02.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansına, organ bağışı konusundaki katkılarından dolayı Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) tarafından "Yüzyılın Sosyal Sorumluluk Projesi" ödülü verildi.

DÜYADER'in Yaşlı Bakım Bölümü koordinatörlüğünde "Organ Bağışı Sempozyumu" düzenlendi.

Dernek Başkanı Umut Çınar, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, "bir kişiyle 10 kişinin, binlerce kişiyle on binlerin hayatını kurtarmayı" hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'deki gönüllülerin yanı sıra yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarınında sempozyuma katıldığını belirten Çınar, Ankara'nın yanı sıra 7 ilde daha etkinlikler düzenleyeceklerini, finali de İstanbul'da yapacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü ile bu yıl imzaladıkları protokol çerçevesinde, ileri yaş bakımıyla ilgili derneğin tüm faaliyetlerinde bakanlıkla birlikte hareket edeceklerini ifade eden Çınar, şunları kaydetti:

"Türkiye dünya gibi yaşlanıyor. Bu yaşlılığın önüne hiç kimsenin geçme şansı yok. Ama biz şunu yapabiliriz termal tesisler başta olmak üzere Türkiye'deki yaşlı bakımcılarımızla birlikte dünyayı Türkiye'de ağırlayabiliriz ve hep birlikte de ağırlayacağız. Yaşlı bakımında Türkiye'nin önemli avantajları bulunuyor. Türkiye hem imkan hem de bilgi bakımından çok bu anlamda çok tecrübeli."

AA'ya "Yüzyılın Sosyal Sorumluluk Projesi" ödülü

Konuşmaların ardından, Dünya Yaşlılık Derneği tarafından Anadolu Ajansına, organ bağışı konusunda sağladığı katkılardan dolayı "Yüzyılın Sosyal Sorumluluk Projesi " ödülü verildi.

Ödülü, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı adına İç Haberler Editör Yardımcısı Eda Özdener aldı. Anadolu Ajansı'na fotoğraf sanatçısı Gökhan Emre Akıl'ın Afrika sergisinden bir eseri de hediye edildi.

Çınar, Türkiye'de organ bağışına birçok kurumun destek verdiğini, Anadolu Ajansı'nın da bu konuda emeği bulunan önemli kuruluşlardan biri olduğunu belirtti.

Özdener ise Anadolu Ajansının sağlık haberlerine özel önem verdiğini ve organ bağışı konusunda toplumsal farkındalığı artırmak için büyük çaba harcadığını dile getirdi.

Ajansın bu konuda yaptığı haberlerin medyada geniş şekilde yer aldığını ifade eden Özdener, "Ben bu ödülü, haber maratonunda sabahtan akşama koşturan tüm ekip arkadaşlarımız adına alıyorum" dedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement